,, ,

Amon-Ra

Genel Kültür 22.07.2023 - 12:28, Güncelleme: 22.07.2023 - 12:28 4702+ kez okundu.
 

Amon-Ra

Amon-Ra
Amon-Ra , Antik Mısır tanrılarının en yüksek tanrısıdır. Güneş, krallık ve evrenin yaratıcısı tanrısıdır. Adı "Gizli Olan" veya "Tek Olan Tanrı" anlamına gelir. Amon-Ra , Thebes'in yerel bir tanrısıydı, ancak Yeni Krallık döneminde (MÖ 1550-1070) Mısır'ın ulusal tanrısı oldu. Genellikle koç başlı bir adam olarak veya başında güneş diski olan bir adam olarak tasvir edilirdi. Amon-Ra  çok güçlü bir tanraydı ve sıklıkla Horus ve Ra gibi diğer tanrılarla ilişkilendirildi. Ayrıca, firavun ile de ilişkilendirildi, firavun Amon-Ra 'nın yaşayan bir bedeniydi. Amon-Ra kültü antik Mısır'da çok popülerdi ve onuruna birçok tapınak inşa edildi. Bu tapınaklardan en ünlüsü Luxor'daki Karnak Tapınağı Kompleksi'dir. Amon-Ra kültü Yeni Krallık'ın çöküşünden sonra azaldı, ancak Mısır dininde antik dönemin sonuna kadar önemli bir tanrı olarak kaldı. Amon-Ra , antik Mısır dininde karmaşık ve önemli bir tanraydı. Güç, krallık ve güneşin somutlaşmışıydı. Kültü çok popülerdi ve tapınakları Mısır'daki en etkileyici ve önemli arkeolojik alanlardan bazılarıdır.
Amon-Ra

Amon-Ra , Antik Mısır tanrılarının en yüksek tanrısıdır. Güneş, krallık ve evrenin yaratıcısı tanrısıdır. Adı "Gizli Olan" veya "Tek Olan Tanrı" anlamına gelir.

Amon-Ra , Thebes'in yerel bir tanrısıydı, ancak Yeni Krallık döneminde (MÖ 1550-1070) Mısır'ın ulusal tanrısı oldu. Genellikle koç başlı bir adam olarak veya başında güneş diski olan bir adam olarak tasvir edilirdi.

Amon-Ra  çok güçlü bir tanraydı ve sıklıkla Horus ve Ra gibi diğer tanrılarla ilişkilendirildi. Ayrıca, firavun ile de ilişkilendirildi, firavun Amon-Ra 'nın yaşayan bir bedeniydi.

Amon-Ra kültü antik Mısır'da çok popülerdi ve onuruna birçok tapınak inşa edildi. Bu tapınaklardan en ünlüsü Luxor'daki Karnak Tapınağı Kompleksi'dir.

Amon-Ra kültü Yeni Krallık'ın çöküşünden sonra azaldı, ancak Mısır dininde antik dönemin sonuna kadar önemli bir tanrı olarak kaldı.

Amon-Ra , antik Mısır dininde karmaşık ve önemli bir tanraydı. Güç, krallık ve güneşin somutlaşmışıydı. Kültü çok popülerdi ve tapınakları Mısır'daki en etkileyici ve önemli arkeolojik alanlardan bazılarıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.