,, ,

ANKA-DER'den İklim Değişikliğine Karşı Turizm Sektörüne 6 Önlem

Genel Kültür 30.09.2023 - 11:06, Güncelleme: 30.09.2023 - 11:06 5564+ kez okundu.
 

ANKA-DER'den İklim Değişikliğine Karşı Turizm Sektörüne 6 Önlem

ANKA-DER, ‘İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği Projesi’ sonuçlarını açıkladı. Sektörün %82’si iklim değişikliğinden etkilendi.
Ankara Katılımcı Yönetim Derneği ’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleri ile yürüttüğü ‘ İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği Projesi’nin eylem planı ve sonuç raporu açıklandı.   ANKA-DER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ‘Eylem Planının Kamuoyuna ve Paydaşlara Duyurulması Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile Ankara’da büyük destek gören projemizin en önemli adımı olan, İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Anketini, 88 otel işletmesinde uyguladık. Katılımcılara 36 soruluk bir anket yönelttik ve sektörün iklim değişikliğine karşı gösterdiği refleksleri ölçerek, çözüm üretmek için sektörle açık oturum etkinliğimizde bir araya geldik“ dedi. 'Sektörün Yüzde 82’si Olumsuz Etkilendiklerini İfade Ediyor' 88 Otelde uyguladıkları ankette, sektöre ışık tutacak veriler elde ettiklerini ifade eden ANKA-DER Başkanı Yılmaz şöyle konuştu: "Otel işletmeleri, yüzde 82 oranında iklim değişikliğinden etkilendiklerini ifade ederek, gelecek adına kaygı duyduklarını açıkça beyan ettiler. Anket verilerimize işletmelerin yüzde 73,4 ‘ü maliyetlerimiz arttı derken, yüzde 54,4 ‘ü müşteri potansiyellerinin azaldığını ifade etti. Binaların fiziki durumlarının tasarrufa engel olduğunu belirten işletmeler, tasarruf yapılan alanların başında enerji geldi” ' ANKA-DER Olarak Altı Önerimiz Var' Projede sonucunda yaptıkları analizlerde altı çözüm önerisinin öne çıktığını ifade eden Başkan Yılmaz önerileri şöyle sıraladı:  “Küresel iklim değişimi bağlamında dirençli kentler inşa ederken turizm gibi önemli bir sektörün hazırlıklı hale getirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda; İşletme sahipleri ve işletme yöneticilerinin çevre dostu işletmeler kapsamında teşvik edilmesi, Otellerde yoğun enerji kullanımına sebep olan faaliyetlerde tam otomasyon sistemleri ile enerji tasarrufunun sağlanması, Otellerde konaklama yapan misafirlerin de çevre dostu misafir konseptinde konaklama yapabilmeleri için medya kuruluşlarının ayrıca hassasiyet göstermesi, işletmelerin bulunduğu bölgelerde yerel yönetimler ile iş birliği yapılarak geri dönüşüm araçları ile atık yönetiminin gerçekleştirilmesi, işletme yönetimi ve işletme personeli arasında sürdürülebilir diyalog yolları geliştirilerek çevre dostu kültürün sağlanması ve ilgili kamu kuruluşlarının uzman desteği ile işletmelerde farkındalık çalışmaları artırılmalıdır.”   ANKA-DER Başkanı Yılmaz konuşmasında ayrıca destekleri için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ’a destekleri için teşekkür ettiklerini ifade etti.
ANKA-DER, ‘İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği Projesi’ sonuçlarını açıkladı. Sektörün %82’si iklim değişikliğinden etkilendi.

Ankara Katılımcı Yönetim Derneği ’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü destekleri ile yürüttüğü ‘ İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği Projesi’nin eylem planı ve sonuç raporu açıklandı.

 

ANKA-DER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ‘Eylem Planının Kamuoyuna ve Paydaşlara Duyurulması Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile Ankara’da büyük destek gören projemizin en önemli adımı olan, İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri Anketini, 88 otel işletmesinde uyguladık. Katılımcılara 36 soruluk bir anket yönelttik ve sektörün iklim değişikliğine karşı gösterdiği refleksleri ölçerek, çözüm üretmek için sektörle açık oturum etkinliğimizde bir araya geldik“ dedi.

'Sektörün Yüzde 82’si Olumsuz Etkilendiklerini İfade Ediyor'

88 Otelde uyguladıkları ankette, sektöre ışık tutacak veriler elde ettiklerini ifade eden ANKA-DER Başkanı Yılmaz şöyle konuştu:

"Otel işletmeleri, yüzde 82 oranında iklim değişikliğinden etkilendiklerini ifade ederek, gelecek adına kaygı duyduklarını açıkça beyan ettiler. Anket verilerimize işletmelerin yüzde 73,4 ‘ü maliyetlerimiz arttı derken, yüzde 54,4 ‘ü müşteri potansiyellerinin azaldığını ifade etti. Binaların fiziki durumlarının tasarrufa engel olduğunu belirten işletmeler, tasarruf yapılan alanların başında enerji geldi”

' ANKA-DER Olarak Altı Önerimiz Var'

Projede sonucunda yaptıkları analizlerde altı çözüm önerisinin öne çıktığını ifade eden Başkan Yılmaz önerileri şöyle sıraladı:

 “Küresel iklim değişimi bağlamında dirençli kentler inşa ederken turizm gibi önemli bir sektörün hazırlıklı hale getirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda; İşletme sahipleri ve işletme yöneticilerinin çevre dostu işletmeler kapsamında teşvik edilmesi, Otellerde yoğun enerji kullanımına sebep olan faaliyetlerde tam otomasyon sistemleri ile enerji tasarrufunun sağlanması, Otellerde konaklama yapan misafirlerin de çevre dostu misafir konseptinde konaklama yapabilmeleri için medya kuruluşlarının ayrıca hassasiyet göstermesi, işletmelerin bulunduğu bölgelerde yerel yönetimler ile iş birliği yapılarak geri dönüşüm araçları ile atık yönetiminin gerçekleştirilmesi, işletme yönetimi ve işletme personeli arasında sürdürülebilir diyalog yolları geliştirilerek çevre dostu kültürün sağlanması ve ilgili kamu kuruluşlarının uzman desteği ile işletmelerde farkındalık çalışmaları artırılmalıdır.”

 

ANKA-DER Başkanı Yılmaz konuşmasında ayrıca destekleri için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ’a destekleri için teşekkür ettiklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.