,, ,

2.Küresel Medya Buluşması, Alanya’da Gerçekleşti.

Gündem 31.10.2022 - 16:16, Güncelleme: 31.10.2022 - 16:16 3523+ kez okundu.
 

2.Küresel Medya Buluşması, Alanya’da Gerçekleşti.

2.Küresel Medya Buluşması, Alanya’da Gerçekleşti.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 2.Küresel Medya Buluşmasını, Alanya 'da gerçekleştirdi. Ülkemizde devlet ve hükümetin iç siyaset önceliklerinin halka anlatılması ve benimsetilmesi; dış siyasete dair önceliklerinin de dış kamuoyuna anlatılması ve benimsetilmesi konusunda büyük bir misyon yürüten KGK, yerel medya, yaygın medya ve yabancı medya mensuplarını bir araya getirerek, yaşanan olaylar ve olası gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunup değerlendirmeler yapmalarına olanak sağladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın bizzat katıldığı, dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ise telefonla katıldığı gala gecesine ise yüzlerce siyasetçi, bürokrat, gazeteci, medya mensubu ve iş adamı katılarak KGK'nin çalışmalarına destek verdi. İfade ve basın özgürlüğünün ülkemizde gerektiği şekilde yaşanması konusunda duyarlı olan KGK genel başkanı Mehmet Ali Dim , yurtdışında ülkemizin iktisadi ve kültürel tanıtımı ile uluslararası kamuoyunun ülkemiz hakkında doğru ve gerçek bilgilerle donatılıp aydınlatılması konusuna da özel bir önem ve değer veriyor. Tam 18 ülkeden 37 yabancı gazeteci ile birlikte toplam 156 gazetecinin katıldığı buluşmanın ödül törenine  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanısıra Dünya Rus Medya Konseyi Başkan Vekili Mihail Gusman, Dünya Basın Konseyleri Başkanı ve KKTC Basın Konseyi Başkanı Prof. Dr. Melek Şule Aker, duayen gazeteci yazar Yavuz Donat, Eko Türk TV sahibi Cengiz Özdemir, MESAM ( Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı) Recep Ergül, MESAM Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul da katıldı. Küresel Medya Buluşmasında Küresel Diplomasi ödülü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, vefa ödülü Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat'a, Türk dünyası ödülü TÜRKSOY geçmiş dönem başkanı Düsen Kaseinov’a, medya ödülü TRT World Kanalı adına Antalya Bölge Müdürü Hikmet Kocaman’a, gazetecilik ödülü de Ukrayna’dan yaptığı yayınlarla dünyanın dikkatini çeken Kırımlı kadın gazeteci Gülsüm Khalilova'ya verildi. Haber : Cesurhan Taş
2.Küresel Medya Buluşması, Alanya’da Gerçekleşti.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 2.Küresel Medya Buluşmasını, Alanya 'da gerçekleştirdi.

Ülkemizde devlet ve hükümetin iç siyaset önceliklerinin halka anlatılması ve benimsetilmesi; dış siyasete dair önceliklerinin de dış kamuoyuna anlatılması ve benimsetilmesi konusunda büyük bir misyon yürüten KGK, yerel medya, yaygın medya ve yabancı medya mensuplarını bir araya getirerek, yaşanan olaylar ve olası gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunup değerlendirmeler yapmalarına olanak sağladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın bizzat katıldığı, dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ise telefonla katıldığı gala gecesine ise yüzlerce siyasetçi, bürokrat, gazeteci, medya mensubu ve iş adamı katılarak KGK'nin çalışmalarına destek verdi.

İfade ve basın özgürlüğünün ülkemizde gerektiği şekilde yaşanması konusunda duyarlı olan KGK genel başkanı Mehmet Ali Dim , yurtdışında ülkemizin iktisadi ve kültürel tanıtımı ile uluslararası kamuoyunun ülkemiz hakkında doğru ve gerçek bilgilerle donatılıp aydınlatılması konusuna da özel bir önem ve değer veriyor.

Tam 18 ülkeden 37 yabancı gazeteci ile birlikte toplam 156 gazetecinin katıldığı buluşmanın ödül törenine  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanısıra Dünya Rus Medya Konseyi Başkan Vekili Mihail Gusman, Dünya Basın Konseyleri Başkanı ve KKTC Basın Konseyi Başkanı Prof. Dr. Melek Şule Aker, duayen gazeteci yazar Yavuz Donat, Eko Türk TV sahibi Cengiz Özdemir, MESAM ( Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı) Recep Ergül, MESAM Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul da katıldı.

Küresel Medya Buluşmasında Küresel Diplomasi ödülü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, vefa ödülü Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat'a, Türk dünyası ödülü TÜRKSOY geçmiş dönem başkanı Düsen Kaseinov’a, medya ödülü TRT World Kanalı adına Antalya Bölge Müdürü Hikmet Kocaman’a, gazetecilik ödülü de Ukrayna’dan yaptığı yayınlarla dünyanın dikkatini çeken Kırımlı kadın gazeteci Gülsüm Khalilova'ya verildi.

Haber : Cesurhan Taş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.