,, ,

21 yıl sonra gelen mektup: Hayaller değişti, hayat devam etti

Gündem 28.10.2023 - 09:45, Güncelleme: 28.10.2023 - 09:46 2913+ kez okundu.
 

21 yıl sonra gelen mektup: Hayaller değişti, hayat devam etti

Çanakkaleli Tamer Coşar, üniversite yıllarında yazdığı mektubu Cumhuriyet’in 100. yılında eline aldı ve hayatını gözden geçirdi.
Çanakkale 'nin Gelibolu ilçesine bağlı Bayramiç köyünde yaşayan Tamer Coşar'ın üniversite öğrencisiyken kendisine yazdığı mektup, Cumhuriyet'in 100. yılında eline ulaştı. Coşar, 2002'de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anadolu Meslek Yüksekokulunda okuduğu sırada, PTT'nin başlattığı "2023'te Cumhuriyet'imizin 100. Yılına Mektup Kampanyası"na aynı yurtta kaldığı 3 arkadaşıyla katıldı. Kendisine 21 yıl sonra ulaştırılması dileğiyle duygu ve düşüncelerini kaleme alan Coşar, "Bu mektup bana geldiğinde ölmüş de olabilirim. Hayalim okuyup, makine mühendisi ya da hava teknik astsubayı olmak. Bu süreçte Avrupa Birliğine girersek kuzeydeki ülkelerin birinde çalışmak istiyorum. Evlenince kızım olacak diye tahmin ediyorum." diye başladığı mektubunu PTT'den adresine postaladı. Üniversiteden makine teknikeri olarak mezun olduktan sonra köyüne dönen Coşar, aradan geçen zamanda çiftçiliğe başladı, evlendi ve 2 erkek çocuk babası oldu. Tamer Coşar, AA muhabirine, yazdığı mektubu yıllar içinde unuttuğunu ancak PTT'nin unutmadığını söyledi. PTT Gelibolu Şubesinden görevlilerin muhtarlık aracılığıyla kendisine ulaşıp mektubu teslim ettiğini belirten Coşar, "Mektubu elime aldığımda şaşırdım. Bunca yıl sonra hayatımı o günden bugüne gözden geçirdim. Yazdıklarımı birkaç kez okudum. Şartlar böyle gelişti. Maddi olanaksızlıklar daha fazla okumama engel oldu. Eşim ve çocuklarımla köyümde de mutluyum." dedi.    
Çanakkaleli Tamer Coşar, üniversite yıllarında yazdığı mektubu Cumhuriyet’in 100. yılında eline aldı ve hayatını gözden geçirdi.

Çanakkale 'nin Gelibolu ilçesine bağlı Bayramiç köyünde yaşayan Tamer Coşar'ın üniversite öğrencisiyken kendisine yazdığı mektup, Cumhuriyet'in 100. yılında eline ulaştı.

Coşar, 2002'de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anadolu Meslek Yüksekokulunda okuduğu sırada, PTT'nin başlattığı "2023'te Cumhuriyet'imizin 100. Yılına Mektup Kampanyası"na aynı yurtta kaldığı 3 arkadaşıyla katıldı.

Kendisine 21 yıl sonra ulaştırılması dileğiyle duygu ve düşüncelerini kaleme alan Coşar, "Bu mektup bana geldiğinde ölmüş de olabilirim. Hayalim okuyup, makine mühendisi ya da hava teknik astsubayı olmak. Bu süreçte Avrupa Birliğine girersek kuzeydeki ülkelerin birinde çalışmak istiyorum. Evlenince kızım olacak diye tahmin ediyorum." diye başladığı mektubunu PTT'den adresine postaladı.

Üniversiteden makine teknikeri olarak mezun olduktan sonra köyüne dönen Coşar, aradan geçen zamanda çiftçiliğe başladı, evlendi ve 2 erkek çocuk babası oldu.

Tamer Coşar, AA muhabirine, yazdığı mektubu yıllar içinde unuttuğunu ancak PTT'nin unutmadığını söyledi.

PTT Gelibolu Şubesinden görevlilerin muhtarlık aracılığıyla kendisine ulaşıp mektubu teslim ettiğini belirten Coşar, "Mektubu elime aldığımda şaşırdım. Bunca yıl sonra hayatımı o günden bugüne gözden geçirdim. Yazdıklarımı birkaç kez okudum. Şartlar böyle gelişti. Maddi olanaksızlıklar daha fazla okumama engel oldu. Eşim ve çocuklarımla köyümde de mutluyum." dedi.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.