,, ,

Yerleşme kanaması ne zaman olur?

Sağlık 10.08.2023 - 16:53, Güncelleme: 10.08.2023 - 16:53 4848+ kez okundu.
 

Yerleşme kanaması ne zaman olur?

Yerleşme kanaması ne zaman olur?
Yerleşme kanaması , hamileliğin ilk haftalarında meydana gelen hafif bir kanamadır. Bu kanama, genellikle adet kanamasıyla karıştırılır, ancak adet kanamasından daha hafiftir ve daha kısa sürer. Yerleşme kanaması, hamileliğin 6-12. günleri arasında meydana gelir. Bu kanama, embriyonun rahim duvarına yerleşmesi sırasında oluşan küçük damarların yırtılması nedeniyle meydana gelir. Yerleşme kanaması, genellikle birkaç saat veya birkaç gün sürer. Yerleşme kanaması her kadında görülmez. Yerleşme kanamasının görülme sıklığı, kadından kadına değişir. Yerleşme kanaması, hamileliğin erken bir belirtisidir, ancak bu kanama, hamileliğin tek belirtisi değildir. Hamileliğin diğer belirtileri şunlardır: Adet gecikmesi Yorgunluk Sık idrara çıkma Göğüslerde hassasiyet Bulantı ve kusma Baş ağrısı Mide bulantısı İshal Gaz Ruh hali değişimleri Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hamilelik testi yaptırmalısınız. hamilelik testi hamileliğinizi doğrulamak için kullanılan bir testtir. hamilelik testi kan testi veya idrar testi olarak yapılabilir. Yerleşme kanaması, genellikle zararsızdır. Ancak, yerleşme kanaması, bazı durumlarda ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Yerleşme kanaması ile birlikte aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hemen bir doktora görünmelisiniz: Şiddetli kanama Ateş Karın ağrısı Baş dönmesi Yerleşme kanaması hamileliğin erken bir belirtisidir. Yerleşme kanaması genellikle zararsızdır, ancak bazı durumlarda ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Yerleşme kanaması ile birlikte yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hemen bir doktora görünmelisiniz.
Yerleşme kanaması ne zaman olur?

Yerleşme kanaması , hamileliğin ilk haftalarında meydana gelen hafif bir kanamadır. Bu kanama, genellikle adet kanamasıyla karıştırılır, ancak adet kanamasından daha hafiftir ve daha kısa sürer. Yerleşme kanaması, hamileliğin 6-12. günleri arasında meydana gelir. Bu kanama, embriyonun rahim duvarına yerleşmesi sırasında oluşan küçük damarların yırtılması nedeniyle meydana gelir. Yerleşme kanaması, genellikle birkaç saat veya birkaç gün sürer.

Yerleşme kanaması her kadında görülmez. Yerleşme kanamasının görülme sıklığı, kadından kadına değişir. Yerleşme kanaması, hamileliğin erken bir belirtisidir, ancak bu kanama, hamileliğin tek belirtisi değildir. Hamileliğin diğer belirtileri şunlardır:

  • Adet gecikmesi
  • Yorgunluk
  • Sık idrara çıkma
  • Göğüslerde hassasiyet
  • Bulantı ve kusma
  • Baş ağrısı
  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Gaz
  • Ruh hali değişimleri

Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hamilelik testi yaptırmalısınız. hamilelik testi hamileliğinizi doğrulamak için kullanılan bir testtir. hamilelik testi kan testi veya idrar testi olarak yapılabilir.

Yerleşme kanaması, genellikle zararsızdır. Ancak, yerleşme kanaması, bazı durumlarda ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Yerleşme kanaması ile birlikte aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hemen bir doktora görünmelisiniz:

  • Şiddetli kanama
  • Ateş
  • Karın ağrısı
  • Baş dönmesi

Yerleşme kanaması hamileliğin erken bir belirtisidir. Yerleşme kanaması genellikle zararsızdır, ancak bazı durumlarda ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Yerleşme kanaması ile birlikte yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, hemen bir doktora görünmelisiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.