,, ,

Türkiye U17 Kız Hentbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı

Spor 14.08.2023 - 16:52, Güncelleme: 14.08.2023 - 16:52 12348+ kez okundu.
 

Türkiye U17 Kız Hentbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı

Türkiye U17 Kız Hentbol Milli Takımı, 2025 yılında düzenlenecek U17 Şampiyonası'na birinci klasmandan katılmaya hak kazandı
U17 Kız Milli Hentbol Takımımız, U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası II. Klasman'da ikinci oldu. Ankara'da Türkiye Hentbol Federasyonu ev sahipliğinde Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın finalinde Milli Takımımız, Avusturya’ya 34-29 mağlup oldu.   Bugün oynanan final maçında U17 Kız Milli Hentbol Takımı, Avusturya ile karşılaştı. İlk yarısını 18-13 geride tamamlayan Millilerimiz, maçı da 34-29 kaybetti. Üçüncülük maçında ise Finlandiya, Polonya’yı 27-26 yenerek şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.   Bu sonuçların ardından Türkiye ile birlikte Avusturya ve Finlandiya, EHF tarafından 24 takımla oynanması kararlaştırılan EURO U19 2025 Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Yine ilk üçe dereceyi alan ülke U17 takımları da aynı şekilde 2025 yılında düzenlenecek U17 Şampiyonası'na birinci klasmandan katılmaya hak kazandı.   EHF TV, SportsTV ve Dsmart Spor'dan canlı olarak yayınlanan maçların ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Şampiyon olan Avusturya, İkinci olan Türkiye ve üçüncü olan Finlandiya, madalya ve kupalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve EHF yetkilisi Marta Bon’un elinden aldı.   Şampiyonanın All-Star takımında ise kalecimiz Hiranur Öztürk, Avusturya’dan Philomena Egger, Lorena Baljak, Aurelie Egbaimo, Finlandiya’dan Corrine von Knorring, Emilia Siggberg, Polonya’dan Natalia Gardian ve İtalya’dan Alessia Zizzo yer aldı. Şampiyonanın en golcü oyuncusu attığı 47 golle Letonya’dan Eliza Bilkste oldu.   U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nın en iyi oyuncusu seçilen Buket Seven ve en iyi kalecisi seçilen Hiranur Öztürk'e madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç takdim etti.   U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda tüm maçların ardından iki takımın en iyi oyuncuları adına THF tarafından Cemal Kütahya Hatıra Ormanı'na dikilecek fidanlar için sertifika verildi.   U17 Milli Takımı Kadrosu: Betül Yılmaz , Hiranur Öztürk , Ela Hüzmeli , Viyan Asmin Avras , Buğu Sönmez , Hande Muhçu , Öykü Doğa Harmancı , Havin Bozkurt , Buket Seven , Nurcan Ortanç , Azra Öztürk , Helin Su Karagözlü , Seval Bozova , Ebrar Halime Kılıç , Zehra Karadavut, İlayda Yüksel , Sümeyye Durdu, Ceren Çelik
Türkiye U17 Kız Hentbol Milli Takımı, 2025 yılında düzenlenecek U17 Şampiyonası'na birinci klasmandan katılmaya hak kazandı

U17 Kız Milli Hentbol Takımımız, U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası II. Klasman'da ikinci oldu. Ankara'da Türkiye Hentbol Federasyonu ev sahipliğinde Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın finalinde Milli Takımımız, Avusturya’ya 34-29 mağlup oldu.

 

Bugün oynanan final maçında U17 Kız Milli Hentbol Takımı, Avusturya ile karşılaştı. İlk yarısını 18-13 geride tamamlayan Millilerimiz, maçı da 34-29 kaybetti. Üçüncülük maçında ise Finlandiya, Polonya’yı 27-26 yenerek şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı.

 

Bu sonuçların ardından Türkiye ile birlikte Avusturya ve Finlandiya, EHF tarafından 24 takımla oynanması kararlaştırılan EURO U19 2025 Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Yine ilk üçe dereceyi alan ülke U17 takımları da aynı şekilde 2025 yılında düzenlenecek U17 Şampiyonası'na birinci klasmandan katılmaya hak kazandı.

 

EHF TV, SportsTV ve Dsmart Spor'dan canlı olarak yayınlanan maçların ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Şampiyon olan Avusturya, İkinci olan Türkiye ve üçüncü olan Finlandiya, madalya ve kupalarını THF Başkanı Uğur Kılıç ve EHF yetkilisi Marta Bon’un elinden aldı.

 

Şampiyonanın All-Star takımında ise kalecimiz Hiranur Öztürk, Avusturya’dan Philomena Egger, Lorena Baljak, Aurelie Egbaimo, Finlandiya’dan Corrine von Knorring, Emilia Siggberg, Polonya’dan Natalia Gardian ve İtalya’dan Alessia Zizzo yer aldı. Şampiyonanın en golcü oyuncusu attığı 47 golle Letonya’dan Eliza Bilkste oldu.

 

U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nın en iyi oyuncusu seçilen Buket Seven ve en iyi kalecisi seçilen Hiranur Öztürk'e madalyalarını THF Başkanı Uğur Kılıç takdim etti.

 

U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda tüm maçların ardından iki takımın en iyi oyuncuları adına THF tarafından Cemal Kütahya Hatıra Ormanı'na dikilecek fidanlar için sertifika verildi.

 

U17 Milli Takımı Kadrosu:

Betül Yılmaz , Hiranur Öztürk , Ela Hüzmeli , Viyan Asmin Avras , Buğu Sönmez , Hande Muhçu , Öykü Doğa Harmancı , Havin Bozkurt , Buket Seven , Nurcan Ortanç , Azra Öztürk , Helin Su Karagözlü , Seval Bozova , Ebrar Halime Kılıç , Zehra Karadavut, İlayda Yüksel , Sümeyye Durdu, Ceren Çelik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.