,, ,

Yazar Ozan Çakmakoğlu’nun ilk öykü kitabı “Organik Cinayetler” Çıktı.

Kitap 20.06.2023 - 15:00, Güncelleme: 20.06.2023 - 15:00 24160+ kez okundu.
 

Yazar Ozan Çakmakoğlu’nun ilk öykü kitabı “Organik Cinayetler” Çıktı.

Yazar Ozan Çakmakoğlu’nun ilk öykü kitabı “Organik Cinayetler” Çıktı.
İlhamını yaban hayvanlarının günlük yaşamındaki ilginç ama pek de bilinmeyen olaylardan alarak, insan üzerinden aktaran bir öykü kitabı: “Organik Cinayetler”   Yazar Ozan Çakmakoğlu ’nun, günümüzde yaşanan doğaya yabancılaşma ve "Doğayı insan penceresinden bakarak yargılama" yanılgısına dikkat çekmek için yazdığı öykü kitabı “ Organik Cinayetler ”, Yol Akademi Yayınevi ’nin markası olan Mythos Kitap etiketiyle çıktı. Kitabın Özeti: Kitap, ilhamını genelde yaban hayvanlarının günlük yaşamındaki ilginç ama pek de bilinmeyen olaylardan alan öyküler içeriyor. Ne var ki, öykülerin kahramanları söz konusu hayvanlar değil, insanlar. Böylelikle hem doğayla empati kurmaya çalışmanın artıları ve eksileri hem de kurgusunu doğadan alan cinayet öyküleri ortaya çıkıyor. Söz gelimi “Koş” isimli öykü, Troya savaşını andıran hayali bir savaşta, yer altındaki sığınaklarında mahsur kalmış ve düşmanla kuşatılmış birkaç yüz askerin ok ve mızrak yağmuru altında, sahili aşıp; denize, kendilerini bekleyen ve yerlerini meşalelerle belli eden sandallara koşmalarını anlatıyor. Bu hikâye, kumun altında yumurtadan çıkan deniz kaplumbağalarının martı, yengeç ve diğer yırtıcıların yarattığı katliamın içinde denize ulaşmaya çalışmasından yola çıkarak yazıldı. Elbette sürpriz son da yine aynı olaydan yola çıkılarak ve gerçeğe mümkün olduğunca sadık kalarak aktarıldı. Genel olarak kitaptaki öyküler, benzer mantıkta oluşturulmuş kurgulara sahip. Kitabın yazarı Ozan Çakmakoğlu ; “Kitapta, ekolojiye, doğaya; özellikle de yaban hayatına ilgi duyan hemen herkesin ilgisini çekecek öyküler olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında fantastik ve korku/gerilim türü sevenleri çekecek pek çok unsur da barındıran bir öykü kitabı” açıklamasını yapıyor.     KİTAP İNFO: Kitap adı: Organik Cinayetler Yazar adı: Ozan Çakmakoğlu Kitabın türü: Öykü Sayfa sayısı: 140 sayfa Yayınevi: Mythos Kitap (Yol Akademi Yayınevi’nin markası)
Yazar Ozan Çakmakoğlu’nun ilk öykü kitabı “Organik Cinayetler” Çıktı.

İlhamını yaban hayvanlarının günlük yaşamındaki ilginç ama pek de bilinmeyen olaylardan alarak, insan üzerinden aktaran bir öykü kitabı: “Organik Cinayetler”

 

Yazar  Ozan Çakmakoğlu ’nun, günümüzde yaşanan doğaya yabancılaşma ve "Doğayı insan penceresinden bakarak yargılama" yanılgısına dikkat çekmek için yazdığı öykü kitabı “ Organik Cinayetler ”,  Yol Akademi Yayınevi ’nin markası olan Mythos Kitap etiketiyle çıktı.

Kitabın Özeti: Kitap, ilhamını genelde yaban hayvanlarının günlük yaşamındaki ilginç ama pek de bilinmeyen olaylardan alan öyküler içeriyor. Ne var ki, öykülerin kahramanları söz konusu hayvanlar değil, insanlar. Böylelikle hem doğayla empati kurmaya çalışmanın artıları ve eksileri hem de kurgusunu doğadan alan cinayet öyküleri ortaya çıkıyor.

Söz gelimi “Koş” isimli öykü, Troya savaşını andıran hayali bir savaşta, yer altındaki sığınaklarında mahsur kalmış ve düşmanla kuşatılmış birkaç yüz askerin ok ve mızrak yağmuru altında, sahili aşıp; denize, kendilerini bekleyen ve yerlerini meşalelerle belli eden sandallara koşmalarını anlatıyor. Bu hikâye, kumun altında yumurtadan çıkan deniz kaplumbağalarının martı, yengeç ve diğer yırtıcıların yarattığı katliamın içinde denize ulaşmaya çalışmasından yola çıkarak yazıldı. Elbette sürpriz son da yine aynı olaydan yola çıkılarak ve gerçeğe mümkün olduğunca sadık kalarak aktarıldı. Genel olarak kitaptaki öyküler, benzer mantıkta oluşturulmuş kurgulara sahip.

Kitabın yazarı Ozan Çakmakoğlu ; “Kitapta, ekolojiye, doğaya; özellikle de yaban hayatına ilgi duyan hemen herkesin ilgisini çekecek öyküler olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında fantastik ve korku/gerilim türü sevenleri çekecek pek çok unsur da barındıran bir öykü kitabı” açıklamasını yapıyor.
 

 

KİTAP İNFO:

Kitap adı: Organik Cinayetler

Yazar adı: Ozan Çakmakoğlu

Kitabın türü: Öykü

Sayfa sayısı: 140 sayfa

Yayınevi: Mythos Kitap (Yol Akademi Yayınevi’nin markası)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.