,, ,
Orhan Çağatay
Köşe Yazarı
Orhan Çağatay
 

Abdestli kapitalistler!

Abdestli kapitalist nasıl olur ya da ne demek. ya da şunu mu desek kapitalist sistem ne demek. kapitalist sistem sömürü üzerine kurulmuş parayı üstün tutan gücü üstün tutan materyalist bir sistemdir. Yani kapitalist sistemde sadece para vardır Güç vardır kölelik vardır. Silindir vardır. ve de dinin üstündedir. bu batıl bir zihniyettir Ve dünyayı kasıp kavurur ülkeler kurar ülkeler yıkar. Biraz daha açalım kapitalist sistem şunu der . altta kalanın canı çıksın bu kadar basit. şimdi biraz daha açalım bu sistem batıl olmasına rağmen İslami kesimde yer bulmasının sebebi ne! bu sistem o kadar kurnaz bir sistem ki saadet zinciri gibi bir sistem sisteme giren parayı buluyor. Ahireti gidiyor ama farkında değil Çünkü adam namazında ibadetinde. Dini bütün bir yaşam sürüyor Ve seni yavaş yavaş kemiriyor farkında bile değilsin hatta bu sistemi savunmaya da başlarsın. bu sistemin içine girmeyen oyun dışı Kalıyor. çağımız para çağı Bu sebepten Dolayı güzelleştiriyor Pekala Avrupa’da bile birçok batı ülkelerinde bile maddenin üstün tutulmadığı Bu çağda. hatta avrupa'da batı ülkelerinde para biriktirme diye mal mülk biriktirme yok sadece eğitim insanca yaşama varken. ama İslam ülkelerinde nedense bu iş tam tersi kapitalist sistem tam bir olmasa olmaz. Bu sistem. İslam düşmanı uğreviyati yoktur. yani materyalist bir düşüncede İslami bulamazsınız çünkü materyal sistem maneviyatı değil maddeyi üstün tutar Ama İslam’da öyle değil maneviyatı üstün tutar . yani ahirete öncelik verir. Haklıyı haklı tutar Mazlumu kollar Pekala bir Müslüman nasıl olur da Batıl olan batıl olan bir sistemi benimser. Ya da nasıl oluyor bu kadar kolay mı. güç kuvvet iktidar hırsı tam şeytanı işler. Eyer ben Müslümanım diyorsan Ve de bu sömürü sistemi savunuyorsan Bunun adı abdestli kapitalist. şimdi gelelim yazımızın başlığına neden abdestli kapitalist kelimesini Kullandık yani başlık olarak neden bunu kullandık asrın hastalığı da ondan. Bir Müslüman bu batı zihniyeti kabul ederse. bu batılı zihniyet sömürü üzerine kölelik üzerine haklıyı değil güçlüyü haklı kılan . mazlumu değil güçlüyü haklı kılan bu sistemi kabul eden bir Müslüman. olursa 10 numara abdestli kapitalist yani 6 delik bir küffe. Abdestli kapitalist. 
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2023 - Pazartesi

Abdestli kapitalistler!

Abdestli kapitalist nasıl olur ya da ne demek. ya da şunu mu desek kapitalist sistem ne demek. kapitalist sistem sömürü üzerine kurulmuş parayı üstün tutan gücü üstün tutan materyalist bir sistemdir.

Yani kapitalist sistemde sadece para vardır Güç vardır kölelik vardır. Silindir vardır. ve de dinin üstündedir. bu batıl bir zihniyettir Ve dünyayı kasıp kavurur ülkeler kurar ülkeler yıkar. Biraz daha açalım kapitalist sistem şunu der . altta kalanın canı çıksın bu kadar basit. şimdi biraz daha açalım bu sistem batıl olmasına rağmen İslami kesimde yer bulmasının sebebi ne! bu sistem o kadar kurnaz bir sistem ki saadet zinciri gibi bir sistem sisteme giren parayı buluyor. Ahireti gidiyor ama farkında değil Çünkü adam namazında ibadetinde. Dini bütün bir yaşam sürüyor Ve seni yavaş yavaş kemiriyor farkında bile değilsin hatta bu sistemi savunmaya da başlarsın.

bu sistemin içine girmeyen oyun dışı Kalıyor. çağımız para çağı Bu sebepten Dolayı güzelleştiriyor Pekala Avrupa’da bile birçok batı ülkelerinde bile maddenin üstün tutulmadığı Bu çağda. hatta avrupa'da batı ülkelerinde para biriktirme diye mal mülk biriktirme yok sadece eğitim insanca yaşama varken. ama İslam ülkelerinde nedense bu iş tam tersi kapitalist sistem tam bir olmasa olmaz. Bu sistem. İslam düşmanı uğreviyati yoktur. yani materyalist bir düşüncede İslami bulamazsınız çünkü materyal sistem maneviyatı değil maddeyi üstün tutar Ama İslam’da öyle değil maneviyatı üstün tutar .

yani ahirete öncelik verir. Haklıyı haklı tutar Mazlumu kollar Pekala bir Müslüman nasıl olur da Batıl olan batıl olan bir sistemi benimser. Ya da nasıl oluyor bu kadar kolay mı. güç kuvvet iktidar hırsı tam şeytanı işler. Eyer ben Müslümanım diyorsan Ve de bu sömürü sistemi savunuyorsan Bunun adı abdestli kapitalist. şimdi gelelim yazımızın başlığına neden abdestli kapitalist kelimesini Kullandık yani başlık olarak neden bunu kullandık asrın hastalığı da ondan. Bir Müslüman bu batı zihniyeti kabul ederse. bu batılı zihniyet sömürü üzerine kölelik üzerine haklıyı değil güçlüyü haklı kılan .

mazlumu değil güçlüyü haklı kılan bu sistemi kabul eden bir Müslüman. olursa 10 numara abdestli kapitalist yani 6 delik bir küffe. Abdestli kapitalist. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Şaban Kurkut
(10.04.2023 20:34 - #224)
Çok doğru bir tespit..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.