,, ,

Anadolu Kültür Derneği, Afet Bilincini Artırmak İçin Harekete Geçti

Gündem 17.11.2023 - 12:07, Güncelleme: 17.11.2023 - 12:09 3067+ kez okundu.
 

Anadolu Kültür Derneği, Afet Bilincini Artırmak İçin Harekete Geçti

Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği, “Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler” projesini başlattı. Proje, afet bilincini artırmayı hedefliyor.
Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği , "Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler" Projesini Başlattı Sakarya , Bursa ve Rize 'de Gerçekleşecek Projenin Amacı, Afet Bilincini Artırmak Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Türkiye'nin deprem gerçeğinden yola çıkarak "Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler" projesini başlattı. Projenin amacı, aktif bir deprem kuşağında olması nedeniyle sık sık depremlere maruz kalan ülkemizde afet bilincini arttırmak. Proje kapsamında, ilk etapta Sakarya, Bursa ve Rize'de gönüllü arama kurtarma ekiplerinin farkındalık düzeylerinin artırılması, engelli bireylerin afet bilincinin artırılması ve afet müdahale ekipmanlarının alınması planlanıyor. Projeyle ilgili Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu şu açıklamayı yaptı: "Türkiye, deprem açısından riskli bir konumdadır. Deprem, fiziksel, psikolojik ve ekonomik sonuçlarıyla insan ve toplumları olumsuz etkilemektedir. 1999 depremleri ve bu yıl yaşadığımız 6 Şubat depremleri Türkiye tarihini derinden etkilemiştir. Belki bu doğal afetlere engel olamayız ama gençlerimizden başlayarak toplumu deprem gerçeği konusunda bilinçlendirirsek deprem sonrasında yaşanacak olan hasarı en az seviyeye getirebiliriz. Bu amaçla, Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği olarak "Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler" projesini başlattık. Projemiz kapsamında, gönüllü arama kurtarma ekiplerinin farkındalık düzeylerinin artırılması, engelli bireylerin afet bilincinin artırılması ve afet müdahale ekipmanlarının alınmasını planlıyoruz. Projemiz, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilecek. Bu paydaşlıkta bizlere destek olan İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz. Sağlıklı ve mutlu bir gençliğin geleceğin toplumunun temelini oluşturduğu unutulmamalıdır."
Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği, “Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler” projesini başlattı. Proje, afet bilincini artırmayı hedefliyor.

Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği , "Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler" Projesini Başlattı

Sakarya , Bursa ve Rize 'de Gerçekleşecek Projenin Amacı, Afet Bilincini Artırmak

Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Türkiye'nin deprem gerçeğinden yola çıkarak "Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler" projesini başlattı. Projenin amacı, aktif bir deprem kuşağında olması nedeniyle sık sık depremlere maruz kalan ülkemizde afet bilincini arttırmak.

Proje kapsamında, ilk etapta Sakarya, Bursa ve Rize'de gönüllü arama kurtarma ekiplerinin farkındalık düzeylerinin artırılması, engelli bireylerin afet bilincinin artırılması ve afet müdahale ekipmanlarının alınması planlanıyor.

Projeyle ilgili Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye, deprem açısından riskli bir konumdadır. Deprem, fiziksel, psikolojik ve ekonomik sonuçlarıyla insan ve toplumları olumsuz etkilemektedir. 1999 depremleri ve bu yıl yaşadığımız 6 Şubat depremleri Türkiye tarihini derinden etkilemiştir.

Belki bu doğal afetlere engel olamayız ama gençlerimizden başlayarak toplumu deprem gerçeği konusunda bilinçlendirirsek deprem sonrasında yaşanacak olan hasarı en az seviyeye getirebiliriz.

Bu amaçla, Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği olarak "Afetlere Dayanıklı, Afetlerde Bilinçli Gençler" projesini başlattık. Projemiz kapsamında, gönüllü arama kurtarma ekiplerinin farkındalık düzeylerinin artırılması, engelli bireylerin afet bilincinin artırılması ve afet müdahale ekipmanlarının alınmasını planlıyoruz.

Projemiz, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilecek. Bu paydaşlıkta bizlere destek olan İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.

Sağlıklı ve mutlu bir gençliğin geleceğin toplumunun temelini oluşturduğu unutulmamalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.