,, ,

Turgut Altınok, Başkent Araklı Derneği’nin Karadenizliler Buluşması’na Katıldı

Siyaset 02.03.2024 - 14:34, Güncelleme: 02.03.2024 - 14:34 7185+ kez okundu.
 

Turgut Altınok, Başkent Araklı Derneği’nin Karadenizliler Buluşması’na Katıldı

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara’nın trafik sorununu çözmeyi ve işsizliği bitirmeyi hedefliyor
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok , Başkent Araklı Derneği ’nin düzenlediği Karadenizliler Buluşması’na katıldı. Organizasyona, Cumhur İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan , Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Aydoğan , AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç , Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan , Başkent Araklı Derneği Başkanı Tacettin Çebi ve Trabzonlu hemşehriler katıldı.   “Sosyal Desteği yüzde 10’a çıkaracağız” Altınok, buradaki konuşmasında Ankara’nın trafik sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu: “Trafik çoğaldı mı azaldı mı Ankara’da? Sabah akşam trafikte saatlerce bekliyoruz. Eğer yeni yollar yeni bulvarlar, kavşaklar, metro yapmazsak 3-4 sene sonra Ankara’nın trafiği İstanbul trafiğinden daha çekilmez hale gelir. Dolayısıyla 'ben hizmet yapmadım, yardım yaptım’ demek doğru değil. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardıma ayırdığı bütçe yüzde 4’tür, geçmişte bu oran yüzde 8‘di. Rakamlar elimizde, bütçe elimizde. Daha önce yüzde 8 veriliyordu, yüzde 4’e düşmüş, Ankaralı şunu sormalı bütçenin yüzde 4’ü yardımlara gitti yüzde 96’sı nerede? Biz bu oranı yüzde 10’a çıkaracağız”.   “Fuar alanını 1 yıl içerisinde tamamlayacağız” Altınok, Ankara’ya değer katacak projelerini de anlatarak: “Biz Ankara’yı zenginleştireceğiz. Bir şehir nasıl zenginleşir peki? Sanayi siteleri yaparsın, organize sanayi siteleri yaparsın şehri zenginleştirirsin. Biliyorsunuz Akyurt’ta henüz bitmemiş bir uluslararası fuar alanı var. Harcanacak para 2 milyar 100 milyon lira. Fuar alanının yönetim kurulu başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Fuar alanı açılsaydı yılda bir milyon yerli ve yabancı turist Ankara’ya gelirdi. Taksici para kazanırdı, oteller para kazanırdı, lokantalar para kazanırdı. Ankara’ya milyarlarca döviz getirisi olurdu. En az 250-300 yüz bin kişiye iş istihdamı sağlanırdı” dedi.   “İşsizliği bitireceğiz” Ankara’nın istihdam oluşturmak için önemli bir konumda olduğunu dile getiren Altınok, Ankara’da yeni organize sanayi bölgeleri, yeni istihdam alanları oluşturacaklarını söyledi. Altınok, Ankara’da işsizlik sorununu çözeceklerini belirterek: “Ankara’da Havaalanı var, demiryolu var. Ankara Türkiye’nin karayolları ağının kesiştiği bir nokta. Coğrafi durumu, nakliye ve lojistik imkanlarından dolayı Ankara’yı tercih ediyorlar. Yerli, yabancı bir sürü talep var, fabrika kurmak için.  Bugün 13 üç tane organize sanayi bölgemiz var. 10 tane organize sanayi bölgesi yapılacak kadar da talep var. Ankara’ya 10 tane organize sanayi bölgesi yapılsa işsizlik diye bir şey kalmaz. Ankara ekonomisine, ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlar” diye konuştu.  
Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara’nın trafik sorununu çözmeyi ve işsizliği bitirmeyi hedefliyor

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok , Başkent Araklı Derneği ’nin düzenlediği Karadenizliler Buluşması’na katıldı.

Organizasyona, Cumhur İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan , Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Aydoğan , AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç , Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan , Başkent Araklı Derneği Başkanı Tacettin Çebi ve Trabzonlu hemşehriler katıldı.

 

“Sosyal Desteği yüzde 10’a çıkaracağız”

Altınok, buradaki konuşmasında Ankara’nın trafik sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Trafik çoğaldı mı azaldı mı Ankara’da? Sabah akşam trafikte saatlerce bekliyoruz. Eğer yeni yollar yeni bulvarlar, kavşaklar, metro yapmazsak 3-4 sene sonra Ankara’nın trafiği İstanbul trafiğinden daha çekilmez hale gelir. Dolayısıyla 'ben hizmet yapmadım, yardım yaptım’ demek doğru değil. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardıma ayırdığı bütçe yüzde 4’tür, geçmişte bu oran yüzde 8‘di. Rakamlar elimizde, bütçe elimizde. Daha önce yüzde 8 veriliyordu, yüzde 4’e düşmüş, Ankaralı şunu sormalı bütçenin yüzde 4’ü yardımlara gitti yüzde 96’sı nerede? Biz bu oranı yüzde 10’a çıkaracağız”.

 

“Fuar alanını 1 yıl içerisinde tamamlayacağız”

Altınok, Ankara’ya değer katacak projelerini de anlatarak:

“Biz Ankara’yı zenginleştireceğiz. Bir şehir nasıl zenginleşir peki? Sanayi siteleri yaparsın, organize sanayi siteleri yaparsın şehri zenginleştirirsin. Biliyorsunuz Akyurt’ta henüz bitmemiş bir uluslararası fuar alanı var. Harcanacak para 2 milyar 100 milyon lira. Fuar alanının yönetim kurulu başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Fuar alanı açılsaydı yılda bir milyon yerli ve yabancı turist Ankara’ya gelirdi. Taksici para kazanırdı, oteller para kazanırdı, lokantalar para kazanırdı. Ankara’ya milyarlarca döviz getirisi olurdu. En az 250-300 yüz bin kişiye iş istihdamı sağlanırdı” dedi.

 

“İşsizliği bitireceğiz”

Ankara’nın istihdam oluşturmak için önemli bir konumda olduğunu dile getiren Altınok, Ankara’da yeni organize sanayi bölgeleri, yeni istihdam alanları oluşturacaklarını söyledi. Altınok, Ankara’da işsizlik sorununu çözeceklerini belirterek:

“Ankara’da Havaalanı var, demiryolu var. Ankara Türkiye’nin karayolları ağının kesiştiği bir nokta. Coğrafi durumu, nakliye ve lojistik imkanlarından dolayı Ankara’yı tercih ediyorlar. Yerli, yabancı bir sürü talep var, fabrika kurmak için.  Bugün 13 üç tane organize sanayi bölgemiz var. 10 tane organize sanayi bölgesi yapılacak kadar da talep var. Ankara’ya 10 tane organize sanayi bölgesi yapılsa işsizlik diye bir şey kalmaz. Ankara ekonomisine, ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlar” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.