,, ,

Türk Çağdaş Sanatının Önemli İsmi Haluk Akakçe Hayatını Kaybetti

Gündem 09.10.2023 - 17:12, Güncelleme: 09.10.2023 - 17:12 3885+ kez okundu.
 

Türk Çağdaş Sanatının Önemli İsmi Haluk Akakçe Hayatını Kaybetti

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Haluk Akakçe, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.
Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Haluk Akakçe , İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören sanatçı 53 yaşındaydı. Oyuncu Tuba Ünsal , kişisel Instagram hesabından, Akakçe'nin vefatını duyurarak, "Melek arkadaşım öldü. Cenazesinde hep birlikte olmak dileğiyle." paylaşımını yaptı. Haluk Akakçe 11 Ekim'de Zincirlikuyu Mezarlığı'nda öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Video enstalasyonları, duvar resimleri, akrilik, ahşap panel ve kağıt üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Akakçe, Türk sanatında önemli bir iz bıraktı. Ankara'da 1970'te dünyaya gelen sanatçı, Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünü bitirdikten sonra The School of the Art Institute of Chicago’da lisansüstü eğitimini tamamladı, ardından Londra'da Royal College of Art'ta bir yıl eğitim aldı. Çalışmalarıyla birçok ödül kazanan Akakçe'nin eserleri New York MoMA PS1, Londra Tate Modern, Graz Thyssen-Bornemisza Art Contemporary ve İstanbul'da Pera Müzesi’nin de aralarında olduğu önemli müzelerde sergilendi, Flash Art, Artforum, Art in America, Frieze ve Vogue gibi birçok uluslararası yayına konu oldu. Haluk Akakçe, çalışmalarında insan ve doğa arasındaki uyumu, insanlığın doğa üzerindeki yıkıcı etkisini ve bu etkinin doğayı nasıl şekillendirdiğini sorguluyordu. Sanatçının önemli eserleri arasında "Perfect Lovers"ın yanı sıra "Teddy"(Ayıcık), "Ahtapot", "Mr H" gibi kendi hayal dünyasındaki karakter ve hayvanları resmettiği eserlerle, "The City of Dreams", "The End of the World" ve "The Nature of Time" çalışmaları yer alıyor.    
Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Haluk Akakçe, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Haluk Akakçe , İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören sanatçı 53 yaşındaydı.

Oyuncu Tuba Ünsal , kişisel Instagram hesabından, Akakçe'nin vefatını duyurarak, "Melek arkadaşım öldü. Cenazesinde hep birlikte olmak dileğiyle." paylaşımını yaptı.

Haluk Akakçe 11 Ekim'de Zincirlikuyu Mezarlığı'nda öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Video enstalasyonları, duvar resimleri, akrilik, ahşap panel ve kağıt üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Akakçe, Türk sanatında önemli bir iz bıraktı.

Ankara'da 1970'te dünyaya gelen sanatçı, Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünü bitirdikten sonra The School of the Art Institute of Chicago’da lisansüstü eğitimini tamamladı, ardından Londra'da Royal College of Art'ta bir yıl eğitim aldı.

Çalışmalarıyla birçok ödül kazanan Akakçe'nin eserleri New York MoMA PS1, Londra Tate Modern, Graz Thyssen-Bornemisza Art Contemporary ve İstanbul'da Pera Müzesi’nin de aralarında olduğu önemli müzelerde sergilendi, Flash Art, Artforum, Art in America, Frieze ve Vogue gibi birçok uluslararası yayına konu oldu.

Haluk Akakçe, çalışmalarında insan ve doğa arasındaki uyumu, insanlığın doğa üzerindeki yıkıcı etkisini ve bu etkinin doğayı nasıl şekillendirdiğini sorguluyordu.

Sanatçının önemli eserleri arasında "Perfect Lovers"ın yanı sıra "Teddy"(Ayıcık), "Ahtapot", "Mr H" gibi kendi hayal dünyasındaki karakter ve hayvanları resmettiği eserlerle, "The City of Dreams", "The End of the World" ve "The Nature of Time" çalışmaları yer alıyor.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.