,, ,
Güneş Altuner
Köşe Yazarı
Güneş Altuner
 

“BİZ”ler, Cumhuriyetin ilkelerini gelecek nesillere taşıyacak

“BİZ” ler, İLELEBET CUMHURİYET, İLELEBET DEVLET anlayışı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ortak aklın yüce ışığında yürümeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Egemenliğini kazanmış bir devlet olarak, temel nitelikleri bakımından Cumhuriyetçilik ilkeleri doğrultusunda, milletin seçtiği milletvekillerinin oluşturduğu Türkiye büyük Millet Meclisi tarafından yönetilmektedir. Gerçek anlamda ideal Demokrasinin Varlığı; Devletin tüm işleyiş mekanizmalarındaki sistemlerin denetlenebilir ve şeffaf olabilmesi için millet olarak fikri hür, vicdanı hür, aklı hür fikirsel terbiye dereceleri ile şuuru açık bireylerden teşekkül edilmiş bir hükümet şekli olan Cumhuriyet’in, tam manası ile yürütülmesi ve sürdürülmesi adına son sözün millet tarafından seçilmiş mecliste olması zaruridir. Böylece egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması sağlanır. Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare; Cumhuriyet idaresidir. Türk töresi dediğimiz sistem adalet üzerine kurulu bir sistemdir. Adalet iyilik, doğruluk güzellik adına hak ve hakkaniyetten yana, tesisi için de hukuk kaidelerinin üstünlüğünü benimsemeyi şart kılar.  Türkiye Cumhuriyeti iki ana yasaya dayanır ve güvenir, birincisi milletin kararı, ikincisi ise ilim, irfan ve faziletleri ile eğitimci ve vatanperver orduları. Cumhuriyet içerisinde barındırdığı Adalet temel ilkesi ile ahlaki değerlerce üstün, nitelikli, kaliteli asil ve erdemli bireylerle Türk milletini güvenli ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur.  Cumhuriyet iç ve dış siyasetinde, gücü ve ilkeleri doğrultusunda yüce Türk Milletinin menfaatlerini, refahını ve çağa uygun bir uygarlık anlayışı içerisinde gelişmesini, bilimi önceleyen müreffeh adalet ve barışı tesis edebilecek bir yönetim anlayışı ile dünyada emsali görülmemiş bir ülküye sahiptir.  Milletin uyanık şuuruna, halkımızın ferasetine, bir anda bir olabilme yetisine dayanarak, milletçe ilerlemeye, olgunlaşmaya ve tarih boyu edindiğimiz tecrübeler ile yaşadıklarımıza güvenerek, azim ve kararlılıkla Cumhuriyetin bütün gereklerini yapacağız.  Türkiye Cumhuriyeti; her anlamda, büyük Türk milletinin öz ve değerli malıdır. Kıymetli genç nesillerinin elinde daima yükselecek, sonsuzluğa kadar yaşayacaktır. “BİZ” ler, İLELEBET CUMHURİYET, İLELEBET DEVLET anlayışı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ortak aklın yüce ışığında yürümeye devam edeceğiz. Saygılarımla, Güneş Altuner
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2023 - Çarşamba

“BİZ”ler, Cumhuriyetin ilkelerini gelecek nesillere taşıyacak

“BİZ” ler, İLELEBET CUMHURİYET, İLELEBET DEVLET anlayışı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ortak aklın yüce ışığında yürümeye devam edeceğiz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Egemenliğini kazanmış bir devlet olarak, temel nitelikleri bakımından Cumhuriyetçilik ilkeleri doğrultusunda, milletin seçtiği milletvekillerinin oluşturduğu Türkiye büyük Millet Meclisi tarafından yönetilmektedir.
Gerçek anlamda ideal Demokrasinin Varlığı;
Devletin tüm işleyiş mekanizmalarındaki sistemlerin denetlenebilir ve şeffaf olabilmesi için millet olarak fikri hür, vicdanı hür, aklı hür fikirsel terbiye dereceleri ile şuuru açık bireylerden teşekkül edilmiş bir hükümet şekli olan Cumhuriyet’in, tam manası ile yürütülmesi ve sürdürülmesi adına son sözün millet tarafından seçilmiş mecliste olması zaruridir. Böylece egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması sağlanır.
Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare; Cumhuriyet idaresidir. Türk töresi dediğimiz sistem adalet üzerine kurulu bir sistemdir. Adalet iyilik, doğruluk güzellik adına hak ve hakkaniyetten yana, tesisi için de hukuk kaidelerinin üstünlüğünü benimsemeyi şart kılar. 
Türkiye Cumhuriyeti iki ana yasaya dayanır ve güvenir, birincisi milletin kararı, ikincisi ise ilim, irfan ve faziletleri ile eğitimci ve vatanperver orduları. Cumhuriyet içerisinde barındırdığı Adalet temel ilkesi ile ahlaki değerlerce üstün, nitelikli, kaliteli asil ve erdemli bireylerle Türk milletini güvenli ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur. 
Cumhuriyet iç ve dış siyasetinde, gücü ve ilkeleri doğrultusunda yüce Türk Milletinin menfaatlerini, refahını ve çağa uygun bir uygarlık anlayışı içerisinde gelişmesini, bilimi önceleyen müreffeh adalet ve barışı tesis edebilecek bir yönetim anlayışı ile dünyada emsali görülmemiş bir ülküye sahiptir. 
Milletin uyanık şuuruna, halkımızın ferasetine, bir anda bir olabilme yetisine dayanarak, milletçe ilerlemeye, olgunlaşmaya ve tarih boyu edindiğimiz tecrübeler ile yaşadıklarımıza güvenerek, azim ve kararlılıkla Cumhuriyetin bütün gereklerini yapacağız. 
Türkiye Cumhuriyeti; her anlamda, büyük Türk milletinin öz ve değerli malıdır. Kıymetli genç nesillerinin elinde daima yükselecek, sonsuzluğa kadar yaşayacaktır.
“BİZ” ler, İLELEBET CUMHURİYET, İLELEBET DEVLET anlayışı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ortak aklın yüce ışığında yürümeye devam edeceğiz.
Saygılarımla,
Güneş Altuner

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.