,, ,

Ünsal Ban Kimdir?

Kimdir 08.09.2023 - 10:54, Güncelleme: 08.09.2023 - 10:56 3802+ kez okundu.
 

Ünsal Ban Kimdir?

Ünsal Ban Kimdir?
Ünsal Ban Türkiye’de gündeme gelen bir akademisyen, siyasetçi ve eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi rektörüdür. Ünsal Ban 1970 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Muhasebe ve finansman alanında uzmanlaşan Ünsal Ban, 2005 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi’nde doçent, 2011 yılında ise Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde profesör oldu. Ünsal Ban akademik kariyerinin yanı sıra Türk Hava Kurumu ile de yakın ilişkiler içinde oldu. 2010 yılında THK Başkanı Osman Yıldırım’ın üniversite kurma projesine destek veren Ünsal Ban THK Havacılık Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi oldu. 2011 yılında kurulan THK Üniversitesi’nin ilk rektörü olarak atanan Ünsal Ban, bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. Ünsal Ban THK Üniversitesi rektörlüğü döneminde üniversitenin akademik ve idari yapısını oluşturdu, öğrenci sayısını arttırdı, ulusal ve uluslararası işbirlikleri geliştirdi ve havacılık sektörüne katkı sağladı. Ünsal Ban 2015 yılında THK Üniversitesi rektörlüğünden ayrıldıktan sonra siyasete atılmaya karar verdi. AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ünsal Ban, seçilemedi. Ancak AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile tanıştı ve 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın şahitliğinde evlendi. Bu evlilikten kısa bir süre sonra boşanma davası açan Zehra Taşkesenlioğlu Ünsal Ban ’ın kendisine şiddet uyguladığını, aldatma tehdidinde bulunduğunu ve özel görüntülerini Sedat Peker’e vermekle suçladığını iddia etti. Ünsal Ban ise bu iddiaları reddetti ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun kendisine iftira attığını söyledi. Ünsal Ban boşanma davasının yanı sıra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ünsal Ban ’ın THK Üniversitesi rektörlüğü döneminde usulsüz işlemler yaptığı, kamu zararına neden olduğu ve FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edildi. Ünsal Ban bu soruşturma nedeniyle yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla’nın Milas ilçesinde yakalandı. Ünsal Ban hakkında gündeme gelen bu iddia ve soruşturmalar sonucunda sosyal medyada da büyük bir tartışma başladı. Bazı kullanıcılar Ünsal Ban ’ın suçsuz olduğunu savunurken, bazıları da Ünsal Ban ’ın yaptıklarını kınadı. Ünsal Ban ’ın Twitter hesabında 24 bin takipçisi bulunuyor ve son paylaşımlarında kendisine yönelik iftiralara karşı mücadele edeceğini belirtiyor
Ünsal Ban Kimdir?

Ünsal Ban Türkiye’de gündeme gelen bir akademisyen, siyasetçi ve eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi rektörüdür. Ünsal Ban 1970 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Muhasebe ve finansman alanında uzmanlaşan Ünsal Ban, 2005 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi’nde doçent, 2011 yılında ise Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde profesör oldu.

Ünsal Ban akademik kariyerinin yanı sıra Türk Hava Kurumu ile de yakın ilişkiler içinde oldu. 2010 yılında THK Başkanı Osman Yıldırım’ın üniversite kurma projesine destek veren Ünsal Ban THK Havacılık Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi oldu. 2011 yılında kurulan THK Üniversitesi’nin ilk rektörü olarak atanan Ünsal Ban, bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü. Ünsal Ban THK Üniversitesi rektörlüğü döneminde üniversitenin akademik ve idari yapısını oluşturdu, öğrenci sayısını arttırdı, ulusal ve uluslararası işbirlikleri geliştirdi ve havacılık sektörüne katkı sağladı.

Ünsal Ban 2015 yılında THK Üniversitesi rektörlüğünden ayrıldıktan sonra siyasete atılmaya karar verdi. AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ünsal Ban, seçilemedi. Ancak AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile tanıştı ve 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın şahitliğinde evlendi. Bu evlilikten kısa bir süre sonra boşanma davası açan Zehra Taşkesenlioğlu Ünsal Ban ’ın kendisine şiddet uyguladığını, aldatma tehdidinde bulunduğunu ve özel görüntülerini Sedat Peker’e vermekle suçladığını iddia etti.

Ünsal Ban ise bu iddiaları reddetti ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun kendisine iftira attığını söyledi. Ünsal Ban boşanma davasının yanı sıra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ünsal Ban ’ın THK Üniversitesi rektörlüğü döneminde usulsüz işlemler yaptığı, kamu zararına neden olduğu ve FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edildi. Ünsal Ban bu soruşturma nedeniyle yurt dışına kaçmaya çalışırken Muğla’nın Milas ilçesinde yakalandı.

Ünsal Ban hakkında gündeme gelen bu iddia ve soruşturmalar sonucunda sosyal medyada da büyük bir tartışma başladı. Bazı kullanıcılar Ünsal Ban ’ın suçsuz olduğunu savunurken, bazıları da Ünsal Ban ’ın yaptıklarını kınadı. Ünsal Ban ’ın Twitter hesabında 24 bin takipçisi bulunuyor ve son paylaşımlarında kendisine yönelik iftiralara karşı mücadele edeceğini belirtiyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.