,, ,

Abdurrahman Nafiz Gürman Kimdir?

Kimdir 25.05.2023 - 15:18, Güncelleme: 25.05.2023 - 15:18 4945+ kez okundu.
 

Abdurrahman Nafiz Gürman Kimdir?

Abdurrahman Nafiz Gürman Kimdir?
Abdurrahman Nafiz Gürman (1893-1964), Türk askeri ve siyasetçidir. 24 Temmuz 1893 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Harp Okulu'nu bitirdikten sonra Türk Kurtuluş Savaşı 'nda görev almış ve çeşitli cephelerde savaşmıştır. Abdurrahman Nafiz Gürman , Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yükselerek Orgeneral rütbesine ulaşmıştır. II. Dünya Savaşı sırasında Türk Ordusu'nun Lozan Antlaşması 'na dayalı olarak sürdürdüğü tarafsızlık politikasında görev almıştır. Siyasi kariyerine ise 1950 yılında Demokrat Parti'den Kocaeli milletvekili olarak başlamıştır. Abdurrahman Nafiz Gürman Ardından Adalet Partisi 'nde de milletvekili olarak görev yapmıştır. Abdurrahman Nafiz Gürman , Türk siyasi ve askeri hayatında önemli bir isim olmuş ve 20. yüzyılın önemli dönemlerinde aktif görevler üstlenmiştir. 24 Mart 1964 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.
Abdurrahman Nafiz Gürman Kimdir?

Abdurrahman Nafiz Gürman (1893-1964), Türk askeri ve siyasetçidir. 24 Temmuz 1893 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Harp Okulu'nu bitirdikten sonra Türk Kurtuluş Savaşı 'nda görev almış ve çeşitli cephelerde savaşmıştır.

Abdurrahman Nafiz Gürman , Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yükselerek Orgeneral rütbesine ulaşmıştır. II. Dünya Savaşı sırasında Türk Ordusu'nun Lozan Antlaşması 'na dayalı olarak sürdürdüğü tarafsızlık politikasında görev almıştır.

Siyasi kariyerine ise 1950 yılında Demokrat Parti'den Kocaeli milletvekili olarak başlamıştır. Abdurrahman Nafiz Gürman Ardından Adalet Partisi 'nde de milletvekili olarak görev yapmıştır.

Abdurrahman Nafiz Gürman , Türk siyasi ve askeri hayatında önemli bir isim olmuş ve 20. yüzyılın önemli dönemlerinde aktif görevler üstlenmiştir. 24 Mart 1964 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.