,, ,

Yenilikçi bir logo nasıl tasarlanmalıdır? Tasarım Aşamaları Nelerdir?

Genel Kültür 15.01.2023 - 17:45, Güncelleme: 15.01.2023 - 17:45 5448+ kez okundu.
 

Yenilikçi bir logo nasıl tasarlanmalıdır? Tasarım Aşamaları Nelerdir?

Çağdaş bir tasarımın günümüz standartlarında nasıl yapılması gerektiğiniz sizin için maddeler halinde sıraladık. Detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
1. Araştırmayla başlayın: Tasarıma başlamadan önce şirket, hedef kitlesi ve rakipleri hakkında araştırma yapmak önemlidir. Bu, şirketin değerlerini ve hedeflerini anlamanıza yardımcı olacak ve nasıl bir logo istedikleri konusunda size bir fikir verecektir. 2. Beyin Fırtınası: Şirket hakkında iyi bir anlayışa sahip olduğunuzda, logo için beyin fırtınası yapmaya başlayın. Şirketin değerlerini, renk paletini ve hedef pazarını düşünün. Aptalca görünseler bile, mümkün olduğu kadar çok fikir çizin. Bu, logonun nasıl görünmesini istediğinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. 3. İyileştirin ve basitleştirin: Birkaç fikriniz olduktan sonra, onları iyileştirmeye ve basitleştirmeye başlayın. Logonun farklı boyutlarda nasıl görüneceğini, farklı biçimlere nasıl çevrileceğini ve çeşitli renk paletlerinde nasıl görüneceğini düşünün. 4. Nihai logoyu oluşturun: Memnun kaldığınız bir tasarıma sahip olduğunuzda, son logoyu oluşturun. Bu, Adobe Illustrator veya Corel Draw gibi bir vektör grafik programında yapılabilir. Hem vektör hem de raster formatında bir kopya kaydettiğinizden emin olun. 5. Logoyu test edin: Logoyu tamamlamadan önce logonuzu test ederek işe uygun olup olmadığını öğrenin.   1. Start with research: Before you start designing, it is important to do research on the company, its target audience, and its competitors. This will help you understand the company’s values and goals, and give you an idea of what kind of logo they would like. 2. Brainstorm: Once you have a good understanding of the company, start brainstorming ideas for the logo. Think about the company’s values, color palette, and target market. Sketch as many ideas as possible, even if they seem silly. This will help you get a better understanding of what you want the logo to look like. 3. Refine and simplify: After you have a few ideas, start refining and simplifying them. Think about how the logo will look in different sizes, how it will translate to different formats, and how it will look in various color palettes. 4. Create the final logo: Once you have a design that you are happy with, create the final logo. This can be done in a vector graphics program such as Adobe Illustrator or Corel Draw. Make sure to save a copy in both vector and raster format. 5. Test the logo: Before you finalize the logo
Çağdaş bir tasarımın günümüz standartlarında nasıl yapılması gerektiğiniz sizin için maddeler halinde sıraladık. Detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

1. Araştırmayla başlayın: Tasarıma başlamadan önce şirket, hedef kitlesi ve rakipleri hakkında araştırma yapmak önemlidir. Bu, şirketin değerlerini ve hedeflerini anlamanıza yardımcı olacak ve nasıl bir logo istedikleri konusunda size bir fikir verecektir.

2. Beyin Fırtınası: Şirket hakkında iyi bir anlayışa sahip olduğunuzda, logo için beyin fırtınası yapmaya başlayın. Şirketin değerlerini, renk paletini ve hedef pazarını düşünün. Aptalca görünseler bile, mümkün olduğu kadar çok fikir çizin. Bu, logonun nasıl görünmesini istediğinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

3. İyileştirin ve basitleştirin: Birkaç fikriniz olduktan sonra, onları iyileştirmeye ve basitleştirmeye başlayın. Logonun farklı boyutlarda nasıl görüneceğini, farklı biçimlere nasıl çevrileceğini ve çeşitli renk paletlerinde nasıl görüneceğini düşünün.

4. Nihai logoyu oluşturun: Memnun kaldığınız bir tasarıma sahip olduğunuzda, son logoyu oluşturun. Bu, Adobe Illustrator veya Corel Draw gibi bir vektör grafik programında yapılabilir. Hem vektör hem de raster formatında bir kopya kaydettiğinizden emin olun.

5. Logoyu test edin: Logoyu tamamlamadan önce logonuzu test ederek işe uygun olup olmadığını öğrenin.

 

1. Start with research: Before you start designing, it is important to do research on the company, its target audience, and its competitors. This will help you understand the company’s values and goals, and give you an idea of what kind of logo they would like.

2. Brainstorm: Once you have a good understanding of the company, start brainstorming ideas for the logo. Think about the company’s values, color palette, and target market. Sketch as many ideas as possible, even if they seem silly. This will help you get a better understanding of what you want the logo to look like.

3. Refine and simplify: After you have a few ideas, start refining and simplifying them. Think about how the logo will look in different sizes, how it will translate to different formats, and how it will look in various color palettes.

4. Create the final logo: Once you have a design that you are happy with, create the final logo. This can be done in a vector graphics program such as Adobe Illustrator or Corel Draw. Make sure to save a copy in both vector and raster format.

5. Test the logo: Before you finalize the logo

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.