,, ,

Uyuşturucu Tacirlerine Darbe: 1 Ton 110 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Gündem 09.02.2024 - 09:37, Güncelleme: 09.02.2024 - 09:42 3210+ kez okundu.
 

Uyuşturucu Tacirlerine Darbe: 1 Ton 110 Kg Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

NARKOGÜÇ-49 operasyonlarıyla 15 ilde 1 ton 110 kg uyuşturucu ele geçirildi, 214 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Operasyonlar kararlılıkla devam edecek.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ’nın açıklamasına göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 15 ilde düzenlenen “NARKOGÜÇ-49” operasyonları sonucunda 1 ton 110 kg uyuşturucu madde ele geçirildi ve 214 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Operasyonlar, Adana, Antalya, Ankara, Manisa, Aydın, Kocaeli, Kahramanmaraş, Ağrı, Samsun, Bitlis, Niğde, Muğla, Şanlıurfa, Nevşehir ve Diyarbakır olmak üzere 15 ilde gerçekleştirildi. Operasyonların detayları şu şekildedir: Ankara’da, Diyarbakır’dan Adana’ya uyuşturucu madde taşınacağı istihbaratı üzerine gerçekleştirilen operasyonda 617 kg toz esrar ele geçirildi ve 3 uyuşturucu nakil ve ticareti yapan zehir taciri yakalandı. Antalya’da yapılan operasyonda 60 kg eroin, 16 kg metamfetamin, 11,5 kg skunk, 4 kg 650 kg bonzai ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap, kök kenevir ve esrar ele geçirildi. Bu operasyonda 37 sokak satıcısı yakalandı. Ankara’da (2) yapılan operasyonda 17 kg skunk, 33 kg esrar ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonda 17 sokak satıcısı yakalandı. Ağrı’da, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile birlikte yapılan operasyonda 58 kg metamfetamin ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. Manisa’da yapılan operasyonda 1.5 kg metamfetamin ve muhtelif miktarda bonzai ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonda 4 zehir taciri yakalandı. Aydın’da yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin, skunk ve esrar ele geçirildi ve 33 sokak satıcısı yakalandı. Muğla’da yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin, kubar esrar ve uyuşturucu hap ele geçirildi ve 9 sokak satıcısı yakalandı. Nevşehir’de yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin, kokain, esrar, bonzai, uyuşturucu hap ve kenevir tohumu ele geçirildi ve 23 sokak satıcısı yakalandı. Şanlıurfa’da yapılan operasyonda 1,2 kg esrar, 267 gr metamfetamin, muhtelif miktarda eroin ve uyuşturucu hap ele geçirildi ve 25 sokak satıcısı yakalandı. Kocaeli’nde yapılan operasyonda 1.5 kg esrar ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin ele geçirildi ve 46 sokak satıcısı yakalandı. Samsun’da yapılan operasyonda 19,3 kg kubar esrar, 716 gr kenevir tohumu, muhtelif miktarda sentetik ecza ve bonzai ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı. Niğde’de yapılan operasyonda 1 kg bonzai ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı. Bitlis’te yapılan operasyonda 2,3 kg metamfetamin, 1,3 kg kubar esrar ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı. Diyarbakır’da yapılan operasyonda 254 kg esrar ele geçirildi ve 8 sokak satıcısı yakalandı. Operasyonu gerçekleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma ve Gümrük Muhafaza ekipleri tebrik edildi. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlar kararlılıkla devam edecek
NARKOGÜÇ-49 operasyonlarıyla 15 ilde 1 ton 110 kg uyuşturucu ele geçirildi, 214 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Operasyonlar kararlılıkla devam edecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ’nın açıklamasına göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 15 ilde düzenlenen “NARKOGÜÇ-49” operasyonları sonucunda 1 ton 110 kg uyuşturucu madde ele geçirildi ve 214 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Operasyonlar, Adana, Antalya, Ankara, Manisa, Aydın, Kocaeli, Kahramanmaraş, Ağrı, Samsun, Bitlis, Niğde, Muğla, Şanlıurfa, Nevşehir ve Diyarbakır olmak üzere 15 ilde gerçekleştirildi.

Operasyonların detayları şu şekildedir:

  • Ankara’da, Diyarbakır’dan Adana’ya uyuşturucu madde taşınacağı istihbaratı üzerine gerçekleştirilen operasyonda 617 kg toz esrar ele geçirildi ve 3 uyuşturucu nakil ve ticareti yapan zehir taciri yakalandı.
  • Antalya’da yapılan operasyonda 60 kg eroin, 16 kg metamfetamin, 11,5 kg skunk, 4 kg 650 kg bonzai ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap, kök kenevir ve esrar ele geçirildi. Bu operasyonda 37 sokak satıcısı yakalandı.
  • Ankara’da (2) yapılan operasyonda 17 kg skunk, 33 kg esrar ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonda 17 sokak satıcısı yakalandı.
  • Ağrı’da, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile birlikte yapılan operasyonda 58 kg metamfetamin ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.
  • Manisa’da yapılan operasyonda 1.5 kg metamfetamin ve muhtelif miktarda bonzai ve uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonda 4 zehir taciri yakalandı.
  • Aydın’da yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin, skunk ve esrar ele geçirildi ve 33 sokak satıcısı yakalandı.
  • Muğla’da yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin, kubar esrar ve uyuşturucu hap ele geçirildi ve 9 sokak satıcısı yakalandı.
  • Nevşehir’de yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin, kokain, esrar, bonzai, uyuşturucu hap ve kenevir tohumu ele geçirildi ve 23 sokak satıcısı yakalandı.
  • Şanlıurfa’da yapılan operasyonda 1,2 kg esrar, 267 gr metamfetamin, muhtelif miktarda eroin ve uyuşturucu hap ele geçirildi ve 25 sokak satıcısı yakalandı.
  • Kocaeli’nde yapılan operasyonda 1.5 kg esrar ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Kahramanmaraş’ta yapılan operasyonda muhtelif miktarda metamfetamin ele geçirildi ve 46 sokak satıcısı yakalandı.
  • Samsun’da yapılan operasyonda 19,3 kg kubar esrar, 716 gr kenevir tohumu, muhtelif miktarda sentetik ecza ve bonzai ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.
  • Niğde’de yapılan operasyonda 1 kg bonzai ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.
  • Bitlis’te yapılan operasyonda 2,3 kg metamfetamin, 1,3 kg kubar esrar ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Diyarbakır’da yapılan operasyonda 254 kg esrar ele geçirildi ve 8 sokak satıcısı yakalandı.

Operasyonu gerçekleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma ve Gümrük Muhafaza ekipleri tebrik edildi. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlar kararlılıkla devam edecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.