,, ,

Ali Yerlikaya: Asrın Felaketi ve Türkiye’nin Dayanışması

Gündem 06.02.2024 - 09:14, Güncelleme: 06.02.2024 - 09:14 2734+ kez okundu.
 

Ali Yerlikaya: Asrın Felaketi ve Türkiye’nin Dayanışması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7.7 büyüklükteki depremin 1. yılında Türkiye’nin dayanışmasını ve ‘Asrın Felaketi’ sonrası iyileştirme sürecini anımsatıyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , sosyal medya hesabından bir yıl önce Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremi anımsattı. Deprem , 65 saniye sürdü ancak Yerlikaya’ya göre bu süre bir ömür gibi hissettirdi. Bu deprem, “Asrın Felaketi” olarak adlandırıldı ve 120 bin kilometre karelik alanda 11 il, 124 ilçe, 6.929 köy ve mahalle ağır yıkıma uğradı. Deprem sonucunda 53.537 kişi hayatını kaybetti, 107.213 vatandaş yaralandı. Yerlikaya, bu depremde çocuklarını, yaşlılarını ve nişanlılarını kaybedenlere atıfta bulundu. Ancak, bu felaketin Türkiye’nin dayanışmasını ve birlikteliğini artırdığını belirtti. Yerlikaya, hazırladıkları 6 Şubat Belgeseli’nin, bu dayanışmayı, birlikteliği ve dünyanın en büyük 'İyileştirme Operasyonu’nun nasıl gerçekleştiğini anlattığını söyledi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Yerlikaya, ailelerine ve Türk Milleti’ne başsağlığı diledi. Her birinin mekanlarının cennet olmasını temenni etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7.7 büyüklükteki depremin 1. yılında Türkiye’nin dayanışmasını ve ‘Asrın Felaketi’ sonrası iyileştirme sürecini anımsatıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , sosyal medya hesabından bir yıl önce Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremi anımsattı. Deprem , 65 saniye sürdü ancak Yerlikaya’ya göre bu süre bir ömür gibi hissettirdi.

Bu deprem, “Asrın Felaketi” olarak adlandırıldı ve 120 bin kilometre karelik alanda 11 il, 124 ilçe, 6.929 köy ve mahalle ağır yıkıma uğradı. Deprem sonucunda 53.537 kişi hayatını kaybetti, 107.213 vatandaş yaralandı.

Yerlikaya, bu depremde çocuklarını, yaşlılarını ve nişanlılarını kaybedenlere atıfta bulundu. Ancak, bu felaketin Türkiye’nin dayanışmasını ve birlikteliğini artırdığını belirtti.

Yerlikaya, hazırladıkları 6 Şubat Belgeseli’nin, bu dayanışmayı, birlikteliği ve dünyanın en büyük 'İyileştirme Operasyonu’nun nasıl gerçekleştiğini anlattığını söyledi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Yerlikaya, ailelerine ve Türk Milleti’ne başsağlığı diledi. Her birinin mekanlarının cennet olmasını temenni etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.