,, ,

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan' dan " Ormanın İnsanlarına " destek mesajı!

Dünya 09.04.2023 - 10:26, Güncelleme: 09.04.2023 - 10:37 31762+ kez okundu.
 

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan' dan " Ormanın İnsanlarına " destek mesajı!

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan' dan " Ormanın İnsanlarına " destek mesajı!
Endonezya ' nın Halmahera adasında yaşayan ve “Ormanın İnsanları” anlamına gelen Hongana Manyawa adı verilen bir insan topluluğuna Başkan Özgür Meriç Turan ' dan destek mesajı!  Başkan Özgür Meriç Turan mesajında:  Endonezya ' nın Halmahera adasında yaşayan ve “Ormanın İnsanları” anlamına gelen Hongana Manyawa adı verilen temasa geçilmemiş bir kabile yaşadıkları bölgede elektrikli otomobil bataryaları için nikel toplamayı amaçlayan devasa bir maden projesi nedeniyle yok olma tehdidi altındadır.  Ülkemiz, Endonezya ile yakın ve çok boyutlu ilişkilere sahiptir. Tarihi bağlar itibarıyla Türkiye ile Endonezya arasında her zaman dostane ilişkiler mevcut olmuş, diplomatik ilişkiler 1950 yılında kurulmuş ve T.C. Cakarta Büyükelçiliği de 10 Nisan 1957 tarihinde faaliyete başlamıştır. İklim krizi nedeniyle fosil yakıtları azaltma ihtiyacı son yıllarda elektrikli otomobillere yönelik talebi artırmış ise de bu otomobiller de kendi çevresel sorunlarını yaratmaktadır. Başlıca sorunlardan biri, bataryaların yapımında kullanılan nikel, kobalt ve lityum gibi metallerdir.  Bu mineraller Dünya yüzeyinin altında biriktiğinden, onları çıkarmak için çevreye zarar veren madencilik faaliyetleri yürütülmektedir.  Bu faaliyetler, ekosistemin tahrip olmasına ve yerlilerin topraklarının gasp edilmesine sebebiyet vermektedir.  Bugün Endonezya' nın Halmahera adasında yaşayan ve “Ormanın İnsanları” anlamına gelen Hongana Manyawa adı verilen ve hiç temasa geçilmemiş bir kabile yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.  TOGG otomobil markasının ileriki zamanlarda asıl sınavı, Hongana Manyawa'nın yağmur ormanlarını yok eden ve kendi kendine yeten yerli halkın ölümüne neden olacak bataryaları üreten bu gibi firmalara geçit verip vermediği olacaktır. T.C. Cakarta Büyükelçiliğinin bölgedeki bu durumu gözlemlemek için çalışma yapmasını ve sonucunda da milli servet ve milli ticari bir emtia olan TOGG Markasına zarar verecek unsurları tek tek tespit ederek yetkilileri  bilgilendirmelerini Sayın Büyükelçilik Makamından  istirham eder, bu vesileyle Hongana Manyawa kabilesinin bu zor günlerinde yanlarında  olduğumuzu Yüce Türk ve Endonezya Milletlerine bildirmeyi vazife sayarız. Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan Saygılarımızla. 
Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan' dan " Ormanın İnsanlarına " destek mesajı!

Endonezya ' nın Halmahera adasında yaşayan ve “Ormanın İnsanları” anlamına gelen Hongana Manyawa adı verilen bir insan topluluğuna Başkan Özgür Meriç Turan ' dan destek mesajı! 

Başkan Özgür Meriç Turan mesajında: 

Endonezya ' nın Halmahera adasında yaşayan ve “Ormanın İnsanları” anlamına gelen Hongana Manyawa adı verilen temasa geçilmemiş bir kabile yaşadıkları bölgede elektrikli otomobil bataryaları için nikel toplamayı amaçlayan devasa bir maden projesi nedeniyle yok olma tehdidi altındadır. 

Ülkemiz, Endonezya ile yakın ve çok boyutlu ilişkilere sahiptir. Tarihi bağlar itibarıyla Türkiye ile Endonezya arasında her zaman dostane ilişkiler mevcut olmuş, diplomatik ilişkiler 1950 yılında kurulmuş ve T.C. Cakarta Büyükelçiliği de 10 Nisan 1957 tarihinde faaliyete başlamıştır.

İklim krizi nedeniyle fosil yakıtları azaltma ihtiyacı son yıllarda elektrikli otomobillere yönelik talebi artırmış ise de bu otomobiller de kendi çevresel sorunlarını yaratmaktadır.

Başlıca sorunlardan biri, bataryaların yapımında kullanılan nikel, kobalt ve lityum gibi metallerdir. 

Bu mineraller Dünya yüzeyinin altında biriktiğinden, onları çıkarmak için çevreye zarar veren madencilik faaliyetleri yürütülmektedir. 

Bu faaliyetler, ekosistemin tahrip olmasına ve yerlilerin topraklarının gasp edilmesine sebebiyet vermektedir. 

Bugün Endonezya' nın Halmahera adasında yaşayan ve “Ormanın İnsanları” anlamına gelen Hongana Manyawa adı verilen ve hiç temasa geçilmemiş bir kabile yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. 

TOGG otomobil markasının ileriki zamanlarda asıl sınavı, Hongana Manyawa'nın yağmur ormanlarını yok eden ve kendi kendine yeten yerli halkın ölümüne neden olacak bataryaları üreten bu gibi firmalara geçit verip vermediği olacaktır.

T.C. Cakarta Büyükelçiliğinin bölgedeki bu durumu gözlemlemek için çalışma yapmasını ve sonucunda da milli servet ve milli ticari bir emtia olan TOGG Markasına zarar verecek unsurları tek tek tespit ederek yetkilileri  bilgilendirmelerini Sayın Büyükelçilik Makamından  istirham eder, bu vesileyle Hongana Manyawa kabilesinin bu zor günlerinde yanlarında  olduğumuzu Yüce Türk ve Endonezya Milletlerine bildirmeyi vazife sayarız.

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan Saygılarımızla. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.