,, ,

Türkiye'de Baroların Defter ve Kayıtlarının Elektronik Ortamda Tutulması Mümkün Oldu

Gündem 26.01.2024 - 17:29, Güncelleme: 26.01.2024 - 17:29 3211+ kez okundu.
 

Türkiye'de Baroların Defter ve Kayıtlarının Elektronik Ortamda Tutulması Mümkün Oldu

Türkiye Barolar Birliği, baroların defter ve kayıtlarını elektronik ortamda tutmasına olanak sağlayan bir yönetmelik değişikliği yürürlüğe koydu. Bu, baroların işleyişine ve verimliliğine önemli katkı sağlayacak.
Türkiye Barolar Birliği ( TBB ), baroların çalışmalarında kullandıkları defter ve kayıtların elektronik ortamda tutulmasına olanak sağlayan bir yönetmelik değişikliğini yürürlüğe koydu. TBB Başkanı R. Erinç Sağkan imzasıyla yayımlanan duyuruda, değişikliğin, "gelinen teknolojik aşamada fiziksel ortamda tutulması zorunluluğunu ortadan kaldırmak" amacıyla yapıldığı belirtildi. Değişiklikle, baroların Avukatlık Kanunu Yönetmeliği'nin 51. maddesi uyarınca tutacakları defter ve kayıtları, tercihlerine göre fiziksel veya elektronik ortamda tutmaları mümkün hale geldi. Değişiklik, baroların Adalet Müfettişlerince denetimini düzenleyen yönetmeliğin 73. maddesinde de yer alan "tüm kayıt, işlem, defter, her türlü evrak ve belgelerin fiziksel veya elektronik ortamda incelenebileceği" hükmünü de kapsayacak şekilde yapıldı. Sağkan, duyuruda, değişikliğin, "baroların işleyişine ve verimliliğine önemli katkı sağlayacağını" belirtti. Değişikliğin Getirdiği Önemli Değişiklikler Barolar, defter ve kayıtlarını artık fiziksel ortamda tutmak zorunda değil. Barolar, defter ve kayıtlarını tercihlerine göre fiziksel veya elektronik ortamda tutabilir. Baroların Adalet Müfettişlerince denetimi sırasında, tüm kayıt, işlem, defter, her türlü evrak ve belgelerin fiziksel veya elektronik ortamda incelenmesi mümkün. Değişikliğin Barolara Sağlayacağı Avantajlar Baroların defter ve kayıtlarını tutma maliyeti azalacak. Defter ve kayıtların güvenliği ve saklanması daha kolaylaşacak. Defter ve kayıtlara erişim daha hızlı ve kolay hale gelecek. Baroların işleyişi ve verimliliği artacak.
Türkiye Barolar Birliği, baroların defter ve kayıtlarını elektronik ortamda tutmasına olanak sağlayan bir yönetmelik değişikliği yürürlüğe koydu. Bu, baroların işleyişine ve verimliliğine önemli katkı sağlayacak.

Türkiye Barolar Birliği ( TBB ), baroların çalışmalarında kullandıkları defter ve kayıtların elektronik ortamda tutulmasına olanak sağlayan bir yönetmelik değişikliğini yürürlüğe koydu.

TBB Başkanı R. Erinç Sağkan imzasıyla yayımlanan duyuruda, değişikliğin, "gelinen teknolojik aşamada fiziksel ortamda tutulması zorunluluğunu ortadan kaldırmak" amacıyla yapıldığı belirtildi.

Değişiklikle, baroların Avukatlık Kanunu Yönetmeliği'nin 51. maddesi uyarınca tutacakları defter ve kayıtları, tercihlerine göre fiziksel veya elektronik ortamda tutmaları mümkün hale geldi.

Değişiklik, baroların Adalet Müfettişlerince denetimini düzenleyen yönetmeliğin 73. maddesinde de yer alan "tüm kayıt, işlem, defter, her türlü evrak ve belgelerin fiziksel veya elektronik ortamda incelenebileceği" hükmünü de kapsayacak şekilde yapıldı.

Sağkan, duyuruda, değişikliğin, "baroların işleyişine ve verimliliğine önemli katkı sağlayacağını" belirtti.

Değişikliğin Getirdiği Önemli Değişiklikler

  • Barolar, defter ve kayıtlarını artık fiziksel ortamda tutmak zorunda değil.
  • Barolar, defter ve kayıtlarını tercihlerine göre fiziksel veya elektronik ortamda tutabilir.
  • Baroların Adalet Müfettişlerince denetimi sırasında, tüm kayıt, işlem, defter, her türlü evrak ve belgelerin fiziksel veya elektronik ortamda incelenmesi mümkün.

Değişikliğin Barolara Sağlayacağı Avantajlar

  • Baroların defter ve kayıtlarını tutma maliyeti azalacak.
  • Defter ve kayıtların güvenliği ve saklanması daha kolaylaşacak.
  • Defter ve kayıtlara erişim daha hızlı ve kolay hale gelecek.
  • Baroların işleyişi ve verimliliği artacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.