,, ,

Turhan Çömez Kimdir?

Kimdir 09.09.2023 - 15:53, Güncelleme: 09.09.2023 - 15:53 3830+ kez okundu.
 

Turhan Çömez Kimdir?

Turhan Çömez Kimdir?
Turhan Çömez Türk doktor ve siyasetçi. 22. dönem AK Parti ve 28. dönem İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru. 1965 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Erzurum, Bandırma ve Vakıf Gureba Hastanelerinde çalıştı. Genel cerrahi uzmanlığı aldı. 2002 yılında AK Parti’den Balıkesir milletvekili seçildi. Partide Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Ancak parti içindeki çıkışları ve eleştirileri nedeniyle 2008 yılında disiplin kuruluna sevk edildi ve partiden ihraç edildi. Aynı yıl Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Fakat o sırada İngiltere’de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı. İngiltere’de siyasi sığınma talebinde bulundu ve 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verildi. İngiltere’de Basildon Üniversite Hastanesi’nde doktorluk yapmaya devam etti. 2019 yılında Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye’ye döndü. 2022 yılında İYİ Parti’ye katıldı ve 2023 yılında yapılan seçimde yeniden Balıkesir milletvekili seçildi. Turhan Çömez evli ve iki çocuk babasıdır. Trafalgar Meydanı’nda fotoğrafları sergilenen ve Lordlar Kamarası’nda en başarılı hekim ödülü alan bir isimdir.
Turhan Çömez Kimdir?

Turhan Çömez Türk doktor ve siyasetçi. 22. dönem AK Parti ve 28. dönem İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru. 1965 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Erzurum, Bandırma ve Vakıf Gureba Hastanelerinde çalıştı. Genel cerrahi uzmanlığı aldı.

2002 yılında AK Parti’den Balıkesir milletvekili seçildi. Partide Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Ancak parti içindeki çıkışları ve eleştirileri nedeniyle 2008 yılında disiplin kuruluna sevk edildi ve partiden ihraç edildi.

Aynı yıl Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Fakat o sırada İngiltere’de dil eğitimi gördüğü için yakalanamadı. İngiltere’de siyasi sığınma talebinde bulundu ve 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verildi. İngiltere’de Basildon Üniversite Hastanesi’nde doktorluk yapmaya devam etti.

2019 yılında Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye’ye döndü. 2022 yılında İYİ Parti’ye katıldı ve 2023 yılında yapılan seçimde yeniden Balıkesir milletvekili seçildi.

Turhan Çömez evli ve iki çocuk babasıdır. Trafalgar Meydanı’nda fotoğrafları sergilenen ve Lordlar Kamarası’nda en başarılı hekim ödülü alan bir isimdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.