,, ,

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Yurda Döndü!

Gündem 12.02.2024 - 14:21, Güncelleme: 12.02.2024 - 14:21 3178+ kez okundu.
 

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Yurda Döndü!

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, UUİ görevini tamamladı ve Ankara’ya döndü. Gezeravcı, çocuklara UUİ’den getirdiği Türk bayraklarını hediye etti.
Uluslararası Uzay İstasyonu 'nda (UUİ) görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı , 9 Şubat'ta dünyaya iniş yaptıktan sonra bugün ABD'deki kontrollerinin ardından Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı 'na geldi. Gezeravcı'yı havalimanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç , TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever karşıladı. 13 çocuk da apronda Gezeravcı'ya çiçek takdim etti. Gezeravcı da UUİ'ye giderken yanında götürdüğü 13 Türk bayrağını çocuklara verdi. Gezeravcı'nın ailesi de aynı uçakla yurda döndü.
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, UUİ görevini tamamladı ve Ankara’ya döndü. Gezeravcı, çocuklara UUİ’den getirdiği Türk bayraklarını hediye etti.

Uluslararası Uzay İstasyonu 'nda (UUİ) görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı , 9 Şubat'ta dünyaya iniş yaptıktan sonra bugün ABD'deki kontrollerinin ardından Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı 'na geldi.

Gezeravcı'yı havalimanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç , TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever karşıladı.

13 çocuk da apronda Gezeravcı'ya çiçek takdim etti. Gezeravcı da UUİ'ye giderken yanında götürdüğü 13 Türk bayrağını çocuklara verdi.

Gezeravcı'nın ailesi de aynı uçakla yurda döndü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.