,, ,

Van Gölü'nde Aynı Anda 3 Hortum Görüntülendi

Gündem 04.10.2023 - 12:28, Güncelleme: 04.10.2023 - 12:28 2681+ kez okundu.
 

Van Gölü'nde Aynı Anda 3 Hortum Görüntülendi

Van Gölü’nde üç noktada hortumlar oluştu. İlk kez göl üzerinde hortum gören vatandaşlar, bu nadir olayı cep telefonlarıyla kaydetti.
Van ve çevresinde iki gün önce başlayan sağanak aralıklarla etkisini sürdürüyor. Rüzgarın da etkili olduğu kentte, Van Gölü 'nün üç noktasında hortum meydana geldi. Gölün kenarında seyir halinde olan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen hortumlar, yaklaşık 500 metre yükseklikte oluştu. Vatandaşlardan Zafer Başak, ilk kez göl üzerinde hortum gördüğünü belirterek, "Aracımla seyir halindeyken gölde 3 hortum gördüm. Çok heyecanlandım. Güzel bir görüntüydü. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Cep telefonumla kaydettim." dedi. Meteoroloji yetkilileri, Van Gölü 'nde hortum oluşumunun rüzgarın ve suyun sıcaklık farkından kaynaklandığını belirtti.
Van Gölü’nde üç noktada hortumlar oluştu. İlk kez göl üzerinde hortum gören vatandaşlar, bu nadir olayı cep telefonlarıyla kaydetti.

Van ve çevresinde iki gün önce başlayan sağanak aralıklarla etkisini sürdürüyor. Rüzgarın da etkili olduğu kentte, Van Gölü 'nün üç noktasında hortum meydana geldi.

Gölün kenarında seyir halinde olan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen hortumlar, yaklaşık 500 metre yükseklikte oluştu.

Vatandaşlardan Zafer Başak, ilk kez göl üzerinde hortum gördüğünü belirterek, "Aracımla seyir halindeyken gölde 3 hortum gördüm. Çok heyecanlandım. Güzel bir görüntüydü. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Cep telefonumla kaydettim." dedi.

Meteoroloji yetkilileri, Van Gölü 'nde hortum oluşumunun rüzgarın ve suyun sıcaklık farkından kaynaklandığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.