,, ,
Güneş Altuner
Köşe Yazarı
Güneş Altuner
 

İnsanlar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür.

İnsanlar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür.  Öğretmenlik girilen derslerle sınırlandırılamayan önemli bir hayat mesleğidir. Kendinden evvel başkaları için yaşamak yalnızca onlara özgü bir düşüncedir.  Sabır, sadakat ve zaman gereklidir. İşini evine taşıyan, mesleği bir yaşam tarzı haline gelmiş görevlerden birisidir.  Sadece okuma, yazma, bilgi öğretmekle görevli olduğunuz halde, yine de büyük bir özveri ile bizlerin her türlü sorunları ile yakından ilgilendiniz.  Hepimize hayatın sözlük anlamı dışında bir anlam taşıdığını öğrettiniz. Bizleri geleceğin ışıkları olarak yetiştirdiniz.  Bize “ Vatanın, milletin” her şeyden üstün olduğunu “ Dinin, namusun ” her zaman her şeye rağmen korunması gereken bir hazine olduğunu anlattınız. “Dostluğun kardeşliğin” önemini “ Saygının ve kalp kırmamanın” ne kadar güzel olduğunu öğrettiniz.  Bizi güzel huylu topluma yararlı bireyler olarak yetiştirme ümidi ile bugünlere getirdiniz. Belki emeklerinizin karşılığını aldınız belki alamadınız ama siz görevinizi yerine getirdiniz.  Öğretmenler en güzel, en süslü sözlerin bile tasvir edemediği ama dünyadaki en güzel sözlerden fazlasıyla tasvir edilmeyi hak eden insanlardır. Onlar, en özel, en erdemli ve en çok övgüyü hak eden insanlar.  Hepimizin hayatında unutamadığımız örnek aldığımız öğretmenler vardır. Bu öğretmenler hayatımızda izler bırakmışlardır. Hayatlarını adadıkları bu mesleğin hakkını gerçekten vermeye çalışan tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğiliyorum.  Öğretmenler Günü Kutlu Olsun... Saygılarımla, Güneş Altuner 
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2023 - Perşembe

İnsanlar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür.

İnsanlar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür. 

Öğretmenlik girilen derslerle sınırlandırılamayan önemli bir hayat mesleğidir. Kendinden evvel başkaları için yaşamak yalnızca onlara özgü bir düşüncedir. 

Sabır, sadakat ve zaman gereklidir. İşini evine taşıyan, mesleği bir yaşam tarzı haline gelmiş görevlerden birisidir. 

Sadece okuma, yazma, bilgi öğretmekle görevli olduğunuz halde, yine de büyük bir özveri ile bizlerin her türlü sorunları ile yakından ilgilendiniz. 

Hepimize hayatın sözlük anlamı dışında bir anlam taşıdığını öğrettiniz. Bizleri geleceğin ışıkları olarak yetiştirdiniz. 

Bize “ Vatanın, milletin” her şeyden üstün olduğunu “ Dinin, namusun ” her zaman her şeye rağmen korunması gereken bir hazine olduğunu anlattınız. “Dostluğun kardeşliğin” önemini “ Saygının ve kalp kırmamanın” ne kadar güzel olduğunu öğrettiniz.

 Bizi güzel huylu topluma yararlı bireyler olarak yetiştirme ümidi ile bugünlere getirdiniz. Belki emeklerinizin karşılığını aldınız belki alamadınız ama siz görevinizi yerine getirdiniz. 

Öğretmenler en güzel, en süslü sözlerin bile tasvir edemediği ama dünyadaki en güzel sözlerden fazlasıyla tasvir edilmeyi hak eden insanlardır. Onlar, en özel, en erdemli ve en çok övgüyü hak eden insanlar. 

Hepimizin hayatında unutamadığımız örnek aldığımız öğretmenler vardır. Bu öğretmenler hayatımızda izler bırakmışlardır. Hayatlarını adadıkları bu mesleğin hakkını gerçekten vermeye çalışan tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. 

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun...

Saygılarımla,

Güneş Altuner 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.