,, ,

Usta senarist Safa Önal hayatını kaybetti.

Magazin 31.07.2023 - 11:50, Güncelleme: 31.07.2023 - 11:51 10652+ kez okundu.
 

Usta senarist Safa Önal hayatını kaybetti.

Türk sinemasının usta senaristi Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti.
Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı 'na giren usta senarist Safa Önal , 92 yaşında yaşamını yitirdi. 1973 yılında yönetmenliğe başlayan ve 40'a yakın da film yöneten duayen senarist, yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazandı. İstanbul'da 17 Aralık 1930'da dünyaya gelen senarist, yönetmen ve yazar Önal, yazarlığa 1945'te kısa öyküler kaleme alarak başladı. Safa Önal  , "Vesikalı Yarim", "Ağaçlar Ayakta Ölür", "Ah Güzel İstanbul", "Ah Müjgan Ah", "Dila Hanım", "Tatar Ramazan", "Tatlı Nigar", "Doktor Civanım" gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı. Türk sinemasının emektar senaristlerinden ve yönetmen Safa Önal , 87 yaşında olmasına rağmen hiç boş vaktinin olmadığını vurgulayarak, "Bütün ömrüm sinemanın içinde geçmiş. Hem yazmışım hem yönetmişim. Bütün ustalarla bir arada olmuşum." dedi. 
Türk sinemasının usta senaristi Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı 'na giren usta senarist Safa Önal , 92 yaşında yaşamını yitirdi. 1973 yılında yönetmenliğe başlayan ve 40'a yakın da film yöneten duayen senarist, yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazandı.

İstanbul'da 17 Aralık 1930'da dünyaya gelen senarist, yönetmen ve yazar Önal, yazarlığa 1945'te kısa öyküler kaleme alarak başladı.

Safa Önal  , "Vesikalı Yarim", "Ağaçlar Ayakta Ölür", "Ah Güzel İstanbul", "Ah Müjgan Ah", "Dila Hanım", "Tatar Ramazan", "Tatlı Nigar", "Doktor Civanım" gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı.

Türk sinemasının emektar senaristlerinden ve yönetmen Safa Önal , 87 yaşında olmasına rağmen hiç boş vaktinin olmadığını vurgulayarak, "Bütün ömrüm sinemanın içinde geçmiş. Hem yazmışım hem yönetmişim. Bütün ustalarla bir arada olmuşum." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.