,, ,

Acıpayam ve Egitim Sevdalıları Buluştu

Gündem 28.08.2022 - 16:36, Güncelleme: 28.08.2022 - 16:38 4902+ kez okundu.
 

Acıpayam ve Egitim Sevdalıları Buluştu

Acıpayam ve Çevresi Eğitimi Destekleme Derneği eğitime gönül vermiş Acıpayam ' lıları buluşturdu.
Etkinliğe Acıpayamlı Pamukkale Üniversitesi  öğretim üyeleri Prof.Dr.Halim Ceylan, Prof.Dr.Hüseyin Turgut ve Doç.Dr. Devrim Alkaya katıldılar ve katılımcı öğrencilere  birer konuşma yaptılar.  Etkinliğe Denizli milletvekili Gülizar Bicer Karaca ve  tüm siyasi partilerin ilçe başkanları katılarak destek verdiler.  Acıpayamın  yetiştirdiği gönlü Acipayam ve eğitim icin atan davetlilerin yanında  Istanbul, Eskisehir, Izmir gibi üniversite  kentlerinde ikamet eden Acipayamlilar etkinlige katılıp gelecek üniversite öğrencisi  gençlerle tanışıp bulundukları kentte yol gösterici olarak görev aldıklarını ifade ettiler. Yapılan konuşmalarda  hayırseverler  tarafindan Acıpayamda bir öğrenci yurdu, öğretmen evi yaptırma çalışmalarının başlayacağı sözü verildi. Dernek başkanı Erol Çınar  lisans öğrencilerine  ailevi durumları  ve başarılarına göre burs verildiğini, burs miktarının değişkenlik gösterdiğini, lisans düzeyinde okul kazanan Acıpayam ve çevresindeki gençlerin  başvuruda bulunabilecegini ifade etti. Dernegin kuruluşunda büyük emekleri olan Ilhan Ozcan konusmasinda Acipayamdan yetişmiş herkesi özellikle iş adamlarını eğitime destek vermelerini istedi ve  derneğe davet  etti. Etkinlikte Acıpayamlı sanatçılar Kadriye Kaymak, Mehmet Söyleyici, Cesuroglu kardeşler, Çakar ailesi konuklara eşsiz anlar yaşattılar. Etkinlik sayesinde Acıpayamdan yetişen bilim adamları, iş adamları, özel sektörde ve kamuda  görev  alan yöneticiler, öğretmenler,  sanatçılar,  burs alan ve sınavı  yeni kazanan öğrenciler biraraya gelerek Acıpayamda eğitime destek konusunda görüşlerini paylaştılar. Günün sonunda İhan Özcan tarafindan yapılan konusmada tüm katılımcılara teşekkür etti ve sanatçılara  teşekkür  plaketi taktim etti. Acıpayam toprağıyla, tarım ürünleri ile ünlü olduğu kadar  yetiştirdiği insanlar ile ünlü. Sanattan, bilime çok ünlüsü var.   Bilim dünyasından adalet teşkilatının en üst kademelerine, sanat dünyasının her kolunda çok sayıda Acıpayam kökenli insanımız var.  Eğitimin desteklemesi ile Acipayamdan daha çok Hüseyin Yılmaz' lar, Mansur Kaymak'lar, şairler, yazarlar çıkacak . Bu nedenle Acıpayam  ve Çevresi Egitime Destek Derneğini kuranları, mevcut yönetim  kurulunu yürekten kutluyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.  Haber : Doç.Dr. Devrim Alkaya
Acıpayam ve Çevresi Eğitimi Destekleme Derneği eğitime gönül vermiş Acıpayam ' lıları buluşturdu.

Etkinliğe Acıpayamlı Pamukkale Üniversitesi  öğretim üyeleri Prof.Dr.Halim Ceylan, Prof.Dr.Hüseyin Turgut ve Doç.Dr. Devrim Alkaya katıldılar ve katılımcı öğrencilere  birer konuşma yaptılar.  Etkinliğe Denizli milletvekili Gülizar Bicer Karaca ve  tüm siyasi partilerin ilçe başkanları katılarak destek verdiler. 

Acıpayamın  yetiştirdiği gönlü Acipayam ve eğitim icin atan davetlilerin yanında  Istanbul, Eskisehir, Izmir gibi üniversite  kentlerinde ikamet eden Acipayamlilar etkinlige katılıp gelecek üniversite öğrencisi  gençlerle tanışıp bulundukları kentte yol gösterici olarak görev aldıklarını ifade ettiler. Yapılan konuşmalarda  hayırseverler  tarafindan Acıpayamda bir öğrenci yurdu, öğretmen evi yaptırma çalışmalarının başlayacağı sözü verildi.

Dernek başkanı Erol Çınar  lisans öğrencilerine  ailevi durumları  ve başarılarına göre burs verildiğini, burs miktarının değişkenlik gösterdiğini, lisans düzeyinde okul kazanan Acıpayam ve çevresindeki gençlerin  başvuruda bulunabilecegini ifade etti. Dernegin kuruluşunda büyük emekleri olan Ilhan Ozcan konusmasinda Acipayamdan yetişmiş herkesi özellikle iş adamlarını eğitime destek vermelerini istedi ve  derneğe davet  etti.

Etkinlikte Acıpayamlı sanatçılar Kadriye Kaymak, Mehmet Söyleyici, Cesuroglu kardeşler, Çakar ailesi konuklara eşsiz anlar yaşattılar. Etkinlik sayesinde Acıpayamdan yetişen bilim adamları, iş adamları, özel sektörde ve kamuda  görev  alan yöneticiler, öğretmenler,  sanatçılar,  burs alan ve sınavı  yeni kazanan öğrenciler biraraya gelerek Acıpayamda eğitime destek konusunda görüşlerini paylaştılar. Günün sonunda İhan Özcan tarafindan yapılan konusmada tüm katılımcılara teşekkür etti ve sanatçılara  teşekkür  plaketi taktim etti.

Acıpayam toprağıyla, tarım ürünleri ile ünlü olduğu kadar  yetiştirdiği insanlar ile ünlü. Sanattan, bilime çok ünlüsü var.   Bilim dünyasından adalet teşkilatının en üst kademelerine, sanat dünyasının her kolunda çok sayıda Acıpayam kökenli insanımız var.  Eğitimin desteklemesi ile Acipayamdan daha çok Hüseyin Yılmaz' lar, Mansur Kaymak'lar, şairler, yazarlar çıkacak . Bu nedenle Acıpayam  ve Çevresi Egitime Destek Derneğini kuranları, mevcut yönetim  kurulunu yürekten kutluyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. 

Haber : Doç.Dr. Devrim Alkaya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.