,, ,
Güneş Altuner
Köşe Yazarı
Güneş Altuner
 

Toplum ve Kadın...

Öyleki kadınlar toplumun değişmesine ve gelişmesine önemli katkı sağlamışlardır. Bu katkının etkilerini sosyal ve iktisadi alanlarda takip etmek mümkündür.  Eski Türk toplumunda aile en önemli sosyal birlik olduğundan ailenin temelini teşkil eden kadın yüce bir mertebeye konulmuştur.  Bu anlamda kadın, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyi ifa etmiştir.  Kendisine verilen değer neticesinde onlar devlet yönetiminde dahi söz sahibi olabilmişlerdir.  Bu değerin daha iyi anlaşılması bakımından Eski Türklerde kadının idari, askeri ve diğer sosyal alanlar ile iktisadi alandaki faaliyetleri onların toplumsal statüsünü belirlemede önemli ipuçları sunmaktadır.  Denilebilir ki bedenen zayıflıkları ve ruhen incelikleri nedeniyle kadınlar, tarih boyunca birçok mağduriyetin tarafı olmuşken, Türklerde kadınlar bu zayıflıklaraına rağmen, karakterlerinin gerektirdiği ölçüde kendilerine toplumsal statülerde yer bulabilmişlerdir. Güneş Altuner
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2022 - Cumartesi

Toplum ve Kadın...

Öyleki kadınlar toplumun değişmesine ve gelişmesine önemli katkı sağlamışlardır. Bu katkının etkilerini sosyal ve iktisadi alanlarda takip etmek mümkündür. 

Eski Türk toplumunda aile en önemli sosyal birlik olduğundan ailenin temelini teşkil eden kadın yüce bir mertebeye konulmuştur. 

Bu anlamda kadın, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyi ifa etmiştir. 

Kendisine verilen değer neticesinde onlar devlet yönetiminde dahi söz sahibi olabilmişlerdir. 

Bu değerin daha iyi anlaşılması bakımından Eski Türklerde kadının idari, askeri ve diğer sosyal alanlar ile iktisadi alandaki faaliyetleri onların toplumsal statüsünü belirlemede önemli ipuçları sunmaktadır. 

Denilebilir ki bedenen zayıflıkları ve ruhen incelikleri nedeniyle kadınlar, tarih boyunca birçok mağduriyetin tarafı olmuşken, Türklerde kadınlar bu zayıflıklaraına rağmen, karakterlerinin gerektirdiği ölçüde kendilerine toplumsal statülerde yer bulabilmişlerdir.

Güneş Altuner

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.