,, ,

TÜBİTAK-2204 Öğrenci Projeleri için Prof. Dr. Böyükata'dan yol gösterici bilgiler

Gündem 07.12.2023 - 13:37, Güncelleme: 07.12.2023 - 13:37 4487+ kez okundu.
 

TÜBİTAK-2204 Öğrenci Projeleri için Prof. Dr. Böyükata'dan yol gösterici bilgiler

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ortaokul ve lise öğrencilerinin proje tabanlı çalışmalara dahil edilerek geleceğe daha donanımlı hale getirilebileceğini belirtti.
Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin proje tabanlı çalışmalara dâhil edilerek geleceğe daha donanımlı ve daha hazır hale getirilebileceğini vurguladı. Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak Ankara’nın tanınan okullarından Zafer Koleji öğretmenlerine 6 Aralık 2023 Çarşamba akşamı verdiği “TÜBİTAK-2204 Öğrenci Projeleri için İncelikler ve Düşünceler” konulu seminerde Prof. Dr. Mustafa Böyükata teşvik edici ve yol gösterici bilgiler paylaştı. Zafer Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Yalçın Tolga Semen ’in de yer aldığı ve okulun STEM Bölüm Başkanı Hatice Atasakun ’un moderatörlüğünde yürütülen programa 45 civarında öğretmen katıldı. Sunumunda öğrenci projelerinde bütün aşamalara öğrencilerin dahil edilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Proje metinleri formata uygun olarak hazırlanmalıdır. Usule uygun olmayan projeler değerlendirme aşamasına dahi geçmeden geri döner. Projelerde konu belirlerken genelden özele doğru gidilebilir. Özgün ve orijinal olan noktaya ulaşılmaya çalışılmalıdır. Öğrencilerin fikirlerine odaklanmak faydalı olacaktır. Öğrenciler pek çok fikirle gelebilirler. Dolayısıyla öğretmenlerin yapacağı danışmanlık ve rehberlik, proje fikri olan öğrencilerin en önemli ihtiyacıdır.” dedi ve öğretmenlerden gelen sorulara cevaplar vererek yanlış algı ve izlenimlerin düzeltilmesine dönük de açıklamalarda bulundu. Buluşmada kıymetli bilgilerin paylaşıldığı ve kendileri açısından önemli sorulara cevaplar verildiğine değinen Okul Müdürü Yalçın Tolga Semen , verdiği bilgilerden dolayı Prof. Dr. Mustafa Böyükata ’ya seminer sonunda teşekkür etti.
Prof. Dr. Mustafa Böyükata, ortaokul ve lise öğrencilerinin proje tabanlı çalışmalara dahil edilerek geleceğe daha donanımlı hale getirilebileceğini belirtti.

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin proje tabanlı çalışmalara dâhil edilerek geleceğe daha donanımlı ve daha hazır hale getirilebileceğini vurguladı.

Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak Ankara’nın tanınan okullarından Zafer Koleji öğretmenlerine 6 Aralık 2023 Çarşamba akşamı verdiği “TÜBİTAK-2204 Öğrenci Projeleri için İncelikler ve Düşünceler” konulu seminerde Prof. Dr. Mustafa Böyükata teşvik edici ve yol gösterici bilgiler paylaştı.

Zafer Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Yalçın Tolga Semen ’in de yer aldığı ve okulun STEM Bölüm Başkanı Hatice Atasakun ’un moderatörlüğünde yürütülen programa 45 civarında öğretmen katıldı.

Sunumunda öğrenci projelerinde bütün aşamalara öğrencilerin dahil edilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Mustafa Böyükata “Proje metinleri formata uygun olarak hazırlanmalıdır. Usule uygun olmayan projeler değerlendirme aşamasına dahi geçmeden geri döner. Projelerde konu belirlerken genelden özele doğru gidilebilir. Özgün ve orijinal olan noktaya ulaşılmaya çalışılmalıdır. Öğrencilerin fikirlerine odaklanmak faydalı olacaktır. Öğrenciler pek çok fikirle gelebilirler. Dolayısıyla öğretmenlerin yapacağı danışmanlık ve rehberlik, proje fikri olan öğrencilerin en önemli ihtiyacıdır.” dedi ve öğretmenlerden gelen sorulara cevaplar vererek yanlış algı ve izlenimlerin düzeltilmesine dönük de açıklamalarda bulundu.

Buluşmada kıymetli bilgilerin paylaşıldığı ve kendileri açısından önemli sorulara cevaplar verildiğine değinen Okul Müdürü Yalçın Tolga Semen , verdiği bilgilerden dolayı Prof. Dr. Mustafa Böyükata ’ya seminer sonunda teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.