,, ,

Afyon'da Madencilik Çalıştayında Bürokratlar Madencilerin Sesini Duymadı

Gündem 10.11.2023 - 16:14, Güncelleme: 10.11.2023 - 16:14 2730+ kez okundu.
 

Afyon'da Madencilik Çalıştayında Bürokratlar Madencilerin Sesini Duymadı

Afyon’da düzenlenen 5. Madencilik Çalıştayı, madencilik sektörünün gelişimine ve sorunlarının çözümüne odaklandı
Afyonkarahisar 'da "Hayatımız Maden" sloganıyla düzenlenen 5. Madencilik Çalıştayı 'na üst düzey bürokratlar da katıldı. Ancak, çalıştayda mikrofonu elinden düşürmeyen bürokratlar, madencilerin sorunlarını dinlemek yerine adeta akademik ders verdi. Çalıştayda konuşan bir bürokrat, "Madenciliğe 12. Kalkınma Planı'nda özel önem verilmiştir. Madencilerin kamu yararına hizmet verdikleri kabul edilmelidir. Bu paralellikte madencilere de önem verilmektedir. Ülke ekonomisinde özel ve önemli bir yeri olan madenciliğin ve maden üretiminin artırılması gerekmektedir. Madenciliğin ihracat malları arasındaki payının artmasına ve daha değerli bir ürün sınıfına girmesi için çalışıyoruz. Bu isteğimizi hedef kabul edip, hedefe ulaşmak istiyoruz. Sorunlara birlikte çözüm arayacağız. İhracatı artıracağız. Gördüğümüz bir çok şeyde bir madeni görmekteyiz. Madenler kullanılabilir bir şekle girinceye kadar birçok aşamalardan geçiyor. İlk aşamada doğadan çıkartılırken çevre ve doğaya en az zarar verilmesini amaçlıyoruz. Şöyle ki maden üretimi esnasında oluşan pasa (daha çok küçük parçalar halinde taşlar) mucır olarak kullanılabilir. Böylelikle hem maden ocağı temizlenmiş olur hem de mucır üretmek için yeni bir taş ocağı açılmasına gerek kalmaz." dedi. Çalıştay, madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılmasıyla devam etti. Ancak, madencilerin sorunlarını dinlemek yerine adeta akademik ders veren bürokratlar, madencileri kızdırdı. Bir madenci, "Bizim sorunlarını dinlemek yerine, bize ders veren bürokratlara çok kızgınız. Madencilik sektörünün sorunlarını biz en iyi biliriz. Bizim derdimize derman olacak çözümleri biz sunarız. Bürokratlar, madencilik sektörünün sorunlarını çözmek yerine, sadece kendi fikirlerini empoze etmeye çalışıyorlar." dedi.
Afyon’da düzenlenen 5. Madencilik Çalıştayı, madencilik sektörünün gelişimine ve sorunlarının çözümüne odaklandı

Afyonkarahisar 'da "Hayatımız Maden" sloganıyla düzenlenen 5. Madencilik Çalıştayı 'na üst düzey bürokratlar da katıldı. Ancak, çalıştayda mikrofonu elinden düşürmeyen bürokratlar, madencilerin sorunlarını dinlemek yerine adeta akademik ders verdi.

Çalıştayda konuşan bir bürokrat, "Madenciliğe 12. Kalkınma Planı'nda özel önem verilmiştir. Madencilerin kamu yararına hizmet verdikleri kabul edilmelidir. Bu paralellikte madencilere de önem verilmektedir. Ülke ekonomisinde özel ve önemli bir yeri olan madenciliğin ve maden üretiminin artırılması gerekmektedir. Madenciliğin ihracat malları arasındaki payının artmasına ve daha değerli bir ürün sınıfına girmesi için çalışıyoruz. Bu isteğimizi hedef kabul edip, hedefe ulaşmak istiyoruz. Sorunlara birlikte çözüm arayacağız. İhracatı artıracağız. Gördüğümüz bir çok şeyde bir madeni görmekteyiz. Madenler kullanılabilir bir şekle girinceye kadar birçok aşamalardan geçiyor. İlk aşamada doğadan çıkartılırken çevre ve doğaya en az zarar verilmesini amaçlıyoruz. Şöyle ki maden üretimi esnasında oluşan pasa (daha çok küçük parçalar halinde taşlar) mucır olarak kullanılabilir. Böylelikle hem maden ocağı temizlenmiş olur hem de mucır üretmek için yeni bir taş ocağı açılmasına gerek kalmaz." dedi.

Çalıştay, madencilik sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılmasıyla devam etti. Ancak, madencilerin sorunlarını dinlemek yerine adeta akademik ders veren bürokratlar, madencileri kızdırdı.

Bir madenci, "Bizim sorunlarını dinlemek yerine, bize ders veren bürokratlara çok kızgınız. Madencilik sektörünün sorunlarını biz en iyi biliriz. Bizim derdimize derman olacak çözümleri biz sunarız. Bürokratlar, madencilik sektörünün sorunlarını çözmek yerine, sadece kendi fikirlerini empoze etmeye çalışıyorlar." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.