,, ,

Afad’dan 5 İl İçin Sel Ve Taşkın Uyarısı

Gündem 27.06.2022 - 12:57, Güncelleme: 27.06.2022 - 12:59 4102+ kez okundu.
 

Afad’dan 5 İl İçin Sel Ve Taşkın Uyarısı

Afad’dan 5 İl İçin Sel Ve Taşkın Uyarısı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kastamonu Karabük Zonguldak Bartın ve Sinop 'un merkez ve bazı ilçeleri için taşkın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını duyurarak bu bölgelerde yaşayan yurttaşları, sel ve ani su yükselmesine karşı tedbirli olmaları için uyardı. AFAD, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop’un merkez ve bazı ilçelerinde yaşayan yurttaşları, bölgede sel ve ani su baskını riski arttığı için uyardı. AFAD ’ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şöyle: “Kastamonu: İnebolu Bozkurt Abana Çatalzeytin Küre Pınarbaşı Şenpazar Cide Karabük: Merkez, Ovacık Safranbolu Zonguldak: Devrek Gökçebey Bartın: Merkez, Sinop: Ayancık. Yukarıdaki il ve ilçelerde taşkın riski tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Taşkın sahasındaki vatandaşlarımızın sel ve ani su yükselmesine karşı güvenli alanlarda olmaları, araçlarını dere kenarından çekmeleri, acil durumlarda 112’yi aramaları önemle rica duyurulur.”  
Afad’dan 5 İl İçin Sel Ve Taşkın Uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kastamonu Karabük Zonguldak Bartın ve Sinop 'un merkez ve bazı ilçeleri için taşkın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını duyurarak bu bölgelerde yaşayan yurttaşları, sel ve ani su yükselmesine karşı tedbirli olmaları için uyardı.

AFAD, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop’un merkez ve bazı ilçelerinde yaşayan yurttaşları, bölgede sel ve ani su baskını riski arttığı için uyardı. AFAD ’ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklama şöyle:

“Kastamonu: İnebolu Bozkurt Abana Çatalzeytin Küre Pınarbaşı Şenpazar Cide Karabük: Merkez, Ovacık Safranbolu Zonguldak: Devrek Gökçebey Bartın: Merkez, Sinop: Ayancık.

Yukarıdaki il ve ilçelerde taşkın riski tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Taşkın sahasındaki vatandaşlarımızın sel ve ani su yükselmesine karşı güvenli alanlarda olmaları, araçlarını dere kenarından çekmeleri, acil durumlarda 112’yi aramaları önemle rica duyurulur.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.