,, ,

AK Partili Şahin: CHP'nin tezkeredeki hayır oyu Filistin'i vuruyor

Siyaset 18.10.2023 - 16:30, Güncelleme: 18.10.2023 - 16:30 4071+ kez okundu.
 

AK Partili Şahin: CHP'nin tezkeredeki hayır oyu Filistin'i vuruyor

AK Parti Milletvekili Mehmet Şahin, CHP’nin Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresine ‘hayır’ oyu vermesini eleştirdi ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gösterdi.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresine CHP 'nin "hayır" oyu vermesini eleştirdi. Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Terörle mücadele için gelen tezkereye 'hayır' oyu verdiren nedir? Terörle mücadeleyi nasıl gerçekleştireceksiniz?" sorularını yöneltti. Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye gerçekleştirdiği saldırının kendilerini üzdüğünü belirterek, İsrail'in, kitlesel olarak Filistinlilerin topraklarından göçmesini istediğini söyledi. İsrail'in, dünyanın gözü önünde savaş suçu işlediğini vurgulayan Şahin, bu ülkenin bir sınırının bulunmadığını dile getirdi. AK Parti'li Şahin, "BM üyesi olup da sınırı olmayan tek ülke İsrail'dir. Fırsat buldukça yayılır. Çünkü kendi sınırı belli olduğunda Filistin'in de sınırı belli olacak." diye konuştu. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Irak-Suriye tezkeresine, CHP'nin 2015, 2017, 2019'da "evet"; 2021 ve 2023'de "yabancı asker istemiyoruz" bahanesiyle "hayır" oyu verdiğini hatırlatan Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şu soruları yöneltti: Terörle mücadele için gelen tezkereye 'hayır' oyu verdiren nedir? Terörle mücadeleyi nasıl gerçekleştireceksiniz? CHP'nin, terörle mücadele konusunda herhangi bir planı ve stratejisi var mı? Şahin, CHP'nin tezkereye "hayır" oyu vermesinin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devamını teşvik edeceğini savundu.
AK Parti Milletvekili Mehmet Şahin, CHP’nin Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresine ‘hayır’ oyu vermesini eleştirdi ve İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gösterdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresine CHP 'nin "hayır" oyu vermesini eleştirdi. Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Terörle mücadele için gelen tezkereye 'hayır' oyu verdiren nedir? Terörle mücadeleyi nasıl gerçekleştireceksiniz?" sorularını yöneltti.

Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye gerçekleştirdiği saldırının kendilerini üzdüğünü belirterek, İsrail'in, kitlesel olarak Filistinlilerin topraklarından göçmesini istediğini söyledi.

İsrail'in, dünyanın gözü önünde savaş suçu işlediğini vurgulayan Şahin, bu ülkenin bir sınırının bulunmadığını dile getirdi.

AK Parti'li Şahin, "BM üyesi olup da sınırı olmayan tek ülke İsrail'dir. Fırsat buldukça yayılır. Çünkü kendi sınırı belli olduğunda Filistin'in de sınırı belli olacak." diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Irak-Suriye tezkeresine, CHP'nin 2015, 2017, 2019'da "evet"; 2021 ve 2023'de "yabancı asker istemiyoruz" bahanesiyle "hayır" oyu verdiğini hatırlatan Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şu soruları yöneltti:

  • Terörle mücadele için gelen tezkereye 'hayır' oyu verdiren nedir?
  • Terörle mücadeleyi nasıl gerçekleştireceksiniz?
  • CHP'nin, terörle mücadele konusunda herhangi bir planı ve stratejisi var mı?

Şahin, CHP'nin tezkereye "hayır" oyu vermesinin, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devamını teşvik edeceğini savundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.