,, ,

530 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçların Sahte Faturalarla İthalatı Tespit Edildi

Ekonomi 31.01.2024 - 11:56, Güncelleme: 31.01.2024 - 11:56 18812+ kez okundu.
 

530 Milyon TL Değerindeki Lüks Araçların Sahte Faturalarla İthalatı Tespit Edildi

Ticaret Bakanlığı, sahte faturalarla lüks araç ithalatını tespit etti, 530 Milyon TL kamu zararı için adım attı
Ticaret Bakanlığı , paralel ithalat yoluyla lüks araç ithalatında bulunan ve piyasada haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla gerçeğe aykırı belgeler ile gümrük vergilerini ödemeyen firmalar hakkında inceleme ve soruşturmalar yürütmektedir. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda, muhtelif marka ve modeldeki lüks araçların ithalatında düşük kıymetli sahte/çifte faturalar ve sahte A.TR Dolaşım Belgeleri kullanılarak 358 adet lüks aracın ülkemize sokulduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine, söz konusu işlem ve eylemleri gerçekleştiren firma ve şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, araçlara el konulması ve müsaderesi talep edilmiştir. Ayrıca, bu işlemlerden kaynaklanan yaklaşık 530 Milyon TL tutarındaki kamu zararının ilgili firmalardan tahsil edilmesi için gerekli adımlar atılmıştır. Bakanlık, lüks otomobil ithalatlarındaki ihlallerin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, yapılan usulsüzlükler ile haksız rekabet oluşturan eylemlerin engellenmesi amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmekte olup, kamu maliyesinin haklarının korunması ve gümrük mevzuatına uygun şekilde işlem yapılması için gerekli tüm tedbirleri almaya kararlılıkla devam edecektir.
Ticaret Bakanlığı, sahte faturalarla lüks araç ithalatını tespit etti, 530 Milyon TL kamu zararı için adım attı

Ticaret Bakanlığı , paralel ithalat yoluyla lüks araç ithalatında bulunan ve piyasada haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla gerçeğe aykırı belgeler ile gümrük vergilerini ödemeyen firmalar hakkında inceleme ve soruşturmalar yürütmektedir.

Bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda, muhtelif marka ve modeldeki lüks araçların ithalatında düşük kıymetli sahte/çifte faturalar ve sahte A.TR Dolaşım Belgeleri kullanılarak 358 adet lüks aracın ülkemize sokulduğu tespit edilmiştir. Bu durum üzerine, söz konusu işlem ve eylemleri gerçekleştiren firma ve şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, araçlara el konulması ve müsaderesi talep edilmiştir. Ayrıca, bu işlemlerden kaynaklanan yaklaşık 530 Milyon TL tutarındaki kamu zararının ilgili firmalardan tahsil edilmesi için gerekli adımlar atılmıştır.

Bakanlık, lüks otomobil ithalatlarındaki ihlallerin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, yapılan usulsüzlükler ile haksız rekabet oluşturan eylemlerin engellenmesi amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmekte olup, kamu maliyesinin haklarının korunması ve gümrük mevzuatına uygun şekilde işlem yapılması için gerekli tüm tedbirleri almaya kararlılıkla devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.