,, ,

Toplumsal Eşitlik ve Dayanışma: Esra Türkmen’in Muhtarlık Adaylığı

Gündem 18.03.2024 - 14:48, Güncelleme: 18.03.2024 - 14:48 3915+ kez okundu.
 

Toplumsal Eşitlik ve Dayanışma: Esra Türkmen’in Muhtarlık Adaylığı

Esra Türkmen, Cumhuriyet Mahallesi’nde muhtar adayı. Eğitimli, deneyimli ve halka hizmet etmeye adanmış bir kadın olarak, toplumsal eşitlik ve dayanışmayı teşvik ediyor
Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor Cumhuriyet Mahallesi muhtar adayı Esra Türkmen , 1987 doğumlu, evli ve 3 çocuk annesi. Siirt Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümü mezunu olan Türkmen, halen Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü’nde eğitimine devam ediyor. 16 yıl boyunca Kurtalan ilçesindeki köy okullarında okul öncesi öğretmen olarak görev yaptı. Türkmen, 3 yıl önce Kardeş Okulları Yardım Kampanyaları düzenlemeye başladı. Bu vesileyle merkezde ve köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı sunmaya başladı. Toplumsal farkındalık oluşturmak ve daha fazla kadına ve çocuğa ulaşabilmek adına muhtar adayı olmaya karar verdi. Adaylık sürecinde en büyük desteği eşinden aldı. Ayrıca ailesi, eşinin ailesi, arkadaşları, komşuları ve çevresinden de çok güzel ve etkili destekler aldı. Türkmen, kadın muhtarlar ile ilgili toplumsal tabuların olduğunu belirtiyor. Bu tabuları yıkmak adına hane hane dolaşıp kendini vatandaşlara birebir anlatmaya çalıştı. İletişim kurdukça ve kendini ifade ettikçe ön yargıların yıkılmaya başladığını gördü. Aday olduğu mahalle, ilçenin en büyük mahallesi. Ancak mahallenin birçok eksiği var. İlk olarak mahalleye bir muhtarlık bürosu kazandırmak istiyor. Muhtarlık kurumu, vatandaş ile kamu kurum ve kuruluşları arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. Ancak mahallesinde bir muhtarlık bürosu bile bulunmamaktadır. Açacağı bu büroda, evlerinde el işi yapan kadınların ürünlerini sergileyip satışlarını sağlayarak onların aile ekonomisine katkı sağlamak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek istiyor. Ayrıca mahallesindeki ilk ve orta öğretimde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği sağlamak istiyor. Türkmen, siyaset ve muhtarlık görevinin sadece erkeklere özgü olmadığının herkes tarafından fark edilmesi gerektiğini belirtiyor. Eğer potansiyeliniz varsa ve gerçekten yapmak istediğinize eminseniz mutlaka aday olmalısınız diyor. Ayrıca kadınların çok daha iyi muhtarlık yapabileceğine inanıyor. Bir kadın olarak öncelikle bütün kadınlardan destek talep ediyor. Annesine, eşine, kızına değer veren bütün erkek seçmenlerin ve geleceğimizin aydınlık yüzü gençlerin de desteklerine talip. Unutmayalım, toplumsal eşitlik ve dayanışma mahallede başlar diyor.
Esra Türkmen, Cumhuriyet Mahallesi’nde muhtar adayı. Eğitimli, deneyimli ve halka hizmet etmeye adanmış bir kadın olarak, toplumsal eşitlik ve dayanışmayı teşvik ediyor

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği Başkanı Ayşe Kaşıkırık , Kadın Muhtar Adaylarına Destek Veriyor

Cumhuriyet Mahallesi muhtar adayı Esra Türkmen , 1987 doğumlu, evli ve 3 çocuk annesi. Siirt Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümü mezunu olan Türkmen, halen Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü’nde eğitimine devam ediyor. 16 yıl boyunca Kurtalan ilçesindeki köy okullarında okul öncesi öğretmen olarak görev yaptı.

Türkmen, 3 yıl önce Kardeş Okulları Yardım Kampanyaları düzenlemeye başladı. Bu vesileyle merkezde ve köylerde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı sunmaya başladı. Toplumsal farkındalık oluşturmak ve daha fazla kadına ve çocuğa ulaşabilmek adına muhtar adayı olmaya karar verdi. Adaylık sürecinde en büyük desteği eşinden aldı. Ayrıca ailesi, eşinin ailesi, arkadaşları, komşuları ve çevresinden de çok güzel ve etkili destekler aldı.

Türkmen, kadın muhtarlar ile ilgili toplumsal tabuların olduğunu belirtiyor. Bu tabuları yıkmak adına hane hane dolaşıp kendini vatandaşlara birebir anlatmaya çalıştı. İletişim kurdukça ve kendini ifade ettikçe ön yargıların yıkılmaya başladığını gördü.

Aday olduğu mahalle, ilçenin en büyük mahallesi. Ancak mahallenin birçok eksiği var. İlk olarak mahalleye bir muhtarlık bürosu kazandırmak istiyor. Muhtarlık kurumu, vatandaş ile kamu kurum ve kuruluşları arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. Ancak mahallesinde bir muhtarlık bürosu bile bulunmamaktadır. Açacağı bu büroda, evlerinde el işi yapan kadınların ürünlerini sergileyip satışlarını sağlayarak onların aile ekonomisine katkı sağlamak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek istiyor. Ayrıca mahallesindeki ilk ve orta öğretimde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği sağlamak istiyor.

Türkmen, siyaset ve muhtarlık görevinin sadece erkeklere özgü olmadığının herkes tarafından fark edilmesi gerektiğini belirtiyor. Eğer potansiyeliniz varsa ve gerçekten yapmak istediğinize eminseniz mutlaka aday olmalısınız diyor. Ayrıca kadınların çok daha iyi muhtarlık yapabileceğine inanıyor.

Bir kadın olarak öncelikle bütün kadınlardan destek talep ediyor. Annesine, eşine, kızına değer veren bütün erkek seçmenlerin ve geleceğimizin aydınlık yüzü gençlerin de desteklerine talip. Unutmayalım, toplumsal eşitlik ve dayanışma mahallede başlar diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Öğretmen
(18.03.2024 17:06 - #592)
Kendisini tebrik ediyoruz şimdiye kadar konusulmamis akıllara bile gelmeyen güzel yeniliklerle geldiği için seninleyiz
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.