,, ,

Usta oyuncu Mehmet Ulay hayatını kaybetti

Magazin 05.09.2023 - 14:26, Güncelleme: 05.09.2023 - 14:28 16593+ kez okundu.
 

Usta oyuncu Mehmet Ulay hayatını kaybetti

Birçok dizi ve filmde rol alan Mehmet Ulay, akciğer kanseri nedeniyle 81 yaşında vefat etti. Ulay’ın cenazesi yarın İstanbul’da defnedilecek.
Emret Komutanım, Arka Sıradakiler, Doktorlar ve Süper Baba gibi dizilerde rol alan usta oyuncu Mehmet Ulay hayatını kaybetti. Mehmet Ulay bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 81 yaşında hayatını kaybetti. Mehmet Ulay 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde okudu. Tiyatro oyunculuğuna 1960'lı yıllarda başlayan Ulay, 1970'li yıllarda sinemaya geçti. "Bir Kadının Anatomisi", "Yeşilçam'ın En Güzel Sineması", "Ayrılık", "Düşman", "Süper Baba" gibi filmlerde rol aldı. 1990'lı yıllarda televizyon dizilerinde rol almaya başlayan Ulay, "Emret Komutanım", "Arka Sıradakiler", "Doktorlar", "Avrupa Yakası", "Leyla ile Mecnun" gibi dizilerde oynadı. Mehmet Ulay  son olarak "Arka Sokaklar" dizisinde rol almıştı. Mehmet Ulay 'ın cenazesi, yarın İstanbul'da toprağa verilecek. Mehmet Ulay 'ın vefatı, sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.
Birçok dizi ve filmde rol alan Mehmet Ulay, akciğer kanseri nedeniyle 81 yaşında vefat etti. Ulay’ın cenazesi yarın İstanbul’da defnedilecek.

Emret Komutanım, Arka Sıradakiler, Doktorlar ve Süper Baba gibi dizilerde rol alan usta oyuncu Mehmet Ulay hayatını kaybetti.

Mehmet Ulay bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 81 yaşında hayatını kaybetti.

Mehmet Ulay 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde okudu.

Tiyatro oyunculuğuna 1960'lı yıllarda başlayan Ulay, 1970'li yıllarda sinemaya geçti. "Bir Kadının Anatomisi", "Yeşilçam'ın En Güzel Sineması", "Ayrılık", "Düşman", "Süper Baba" gibi filmlerde rol aldı.

1990'lı yıllarda televizyon dizilerinde rol almaya başlayan Ulay, "Emret Komutanım", "Arka Sıradakiler", "Doktorlar", "Avrupa Yakası", "Leyla ile Mecnun" gibi dizilerde oynadı.

Mehmet Ulay  son olarak "Arka Sokaklar" dizisinde rol almıştı.

Mehmet Ulay 'ın cenazesi, yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

Mehmet Ulay 'ın vefatı, sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.