,, ,

Almanya’dan Türkiye’ye Dönüş Göçü Belgeseli, “En İyi Film” Ödülü Aldı

Gündem 19.04.2023 - 14:37, Güncelleme: 19.04.2023 - 15:05 7915+ kez okundu.
 

Almanya’dan Türkiye’ye Dönüş Göçü Belgeseli, “En İyi Film” Ödülü Aldı

Almanya’dan Türkiye’ye Dönüş Göçü Belgeseli, “En İyi Film” Ödülü Aldı
Yönetmenliğini Nilay Kılınç ’ın yaptığı, “Arkadaşloch– Nobody’s Problem” adlı uzun metraj belgesel, uluslararası Cinesquare SEE Film Festivali’nden “en iyi film” dalında ödül aldı. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nden ortak fonlu olan film festivali, Türkiye de dahil olmak üzere 13 farklı ülkenin seyircisiyle, mart ayında online platform üzerinden buluştu.    2022’de tamamlanan “Arkadaşloch– Nobody’s Problem” belgeseli, Almanya’dan Türkiye’ye sürgün edilmiş ikinci kuşak bir göçmenin, Antalya’da yeni bir hayat kurma çabalarını anlatıyor. Belgeselin temel çalışması, Nilay Kılınç’ın 2018 yılında Surrey Üniversitesinde sunduğu doktora tezinin araştırmasına dayanıyor. Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde çekilmiş, Türkiye ve Avusturya ortak yapımı olan belgeselin yapımcı şirketi Linz merkezli LM.Media.   Belgesel, mayıs ayında Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin programı kapsamında, İstanbul, İzmir ve Ankara’da seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor.  Haber: Suat Ünal
Almanya’dan Türkiye’ye Dönüş Göçü Belgeseli, “En İyi Film” Ödülü Aldı

Yönetmenliğini Nilay Kılınç ’ın yaptığı, “Arkadaşloch– Nobody’s Problem” adlı uzun metraj belgesel, uluslararası Cinesquare SEE Film Festivali’nden “en iyi film” dalında ödül aldı. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nden ortak fonlu olan film festivali, Türkiye de dahil olmak üzere 13 farklı ülkenin seyircisiyle, mart ayında online platform üzerinden buluştu. 

 

2022’de tamamlanan “Arkadaşloch– Nobody’s Problem” belgeseli, Almanya’dan Türkiye’ye sürgün edilmiş ikinci kuşak bir göçmenin, Antalya’da yeni bir hayat kurma çabalarını anlatıyor. Belgeselin temel çalışması, Nilay Kılınç’ın 2018 yılında Surrey Üniversitesinde sunduğu doktora tezinin araştırmasına dayanıyor. Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde çekilmiş, Türkiye ve Avusturya ortak yapımı olan belgeselin yapımcı şirketi Linz merkezli LM.Media.

 

Belgesel, mayıs ayında Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin programı kapsamında, İstanbul, İzmir ve Ankara’da seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Haber: Suat Ünal

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.