,, ,
Orhan Çağatay
Köşe Yazarı
Orhan Çağatay
 

Nimetlerin en kıymetlisi akıl

Örnek olarak anlatırsak iyi bir eş nimetır İyi bir ebeveyın iyi bir arkadaş nimetir .biz insanoğlu nekadar nankörüz hiç birşeyin kıymetini bilmıyoruz kaybetiğimiz zaman kıymetini anlarız .iyi bir yönetici ne büyük bir nimetir ki kötü bir yonetici gelince anlariz ancak İşte akılda burda devreye gırıyor aklımıza sahip çıksak ve kullansak çoğu kötü şeyler başımıza gelmez kuranda da Allah öyle diyor kötü bir şey başınıza geldiği zaman kendinizden bilin çünkü düşünmeden hareket etme sonucu insan hüsrana uğruyor. Bir iş tutarken kimse kötü olasılığı düşünmüyor oysa kötü olasılığı da düşünsek hayal kırıklığı yaşamayız. Bir askeri stratejisi derki bir cepheye bir asker savaşa gönderildiyse ne kadar asker kaybı olacağını tahmini hesap yapılır ve ona göre ceset torbası hazırlanır hasta yaralı hesabı yapılır yıyecek vesair buna göre taruza geçilir . Vel hasılı bütün başımıza gelen kötü işlerde sorumlu kişi insanın kendisi trafik kazaları neden oluyor düşünmeden canavarca hareket ettiğimizden eyer kötü olasılıkları düşünsek mesela siz arabayı iyi kullanmanız bir şeydeğiştirmez çünkü katili tarafta sarhoş sürücü ve siz daha akılı araç kullanmanız gerekir yani tedbirli olmanız gerekir 50 km .ilegidilecek yerde siz 80km.ile gidiyorsanız siz aklinizi kulanamiyorsunuz Çünkü araştırma sonucu belirlenen bir kural nokta. Örneğin şekere gelen zamların hesabını yapmak Gıdaya gelen zamlar gerçekten nefesimizi kesiyor herkes tam fikir fakat bunun sebebi biz olduğumuzu neden unutuyoruz biz verdık bu yetkiyi .biraz düşünsek ne olur düşünmeden yapacağımız her iş sadece bizi deyil herkesi etkiler Nimetin kıymetini bilenlere selam olsu En büyük nimetin akıl olduğunu bilene iki kez selam olsun
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2022 - Perşembe

Nimetlerin en kıymetlisi akıl

Örnek olarak anlatırsak iyi bir eş nimetır İyi bir ebeveyın iyi bir arkadaş nimetir .biz insanoğlu nekadar nankörüz hiç birşeyin kıymetini bilmıyoruz kaybetiğimiz zaman kıymetini anlarız .iyi bir yönetici ne büyük bir nimetir ki kötü bir yonetici gelince anlariz ancak İşte akılda burda devreye gırıyor aklımıza sahip çıksak ve kullansak çoğu kötü şeyler başımıza gelmez kuranda da Allah öyle diyor kötü bir şey başınıza geldiği zaman kendinizden bilin çünkü düşünmeden hareket etme sonucu insan hüsrana uğruyor.

Bir iş tutarken kimse kötü olasılığı düşünmüyor oysa kötü olasılığı da düşünsek hayal kırıklığı yaşamayız. Bir askeri stratejisi derki bir cepheye bir asker savaşa gönderildiyse ne kadar asker kaybı olacağını tahmini hesap yapılır ve ona göre ceset torbası hazırlanır hasta yaralı hesabı yapılır yıyecek vesair buna göre taruza geçilir .

Vel hasılı bütün başımıza gelen kötü işlerde sorumlu kişi insanın kendisi trafik kazaları neden oluyor düşünmeden canavarca hareket ettiğimizden eyer kötü olasılıkları düşünsek mesela siz arabayı iyi kullanmanız bir şeydeğiştirmez çünkü katili tarafta sarhoş sürücü ve siz daha akılı araç kullanmanız gerekir yani tedbirli olmanız gerekir 50 km .ilegidilecek yerde siz 80km.ile gidiyorsanız siz aklinizi kulanamiyorsunuz Çünkü araştırma sonucu belirlenen bir kural nokta.

Örneğin şekere gelen zamların hesabını yapmak Gıdaya gelen zamlar gerçekten nefesimizi kesiyor herkes tam fikir fakat bunun sebebi biz olduğumuzu neden unutuyoruz biz verdık bu yetkiyi .biraz düşünsek ne olur düşünmeden yapacağımız her iş sadece bizi deyil herkesi etkiler Nimetin kıymetini bilenlere selam olsu En büyük nimetin akıl olduğunu bilene iki kez selam olsun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.