,, ,

Türk Dünyasının Kalbi Antalya’da Kardeş Ülke Kazakistan ile Kurulan Köklü Sanat Bağları Faaliyetleri

Gündem 01.10.2022 - 17:00, Güncelleme: 01.10.2022 - 17:17 5265+ kez okundu.
 

Türk Dünyasının Kalbi Antalya’da Kardeş Ülke Kazakistan ile Kurulan Köklü Sanat Bağları Faaliyetleri

Türk Dünyasının Kalbi Antalya’da Kardeş Ülke Kazakistan ile Kurulan Köklü Sanat Bağları Faaliyetleri
Kazakistan ve Avrasya Halkları dostluk ve Kültür Derneği ve Antalya Türk Ocağı tarafından düzenlenen Kazakistan Atyrau şehrinden Nurgisa TLENDİYEV, Sanat Akademisi öğrencileri ile birlikte Antalya Renkleri Festivali’ne katılım sağladılar. Ata Yurttan, Ana Yurda gelen çok kıymetli öğrencilerin disiplinli çalışmaları ve yetenekleri büyük dikkat çekti.  Kazakistan’dan gelen yetenekli öğrenciler, Dr. Ressam E. Öğretim Üyesi Şıh Murat Kabukçuoğlu ile birlikte Antalya Türk Ocağı Dr. Burhanettin Onat Kültür Merkezinde, Ressam Grafiker Yasin Kodat ile birlikte Antalya Karatay Medresesinde ve Ressam Sosyolog Ayşegül Sağır Şahin ile birlikte Badem Ağacın’da çalışmalarını tamamlayıp, ‘Renkli Antalya’ adlı sergilerinde sergilediler. Antalya Güzel Sanatlar Lisesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret eden öğrencilerimiz, son olarak Antalya’nın çeşitli tarihi ve turistik mekânları ve Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul, Dostluk ve Barış anıtını da ziyaret ederek programlarını tamamladılar.  Anlamlı etkinliğin mimarlarından Antalya Türk Ocağı Başkanı Abdullah UYSAL, Antalya Karatay çalışma grubu üyeleri E.Hakime Gülser Türkeli, E.Orman Yüksek Mühendisi Özer S. Özgüç , Banu Akkuş ,E.Deniz Kuvvetleri Komutanı Sedat Akkuş ve Kazakistan ve Avrasya devletlerinin Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Akmaral Ryspai’nin de katıldığı sergide öğrencilere diplomaları takdim edildi.  Yapmış oldukları resim çalışmalarını başta organizasyonda büyük emeği geçen başkanlarımıza emek verdikleri değerli resimleri hediye ederek onurlandırdı. Başkan ve yetkililer konuşmalarında karşılıklı dostluk ve barışın devamı ile birlikte farklı devletler olsak da tek bir millet olduğumuz gerçeğinin mesajını verdi.    Gelecek nesiller adına yürütülen tüm faaliyetlerin milli şuur ile Türk Dünyasına değerler kazandırılması adına atılan çok önemli adımlar olduğunun vurgulayan başkanlar teşekkür konuşmaları ve aile fotoğrafları ile etkinliği tamamladı.  Haber : Güneş Altuner
Türk Dünyasının Kalbi Antalya’da Kardeş Ülke Kazakistan ile Kurulan Köklü Sanat Bağları Faaliyetleri

Kazakistan ve Avrasya Halkları dostluk ve Kültür Derneği ve Antalya Türk Ocağı tarafından düzenlenen Kazakistan Atyrau şehrinden Nurgisa TLENDİYEV, Sanat Akademisi öğrencileri ile birlikte Antalya Renkleri Festivali’ne katılım sağladılar.
Ata Yurttan, Ana Yurda gelen çok kıymetli öğrencilerin disiplinli çalışmaları ve yetenekleri büyük dikkat çekti. 


Kazakistan’dan gelen yetenekli öğrenciler, Dr. Ressam E. Öğretim Üyesi Şıh Murat Kabukçuoğlu ile birlikte Antalya Türk Ocağı Dr. Burhanettin Onat Kültür Merkezinde, Ressam Grafiker Yasin Kodat ile birlikte Antalya Karatay Medresesinde ve Ressam Sosyolog Ayşegül Sağır Şahin ile birlikte Badem Ağacın’da çalışmalarını tamamlayıp, ‘Renkli Antalya’ adlı sergilerinde sergilediler.


Antalya Güzel Sanatlar Lisesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret eden öğrencilerimiz, son olarak Antalya’nın çeşitli tarihi ve turistik mekânları ve Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul, Dostluk ve Barış anıtını da ziyaret ederek programlarını tamamladılar. 


Anlamlı etkinliğin mimarlarından Antalya Türk Ocağı Başkanı Abdullah UYSAL, Antalya Karatay çalışma grubu üyeleri E.Hakime Gülser Türkeli, E.Orman Yüksek Mühendisi Özer S. Özgüç , Banu Akkuş ,E.Deniz Kuvvetleri Komutanı Sedat Akkuş ve Kazakistan ve Avrasya devletlerinin Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Akmaral Ryspai’nin de katıldığı sergide öğrencilere diplomaları takdim edildi. 


Yapmış oldukları resim çalışmalarını başta organizasyonda büyük emeği geçen başkanlarımıza emek verdikleri değerli resimleri hediye ederek onurlandırdı. Başkan ve yetkililer konuşmalarında karşılıklı dostluk ve barışın devamı ile birlikte farklı devletler olsak da tek bir millet olduğumuz gerçeğinin mesajını verdi. 

 

Gelecek nesiller adına yürütülen tüm faaliyetlerin milli şuur ile Türk Dünyasına değerler kazandırılması adına atılan çok önemli adımlar olduğunun vurgulayan başkanlar teşekkür konuşmaları ve aile fotoğrafları ile etkinliği tamamladı. 

Haber : Güneş Altuner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.