,, ,

167 YILLIK CAMİ VİRANEYE DÖNDÜ

Gündem 17.04.2022 - 15:42, Güncelleme: 17.04.2022 - 15:42 4395+ kez okundu.
 

167 YILLIK CAMİ VİRANEYE DÖNDÜ

SİNOP’TAKİ 167 YILLIK CAMİ VİRANEYE DÖNDÜ
Sinop’taki 167 yıllık ‘Kabalı Köyü Eski Camii’ yıllardır kullanılamaz halde. Kabalı köyü sakinlerinden Dilara Eraltan, "Ben doğdum doğalı burası böyle. Hep böyle yıkık olarak biliyorum burayı. Eski bir camii olması beni etkiledi. İçeriye girdim; her yer yıkık dökük durumda. Bu durum çok üzücü. Yetkilerden buranın restore edilmesini istiyoruz" dedi. Sinop’un merkeze bağlı Kabalı köyünde bulunan ve 167 yıl önce yapılan ‘Kabalı Köyü Eski Camii’ bakımsızlıktan viraneye dönmüş durumda. Kabalı köyü sakinleri caminin restore edilmesini istiyor. Kabalı köyünden Dilara Eraltan, "Ben doğdum doğalı burası böyle. Hep böyle yıkık olarak biliyorum burayı. Eski bir camii olması beni etkiledi. İçeriye girdim; her yer yıkık dökük durumda. Bu durum çok üzücü. Bu camii Kabalı köyüne yakışmıyor. Gerçekten tarihi eser bir camii. Bu camii kimleri kimleri görmüştür? Buranın restore edilmesini isterim. En azından bir nebze de olsa eskiyi yaşatmalarını isterim. Gerçekten tarihi eserlik bir camii. Yetkilerden buranın restore edilmesini istiyoruz" dedi.
SİNOP’TAKİ 167 YILLIK CAMİ VİRANEYE DÖNDÜ

Sinop’taki 167 yıllık ‘Kabalı Köyü Eski Camii’ yıllardır kullanılamaz halde. Kabalı köyü sakinlerinden Dilara Eraltan, "Ben doğdum doğalı burası böyle. Hep böyle yıkık olarak biliyorum burayı. Eski bir camii olması beni etkiledi. İçeriye girdim; her yer yıkık dökük durumda. Bu durum çok üzücü. Yetkilerden buranın restore edilmesini istiyoruz" dedi.

Sinop’un merkeze bağlı Kabalı köyünde bulunan ve 167 yıl önce yapılan ‘Kabalı Köyü Eski Camii’ bakımsızlıktan viraneye dönmüş durumda. Kabalı köyü sakinleri caminin restore edilmesini istiyor.

Kabalı köyünden Dilara Eraltan, "Ben doğdum doğalı burası böyle. Hep böyle yıkık olarak biliyorum burayı. Eski bir camii olması beni etkiledi. İçeriye girdim; her yer yıkık dökük durumda. Bu durum çok üzücü. Bu camii Kabalı köyüne yakışmıyor. Gerçekten tarihi eser bir camii. Bu camii kimleri kimleri görmüştür? Buranın restore edilmesini isterim. En azından bir nebze de olsa eskiyi yaşatmalarını isterim. Gerçekten tarihi eserlik bir camii. Yetkilerden buranın restore edilmesini istiyoruz" dedi.

Sinop HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.