,, ,

Afyonkarahisar'da Restorasyon Fiyaskosu: Kubbe Sınıfta Kaldı

Gündem 19.01.2024 - 11:25, Güncelleme: 19.01.2024 - 11:35 3331+ kez okundu.
 

Afyonkarahisar'da Restorasyon Fiyaskosu: Kubbe Sınıfta Kaldı

Afyon Belediyesi’nin restorasyonu sırasında kubbe yapımında hatalar yapıldı. Afyon Lisesi’nin kubbesi ise başarılı bir örnek olarak gösterildi
T.C. Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde restorasyonu yapılan tarihi binada inşaat çalışmaları devam ediyor. Orijinal görüntüsünün aynısı yapılması hassasiyeti gösterilen binada iş kubbeye gelince restorasyonu yapanlar sınıfta kaldı. Kubbe yapmasını beceremediler. Simetrisi olmayan ve şekil bütünlüğü olmayan kubbe yamru-yumru zevksiz ve estetik görünümü olmayan bir kubbeye dönüştü. Yapılan masraflarda boşa gitti. Bu binanın hemen 50 metre ötesinde ise çok daha zor ve görsel açıdan  daha güzel Afyon Lisesi kubbesi geleneksel Türk ve Afyon mimarisine güzel bir örnek olarak yakın zamanda yapıldı. İyi işçilik ile yapılmış simetrisi olan Afyon Lisesi Kubbesi Yapılmış, başarılı bir örnek varken işinin ehli olmayan kimselere yaptırılan kubbe hem binanın değerini düşürdü, hem de geçmiş Afyon mimarisinin kötü bir canlandırılması oldu. Afyonkarahisar Lisesi kubbesini yapan ekibin bu eserdeki kubbeyi  yeniden yapması soruna çözüm olabilecek … Ama yap masraf, yık masraf, yeniden yap masraf. Haber : İsteniş Hakan Tüplek
Afyon Belediyesi’nin restorasyonu sırasında kubbe yapımında hatalar yapıldı. Afyon Lisesi’nin kubbesi ise başarılı bir örnek olarak gösterildi

T.C. Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde restorasyonu yapılan tarihi binada inşaat çalışmaları devam ediyor. Orijinal görüntüsünün aynısı yapılması hassasiyeti gösterilen binada iş kubbeye gelince restorasyonu yapanlar sınıfta kaldı. Kubbe yapmasını beceremediler.

Simetrisi olmayan ve şekil bütünlüğü olmayan kubbe yamru-yumru zevksiz ve estetik görünümü olmayan bir kubbeye dönüştü. Yapılan masraflarda boşa gitti.

Bu binanın hemen 50 metre ötesinde ise çok daha zor ve görsel açıdan  daha güzel Afyon Lisesi kubbesi geleneksel Türk ve Afyon mimarisine güzel bir örnek olarak yakın zamanda yapıldı.

İyi işçilik ile yapılmış simetrisi olan Afyon Lisesi Kubbesi

Yapılmış, başarılı bir örnek varken işinin ehli olmayan kimselere yaptırılan kubbe hem binanın değerini düşürdü, hem de geçmiş Afyon mimarisinin kötü bir canlandırılması oldu.

Afyonkarahisar Lisesi kubbesini yapan ekibin bu eserdeki kubbeyi  yeniden yapması soruna çözüm olabilecek … Ama yap masraf, yık masraf, yeniden yap masraf.

Haber : İsteniş Hakan Tüplek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.