,, ,

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 85’inci Yılında Anıyoruz!

Gündem 09.11.2023 - 15:29, Güncelleme: 09.11.2023 - 15:29 3483+ kez okundu.
 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 85’inci Yılında Anıyoruz!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 85’inci Yılında Anıyoruz!
20’nci yüzyılda dünyamızın gördüğü ilk büyük savaş sonrasında yurdumuzun (Anadolu ve Trakya) tümü emperyalizm ve onların kuvvetleri (devletler) tarafından işgale uğramıştı. Bu işgali tersine çevirecek ‘lider’ özelliklere sahip bir şahsiyet ve o’nun etrafında birlik ve beraberlikle toplanan ‘kurmay’lar tarafından bertaraf edilmesi gerekirdi. İşte, bunu dünya siyasi tarihine ismini yazdıracak olan ‘Atatürk ve tüm silah’ arkadaşlarıydı. Dünyamızın bölgesel ve uluslararası düzlemde büyük tehlikeler yaşayarak, savaşlarla, göçlerle, yıkımlarla ve meydan okumalarla yüz yüze kaldığını görebilmekteyiz. Bundan dolayıdır ki, kurulduğu jeopolitikte ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ‘’Yüz’’ yılını yaşadığı günümüzde bugünlere kadar gelebildiyse millet olarak bu ‘Atatürk ve silah arkadaşlarının’ büyük ‘vatanperver’likleri, onurlu ve gururlu ‘kurtuluş’ mücadelesini vermeleriyle gerçekleşmiştir.   Aslında, bir yüzyılı değil, birçok yüzyılı geride bıraksak bile, ‘Türkiye’mizi bizlere armağan eden başta ülkemizin kurucusu ‘Atatürk’ olmak üzere, tüm kuruluş mücadelesi verenlere fazlasıyla minnet borçluyuz. Bu minvalde, vefatının 85’inci yıl dönümünde Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı Akademisyen Güney Ferhat Batı
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü Vefatının 85’inci Yılında Anıyoruz!

20’nci yüzyılda dünyamızın gördüğü ilk büyük savaş sonrasında yurdumuzun (Anadolu ve Trakya) tümü emperyalizm ve onların kuvvetleri (devletler) tarafından işgale uğramıştı. Bu işgali tersine çevirecek ‘lider’ özelliklere sahip bir şahsiyet ve o’nun etrafında birlik ve beraberlikle toplanan ‘kurmay’lar tarafından bertaraf edilmesi gerekirdi. İşte, bunu dünya siyasi tarihine ismini yazdıracak olan ‘Atatürk ve tüm silah’ arkadaşlarıydı.

Dünyamızın bölgesel ve uluslararası düzlemde büyük tehlikeler yaşayarak, savaşlarla, göçlerle, yıkımlarla ve meydan okumalarla yüz yüze kaldığını görebilmekteyiz. Bundan dolayıdır ki, kurulduğu jeopolitikte ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ‘’Yüz’’ yılını yaşadığı günümüzde bugünlere kadar gelebildiyse millet olarak bu ‘Atatürk ve silah arkadaşlarının’ büyük ‘vatanperver’likleri, onurlu ve gururlu ‘kurtuluş’ mücadelesini vermeleriyle gerçekleşmiştir.  

Aslında, bir yüzyılı değil, birçok yüzyılı geride bıraksak bile, ‘Türkiye’mizi bizlere armağan eden başta ülkemizin kurucusu ‘Atatürk’ olmak üzere, tüm kuruluş mücadelesi verenlere fazlasıyla minnet borçluyuz. Bu minvalde, vefatının 85’inci yıl dönümünde Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.


BDU Uluslararası İş İnsanları ve Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcısı

Akademisyen Güney Ferhat Batı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.