,, ,

Türkiye'nin yakın tarihi otoritesi Bilal Şimşir vefat etti

Gündem 22.11.2023 - 14:31, Güncelleme: 22.11.2023 - 14:31 3220+ kez okundu.
 

Türkiye'nin yakın tarihi otoritesi Bilal Şimşir vefat etti

Türkiye’nin yakın tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan emekli büyükelçi Bilal Şimşir, Ankara’da defnedildi.
Türkiye'nin yakın tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan, emekli büyükelçi Bilal Şimşir'in cenazesi Ankara 'da defnedildi. Türk Tarih Kurumunun şeref üyelerinden, emekli büyükelçi Şimşir için öğle vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Şimşir'in ailesi, yakınları, sevenleri ve Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen katıldı. Şimşir'in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı 'nda toprağa verildi. Dışişleri Bakanlığında 1960-1998 yılları arasında farklı görevlerde bulunan Şimşir'in, yakın tarih üzerine 52 ciltlik araştırma kitabı ile 160 kadar makalesi bulunuyor. Türk Tarih Kurumunun şeref üyelerinden Şimşir'in hayatı, kurumun "Yaşayan Tarih" belgesel serisinde de yayımlanmıştı.    
Türkiye’nin yakın tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan emekli büyükelçi Bilal Şimşir, Ankara’da defnedildi.

Türkiye'nin yakın tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan, emekli büyükelçi Bilal Şimşir'in cenazesi Ankara 'da defnedildi.

Türk Tarih Kurumunun şeref üyelerinden, emekli büyükelçi Şimşir için öğle vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Şimşir'in ailesi, yakınları, sevenleri ve Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen katıldı.

Şimşir'in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı 'nda toprağa verildi.

Dışişleri Bakanlığında 1960-1998 yılları arasında farklı görevlerde bulunan Şimşir'in, yakın tarih üzerine 52 ciltlik araştırma kitabı ile 160 kadar makalesi bulunuyor.

Türk Tarih Kurumunun şeref üyelerinden Şimşir'in hayatı, kurumun "Yaşayan Tarih" belgesel serisinde de yayımlanmıştı.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.