,, ,

Amerikan Salatası Nasıl Yapılır

Yemek 08.06.2023 - 13:59, Güncelleme: 08.06.2023 - 13:59 7557+ kez okundu.
 

Amerikan Salatası Nasıl Yapılır

Amerikan Salatası Nasıl Yapılır
Amerikan salatası , çeşitli malzemelerin bir araya gelerek hazırlanan popüler bir salata çeşididir. İşte basit bir Amerikan salatası tarifi: Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü (doğranmış) 1 su bardağı haşlanmış makarna 1 su bardağı doğranmış turşu 1 su bardağı doğranmış salatalık 1 su bardağı doğranmış domates 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı soğan 1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı biber 1/2 su bardağı doğranmış zeytin 1/2 su bardağı doğranmış taze maydanoz Dressing (sos) için: 1/4 su bardağı mayonez 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz ve karabiber (zevke göre ayarlanabilir) Yapılışı: Bir salata kabında haşlanmış tavuk göğsü , haşlanmış makarna, turşu, salatalık, domates, kırmızı soğan, yeşil biber, kırmızı biber, zeytin ve taze maydanozu bir araya getirin. Sos için, bir kasede mayonez, yoğurt, hardal ve limon suyunu karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın. Hazırladığınız sosu salata malzemelerine ekleyin ve iyice karıştırın. Salatanın tüm malzemelerinin sosla kaplanmasını sağlayın. Amerikan salatasını buzdolabında en az 1 saat dinlendirin, böylece lezzetler iyice harmanlanır ve salata soğur. Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz veya rendelenmiş peynir gibi isteğe bağlı garnitürler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! Amerikan salatanız hazır. Bu tarifi istediğiniz gibi özelleştirebilir ve kendi zevkinize göre malzemeler ekleyebilirsiniz.
Amerikan Salatası Nasıl Yapılır

Amerikan salatası , çeşitli malzemelerin bir araya gelerek hazırlanan popüler bir salata çeşididir. İşte basit bir Amerikan salatası tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü (doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış makarna
  • 1 su bardağı doğranmış turşu
  • 1 su bardağı doğranmış salatalık
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı soğan
  • 1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber
  • 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı doğranmış zeytin
  • 1/2 su bardağı doğranmış taze maydanoz

Dressing (sos) için:

  • 1/4 su bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve karabiber (zevke göre ayarlanabilir)

Yapılışı:

  1. Bir salata kabında haşlanmış tavuk göğsü , haşlanmış makarna, turşu, salatalık, domates, kırmızı soğan, yeşil biber, kırmızı biber, zeytin ve taze maydanozu bir araya getirin.

  2. Sos için, bir kasede mayonez, yoğurt, hardal ve limon suyunu karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.

  3. Hazırladığınız sosu salata malzemelerine ekleyin ve iyice karıştırın. Salatanın tüm malzemelerinin sosla kaplanmasını sağlayın.

  4. Amerikan salatasını buzdolabında en az 1 saat dinlendirin, böylece lezzetler iyice harmanlanır ve salata soğur.

  5. Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz veya rendelenmiş peynir gibi isteğe bağlı garnitürler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Amerikan salatanız hazır. Bu tarifi istediğiniz gibi özelleştirebilir ve kendi zevkinize göre malzemeler ekleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.