,, ,

TÜBİTAK Destekli ‘AR-GE Projelerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi’ Yoğun İlgi Gördü

Eğitim 27.02.2024 - 10:12, Güncelleme: 27.02.2024 - 10:12 11220+ kez okundu.
 

TÜBİTAK Destekli ‘AR-GE Projelerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi’ Yoğun İlgi Gördü

TÜBİTAK destekli ‘AR-GE Projelerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi: KBÜPro23/24’ etkinliği, Karabük Üniversitesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinatörlüğü tarafından KBÜ Demir Çelik Enstitüsü ve Ar-Ge Binasında 23-25 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen "AR-GE Projelerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi: KBÜPro23/24” etkinliğine öğrencilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği gözlendi.  Başlangıçta katılımcı kontenjanı 30 kişi ile sınırlı tutulmasına karşın etkinlik anında mevcut imkan ve kapasite olabildiğince iyi değerlendirilmeye çalışılarak daha fazla sayıda öğrencinin yararlanmasına fırsat verilmeye çalışılan eğitimin Koordinatörlüğünü KBÜ-TTO Koordönatörü Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı yaptı. Etkinlikte Koordinatörle birlikte Yozgat Bozok Üniversitesi ’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata , KBÜ’den Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer ,  Dr. Öğr. Üyesi Cihat Şeker , Öğr. Gör. Bahadır Furkan Kınacı , Müh. Yılmaz Olcay ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca eğitmen olarak yer aldılar.  KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın da ziyaret edip selamlama konuşması yaptığı etkinliğin ilk günü sabahı bilgi paylaşımı içerikli sunumlarla başlayan ve üç gün süren eğitim etkinliğinde etkileşimli ve uygulama ağırlıklı faaliyetlere yer verildi.  Sorularına cevap bulan ve eğitimden yararlanan öğrenciler faydalı bir programa katılmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler. Modern toplumda ve günümüzde araştırma faaliyetlerinin ve akademik çalışmaların temeli olarak görülen proje tabanlı çalışma kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli araştırmacı ve personel yetiştirilmesi, ürün odaklı aktivitelerin çoğaltılması, yeni fikir ve fayda üretilmesi bakımlarından ülkemizde önemli bir ihtiyacın giderilmesine dönük çalışmalardan olan eğitim etkinliklerinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi üniversiteli öğrencilerin gelişimine katkısının yüksek olduğu genel bir kanaat olarak akademisyenler ve katılımcılar tarafından vurgulandı.  Etkinliğin sonunda katılımcılara Katılım Sertifikası da verildi.
TÜBİTAK destekli ‘AR-GE Projelerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi: KBÜPro23/24’ etkinliği, Karabük Üniversitesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinatörlüğü tarafından KBÜ Demir Çelik Enstitüsü ve Ar-Ge Binasında 23-25 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen "AR-GE Projelerine Yönelik Proje Yazma Eğitimi: KBÜPro23/24” etkinliğine öğrencilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği gözlendi. 

Başlangıçta katılımcı kontenjanı 30 kişi ile sınırlı tutulmasına karşın etkinlik anında mevcut imkan ve kapasite olabildiğince iyi değerlendirilmeye çalışılarak daha fazla sayıda öğrencinin yararlanmasına fırsat verilmeye çalışılan eğitimin Koordinatörlüğünü KBÜ-TTO Koordönatörü Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı yaptı. Etkinlikte Koordinatörle birlikte Yozgat Bozok Üniversitesi ’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata , KBÜ’den Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer ,  Dr. Öğr. Üyesi Cihat Şeker , Öğr. Gör. Bahadır Furkan Kınacı , Müh. Yılmaz Olcay ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca eğitmen olarak yer aldılar. 

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın da ziyaret edip selamlama konuşması yaptığı etkinliğin ilk günü sabahı bilgi paylaşımı içerikli sunumlarla başlayan ve üç gün süren eğitim etkinliğinde etkileşimli ve uygulama ağırlıklı faaliyetlere yer verildi. 

Sorularına cevap bulan ve eğitimden yararlanan öğrenciler faydalı bir programa katılmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler. Modern toplumda ve günümüzde araştırma faaliyetlerinin ve akademik çalışmaların temeli olarak görülen proje tabanlı çalışma kültürünün yaygınlaştırılması, nitelikli araştırmacı ve personel yetiştirilmesi, ürün odaklı aktivitelerin çoğaltılması, yeni fikir ve fayda üretilmesi bakımlarından ülkemizde önemli bir ihtiyacın giderilmesine dönük çalışmalardan olan eğitim etkinliklerinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi üniversiteli öğrencilerin gelişimine katkısının yüksek olduğu genel bir kanaat olarak akademisyenler ve katılımcılar tarafından vurgulandı. 

Etkinliğin sonunda katılımcılara Katılım Sertifikası da verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.