,, ,

Afyonkarahisar Lisesi'nin 1996'da yapılan ek binaları yıkılıyor

Gündem 14.09.2023 - 09:08, Güncelleme: 14.09.2023 - 09:35 3214+ kez okundu.
 

Afyonkarahisar Lisesi'nin 1996'da yapılan ek binaları yıkılıyor

Afyonkarahisar’daki tarihi lisenin depreme dayanıklı olmayan ek binaları yıkılıyor. Yıkım işlemleri ve yeni binaların tasarımı, vatandaşlar ve çevre esnafı tarafından eleştiriliyor.
Afyonkarahisar 'ın merkezinde bulunan ve 129 yıllık geçmişe sahip Afyonkarahisar Lisesi 'nin 1996 yılında yapılan ek binaları, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıyor. Ana binanın sağlam olduğu halde ek binaların yıkılması vatandaşlar arasında kafa karışıklığına neden oldu. Yeni yapılacak binaların ana binanın aynısı olması ve okulun siluetini bozmaması isteniyor. Yıkım çalışmalarının kontrolsüz yapıldığı ve caddenin trafiğe kapatılmadığı da tepkilere neden oldu. Yıkım sırasında cadde toz bulutuyla kaplandı ve araçlar görünmez hale geldi. Ayrıca, binadan toz kalkmaması için su sıkılmaması da çevredeki esnaf, araç sürücüleri ve yayaları rahatsız etti. Ek binaların yıkımı sırasında İl Milli Eğitim Tarihi Müzesi tabelasının sökülmeden yıkılması da dikkat çekti. Bu durum, konunun ne kadar duyarsız bir şekilde ele alındığına dair eleştirilere neden oldu. Vatandaşlar, çürük ek binaların yıkılmasına sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi.
Afyonkarahisar’daki tarihi lisenin depreme dayanıklı olmayan ek binaları yıkılıyor. Yıkım işlemleri ve yeni binaların tasarımı, vatandaşlar ve çevre esnafı tarafından eleştiriliyor.

Afyonkarahisar 'ın merkezinde bulunan ve 129 yıllık geçmişe sahip Afyonkarahisar Lisesi 'nin 1996 yılında yapılan ek binaları, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıyor.

Ana binanın sağlam olduğu halde ek binaların yıkılması vatandaşlar arasında kafa karışıklığına neden oldu. Yeni yapılacak binaların ana binanın aynısı olması ve okulun siluetini bozmaması isteniyor.

Yıkım çalışmalarının kontrolsüz yapıldığı ve caddenin trafiğe kapatılmadığı da tepkilere neden oldu. Yıkım sırasında cadde toz bulutuyla kaplandı ve araçlar görünmez hale geldi. Ayrıca, binadan toz kalkmaması için su sıkılmaması da çevredeki esnaf, araç sürücüleri ve yayaları rahatsız etti.

Ek binaların yıkımı sırasında İl Milli Eğitim Tarihi Müzesi tabelasının sökülmeden yıkılması da dikkat çekti. Bu durum, konunun ne kadar duyarsız bir şekilde ele alındığına dair eleştirilere neden oldu.

Vatandaşlar, çürük ek binaların yıkılmasına sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.