,, ,

Anılarda Fıkralarda Rize' kitabı ilgi görüyor

Kitap 20.12.2022 - 09:18, Güncelleme: 20.12.2022 - 09:18 34197+ kez okundu.
 

Anılarda Fıkralarda Rize' kitabı ilgi görüyor

Anılarda Fıkralarda Rize' kitabı ilgi görüyor
Rizeli emekli öğretmen, yazar Kenan Öncüler , uzun süren ön çalışmaları sonrasında ilk kitabını yayınladı.   Geçtiğimiz ay Azan Yayınevi tarafından basımı yapılarak yayımlanan 'Anılarda Fıkralarda Rize' kitabı için önceki hafta İstanbul'da, ardından da Rize Bizum Kitap Kafe'de imza günü düzenleyen eğitimci Öncüler, önceki gün de Ankara 'daki okurlarla buluştu.   Ankara'daki Rize Dernekleri Federasyonu 'nda (Ridef), düzenlenen imza gününe, Ankara'da bulunan Rizelilerin yanı sıra Ankara'dan da kitapseverler ilgi gösterdi.   Pazar günü Federasyon merkezinde yapılan imza gününde okurlarla da söyleşen eğitimci Öncüler, kitabın oluşma hikayesini, Rize 'deki fıkra gibi olayların anlatım şekilleri ve yaşanmış anılardan söz ederek, kitabına gösterilen ilgiden hayli mutlu olduğunu ifade etti.   Söyleşi sırasında, Öncüler'e çalışması nedeniyle teşekkür eden Ridef Genel Başkanı Muammer Bostan, Rize'nin sosyokültürel değerlerinin gün geçtikçe kaybolduğunu, bu tür çalışmaları bu değerleri gelecek nesillere aktarmada çok önemli roller üstlendiğini kaydetti.   "Ülkemizin aydınlık yüzlü eğitimcilerinden, sevgili öğretmenimiz Kenan Öncüler'in bu çalışmasının kentimize değer katacağına inanıyoruz" diyen Bostan, Öncüler'in uzunca bir zamanda derleyip toparladığı anlatılarını bir araya getirdiği, Rize'nin mizahi yönünü orijinal fıkra ve anılarla anlatan, 'Anılarda Fıkralarda Rize' kitabının imza gününe katılan herkese ayrıca teşekkür etti.   Ridef'teki söyleşiye, Ridef Genel Başkanı Muammer Bostan 'ın yanı sıra RİDEF Onursal Başkanı, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa , Rize-Karadeniz Kültür ve Sanat Derneği (Rikad) Başkanı Elmas Kutlu , AKK Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Sözcüsü Ömer Şan , Rikad Başkan Yardımcısı Suat Kutlu , Ankara Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan , Ridef Başkan Yardımcısı Gürkan Oflu , Ridef Gençlik Kolları Başkanı Azizcan Karaömeroğlu , Ankara Rize Masası Koordinatörü ve Ardeşenliler Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Tekin , Pazarlılar Derneği Başkan Yardımcısı Bengü Şahinbaş , Rimer Başkan Yardımcısı Turan Topcan , Rizeli işadamları, bürokrat, esnaf ve yurttaşlar da ilgi gösterdi
Anılarda Fıkralarda Rize' kitabı ilgi görüyor

Rizeli emekli öğretmen, yazar Kenan Öncüler , uzun süren ön çalışmaları sonrasında ilk kitabını yayınladı.

 

Geçtiğimiz ay Azan Yayınevi tarafından basımı yapılarak yayımlanan 'Anılarda Fıkralarda Rize' kitabı için önceki hafta İstanbul'da, ardından da Rize Bizum Kitap Kafe'de imza günü düzenleyen eğitimci Öncüler, önceki gün de Ankara 'daki okurlarla buluştu.

 

Ankara'daki Rize Dernekleri Federasyonu 'nda (Ridef), düzenlenen imza gününe, Ankara'da bulunan Rizelilerin yanı sıra Ankara'dan da kitapseverler ilgi gösterdi.

 

Pazar günü Federasyon merkezinde yapılan imza gününde okurlarla da söyleşen eğitimci Öncüler, kitabın oluşma hikayesini, Rize 'deki fıkra gibi olayların anlatım şekilleri ve yaşanmış anılardan söz ederek, kitabına gösterilen ilgiden hayli mutlu olduğunu ifade etti.

 

Söyleşi sırasında, Öncüler'e çalışması nedeniyle teşekkür eden Ridef Genel Başkanı Muammer Bostan, Rize'nin sosyokültürel değerlerinin gün geçtikçe kaybolduğunu, bu tür çalışmaları bu değerleri gelecek nesillere aktarmada çok önemli roller üstlendiğini kaydetti.

 

"Ülkemizin aydınlık yüzlü eğitimcilerinden, sevgili öğretmenimiz Kenan Öncüler'in bu çalışmasının kentimize değer katacağına inanıyoruz" diyen Bostan, Öncüler'in uzunca bir zamanda derleyip toparladığı anlatılarını bir araya getirdiği, Rize'nin mizahi yönünü orijinal fıkra ve anılarla anlatan, 'Anılarda Fıkralarda Rize' kitabının imza gününe katılan herkese ayrıca teşekkür etti.

 

Ridef'teki söyleşiye, Ridef Genel Başkanı Muammer Bostan 'ın yanı sıra RİDEF Onursal Başkanı, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa , Rize-Karadeniz Kültür ve Sanat Derneği (Rikad) Başkanı Elmas Kutlu , AKK Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Sözcüsü Ömer Şan , Rikad Başkan Yardımcısı Suat Kutlu , Ankara Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan , Ridef Başkan Yardımcısı Gürkan Oflu , Ridef Gençlik Kolları Başkanı Azizcan Karaömeroğlu , Ankara Rize Masası Koordinatörü ve Ardeşenliler Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Tekin , Pazarlılar Derneği Başkan Yardımcısı Bengü Şahinbaş , Rimer Başkan Yardımcısı Turan Topcan , Rizeli işadamları, bürokrat, esnaf ve yurttaşlar da ilgi gösterdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.