,, ,

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Turan: Atatürk'e Karşı Suçlar Terör Suçları Kapsamına Alınmalı

Siyaset 28.08.2023 - 08:52, Güncelleme: 28.08.2023 - 09:37 5674+ kez okundu.
 

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Turan: Atatürk'e Karşı Suçlar Terör Suçları Kapsamına Alınmalı

Atatürk’e karşı suçlar terör suçlarıdır diyen Özgür Meriç Turan, 5816 sayılı kanunun kaldırılmasını ve yeni bir yasal düzenleme yapılmasını istiyor.
Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un kaldırılması tartışmasının, içinde bulunduğumuz savaş, göç ve illegal terör ortamında yerini, teröre ve teröristlere yardım, yerli ve yabancı işbirlikçileri ile iştirak halinde Anayasa'ya ve Devlete Karşı İşlenen Suçlar kapsamında değerlendirilmesi gereken suçlara bırakmış olması gerektiğini savundu. Özgür Meriç Turan , yaptığı açıklamada, "Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurucu lideridir. Atatürk'ün hatırasına ve ilkelerine yönelik saldırılar, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine yönelik saldırılardır. Bu nedenle, Atatürk'e karşı işlenen suçlar, terör suçları kapsamında değerlendirilmelidir" dedi. Özgür Meriç Turan , bu kapsamda, Cumhuriyet Savcıları ve Kolluk Görevlilerinin Atatürk'e karşı işlenen suçları tespit etme ve soruşturma konusunda daha etkin hale getirilmesi gerektiğini de vurguladı. Özgür Meriç Turan , sözlerini şöyle tamamladı: "Atatürk'ün hatırası ve ilkelerinin korunması, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle, Atatürk'e karşı işlenen suçların terör suçları kapsamında değerlendirilmesi için yeni bir yasal düzenleme yapılması zorunludur." Özgür Meriç Turan 'ın açıklamaları, Andımız Türkiye Hareketi ' nin uzun süredir sürdürdüğü bir kampanyanın bir parçası olarak değerlendirildi. Hareket, 5816 sayılı kanunun kaldırılması ve Atatürk'e karşı işlenen suçların terör suçları kapsamında değerlendirilmesi için bir kampanya yürütüyor.
Atatürk’e karşı suçlar terör suçlarıdır diyen Özgür Meriç Turan, 5816 sayılı kanunun kaldırılmasını ve yeni bir yasal düzenleme yapılmasını istiyor.

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un kaldırılması tartışmasının, içinde bulunduğumuz savaş, göç ve illegal terör ortamında yerini, teröre ve teröristlere yardım, yerli ve yabancı işbirlikçileri ile iştirak halinde Anayasa'ya ve Devlete Karşı İşlenen Suçlar kapsamında değerlendirilmesi gereken suçlara bırakmış olması gerektiğini savundu.

Özgür Meriç Turan , yaptığı açıklamada, "Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurucu lideridir. Atatürk'ün hatırasına ve ilkelerine yönelik saldırılar, doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine yönelik saldırılardır. Bu nedenle, Atatürk'e karşı işlenen suçlar, terör suçları kapsamında değerlendirilmelidir" dedi.

Özgür Meriç Turan , bu kapsamda, Cumhuriyet Savcıları ve Kolluk Görevlilerinin Atatürk'e karşı işlenen suçları tespit etme ve soruşturma konusunda daha etkin hale getirilmesi gerektiğini de vurguladı.

Özgür Meriç Turan , sözlerini şöyle tamamladı: "Atatürk'ün hatırası ve ilkelerinin korunması, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle, Atatürk'e karşı işlenen suçların terör suçları kapsamında değerlendirilmesi için yeni bir yasal düzenleme yapılması zorunludur."

Özgür Meriç Turan 'ın açıklamaları, Andımız Türkiye Hareketi ' nin uzun süredir sürdürdüğü bir kampanyanın bir parçası olarak değerlendirildi. Hareket, 5816 sayılı kanunun kaldırılması ve Atatürk'e karşı işlenen suçların terör suçları kapsamında değerlendirilmesi için bir kampanya yürütüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.