,, ,

Ticaret Bakanlığı’ndan 2023 Yılı Denetim Raporu Açıklandı

Ekonomi 29.01.2024 - 09:27, Güncelleme: 29.01.2024 - 09:27 19312+ kez okundu.
 

Ticaret Bakanlığı’ndan 2023 Yılı Denetim Raporu Açıklandı

2023’te Ticaret Bakanlığı, 2.194 raporla 6,4 milyar TL kamu alacağı tahakkuk ettirdi, haksız rekabeti engelledi ve ekonomi politikalarını uyguladı
Ticaret Bakanlığı , 2023 yılında Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda tahakkuk ettirilen kamu alacağının toplamının 6,4 milyar TL olduğunu duyurdu. Bakanlık, iç ve dış ticarette haksız rekabete neden olabilecek eylemleri engellemek, ticaretin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve Bakanlık ile Hazine’nin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla incelemeler ve soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. 2023 yılında 2.194 adet rapor düzenlendi. Bu raporlar sonucunda toplam 789 milyon TL ek vergi tahakkuk ettirildi ve 5,7 milyar TL idari para cezası uygulandı. Bu cezalar, gümrük, iç ticaret ve dış ticaret konularında tespit edilen usulsüz işlemlere ilişkin olarak gerçekleştirilen teftiş, inceleme, denetleme ve soruşturmalar kapsamında düzenlendi. Ticaret Bakanlığı , piyasa işleyişini bozan, adil rekabet koşullarına uygun olmayan ve kamu zararına yol açan girişimlerin takibinin azami hassasiyetle yapıldığını ve tüm sektörlerde mevzuata aykırı işlemleri engellemek, devletin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.
2023’te Ticaret Bakanlığı, 2.194 raporla 6,4 milyar TL kamu alacağı tahakkuk ettirdi, haksız rekabeti engelledi ve ekonomi politikalarını uyguladı

Ticaret Bakanlığı , 2023 yılında Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda tahakkuk ettirilen kamu alacağının toplamının 6,4 milyar TL olduğunu duyurdu.

Bakanlık, iç ve dış ticarette haksız rekabete neden olabilecek eylemleri engellemek, ticaretin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve Bakanlık ile Hazine’nin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla incelemeler ve soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

2023 yılında 2.194 adet rapor düzenlendi. Bu raporlar sonucunda toplam 789 milyon TL ek vergi tahakkuk ettirildi ve 5,7 milyar TL idari para cezası uygulandı. Bu cezalar, gümrük, iç ticaret ve dış ticaret konularında tespit edilen usulsüz işlemlere ilişkin olarak gerçekleştirilen teftiş, inceleme, denetleme ve soruşturmalar kapsamında düzenlendi.

Ticaret Bakanlığı , piyasa işleyişini bozan, adil rekabet koşullarına uygun olmayan ve kamu zararına yol açan girişimlerin takibinin azami hassasiyetle yapıldığını ve tüm sektörlerde mevzuata aykırı işlemleri engellemek, devletin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.