,, ,

Üstad Cevat Demir Afyon’da Sanatsal Sohbetlerle Resim Sergisi Açtı

Kültür-Sanat 20.09.2023 - 09:52, Güncelleme: 20.09.2023 - 09:52 34691+ kez okundu.
 

Üstad Cevat Demir Afyon’da Sanatsal Sohbetlerle Resim Sergisi Açtı

Prof. Cevat Demir, Afyon’da Mehmet Rıza Çerçel Sanat Galerisinde resim sergisi açtı. Sergi, 19 Eylül ve 06 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
Prof. Cevat Demir Afyonkarahisar’da Mehmet Rıza Çerçel Sanat Galerisinde resim sergisi açtı. Açılışa Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Kocatepe Üniversitesi Akademisyenleri ve vatandaşlar katıldılar. Sanatseverler resim sergisini 19 Eylül ve 06 Ekim tarihleri arası gezebilecekler. Üstad Cevat Demir sergide sanatseverlerin beğenisine sunulan birçok  eserin öyküsünü tek tek anlattı. Kendisine eşlik eden sanatseverlerin eserleri hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Sanatsal sohbetleri ile de Afyonlu ziyaretçilerden tam not aldı. TOPLUMUN SANATA VE RESİME BAKIŞ AÇISI SİZCE NASIL? Hiçbir alanda sağlıklı bir bakış açısı olmadığı için sanat alanındaki bakışı da kültürel bakışı da doğal olarak aynı eksiklik devam ediyor. Bu konu umarız ki yavaş yavaş oluşacak. Bu ülkede kültüre önem verildiğinde, sosyal bilimler alanlarına önem verildiğinde umarım ki düzelecektir. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNE KABİLİYETLİ ÖĞRENCİLER GELİYOR MU? ÖĞRENCİLERLE ARANIZ NASIL? Potansiyel, herkesin tanıdığı, bildiği öğrenciler ….Bütün mesele öğrencilerle öğretim üyelerinin ilişkileri, ilişki çok önemli, bizim alanımız için söylüyorum. Öteki alanlar bilgi alanı, uzaktan anlatırsınız bir şeyi o bilgi aktarılır. İlişki çok önemli. Yöntemi farklı olabilir. Kişisel anlatımla olabilir. Kitapla olabilir, başka kaynaklarla olabilir. Ama sanatta öğrenci ile birebir ilişki çok önemli.. Sanatta yaratı alanını öğretim üyesi ile mutlaka paylaşılmalı.  Haber :İsteniş Hakan Tüplek
Prof. Cevat Demir, Afyon’da Mehmet Rıza Çerçel Sanat Galerisinde resim sergisi açtı. Sergi, 19 Eylül ve 06 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Prof. Cevat Demir Afyonkarahisar’da Mehmet Rıza Çerçel Sanat Galerisinde resim sergisi açtı. Açılışa Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Kocatepe Üniversitesi Akademisyenleri ve vatandaşlar katıldılar. Sanatseverler resim sergisini 19 Eylül ve 06 Ekim tarihleri arası gezebilecekler.

Üstad Cevat Demir sergide sanatseverlerin beğenisine sunulan birçok  eserin öyküsünü tek tek anlattı. Kendisine eşlik eden sanatseverlerin eserleri hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Sanatsal sohbetleri ile de Afyonlu ziyaretçilerden tam not aldı.

TOPLUMUN SANATA VE RESİME BAKIŞ AÇISI SİZCE NASIL?

Hiçbir alanda sağlıklı bir bakış açısı olmadığı için sanat alanındaki bakışı da kültürel bakışı da doğal olarak aynı eksiklik devam ediyor. Bu konu umarız ki yavaş yavaş oluşacak. Bu ülkede kültüre önem verildiğinde, sosyal bilimler alanlarına önem verildiğinde umarım ki düzelecektir.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNE KABİLİYETLİ ÖĞRENCİLER GELİYOR MU? ÖĞRENCİLERLE ARANIZ NASIL?

Potansiyel, herkesin tanıdığı, bildiği öğrenciler ….Bütün mesele öğrencilerle öğretim üyelerinin ilişkileri, ilişki çok önemli, bizim alanımız için söylüyorum. Öteki alanlar bilgi alanı, uzaktan anlatırsınız bir şeyi o bilgi aktarılır. İlişki çok önemli. Yöntemi farklı olabilir. Kişisel anlatımla olabilir. Kitapla olabilir, başka kaynaklarla olabilir. Ama sanatta öğrenci ile birebir ilişki çok önemli.. Sanatta yaratı alanını öğretim üyesi ile mutlaka paylaşılmalı. 


Haber :İsteniş Hakan Tüplek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.