,, ,

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan TDT-Rekabet Konseyi Değerlendirmesi

Ekonomi 23.01.2024 - 11:11, Güncelleme: 23.01.2024 - 11:11 19022+ kez okundu.
 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan TDT-Rekabet Konseyi Değerlendirmesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TDT-Rekabet Konseyi’nin Türk dünyasında rekabet hukuku ve politikasında yeni bir dönem başlatacağına inandığını belirtti. Bu tarihi adım, serbest piyasanın düzgün işleyişi ve adil ticaretin teşviki için hayati öneme sahip.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat , Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu ’nun ev sahipliğinde ve Türk Devletleri Teşkilatı ’nın (TDT) koordinasyonunda düzenlenen bir toplantıda, TDT üyesi ülkelerin imza atarak kurdukları Rekabet Konseyi’nin, Türk dünyasında rekabet hukuku ve politikasında yeni bir dönem başlatacağına inandığını belirtti. Bakan Bolat, bu tarihi adımın, serbest piyasanın düzgün işleyişi ve adil ticaretin teşviki için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Teşkilatın, 173 milyon genç nüfusu, 15 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) ve zengin doğal kaynaklarından aldığı güçle, TDT-Rekabet Konseyi’nin Türk devletleri arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini çok daha ileriye taşıyacağını ifade etti. Bakan Bolat, yeni “Türk Yatırım Fonu” ve “Turan Özel Ekonomik Bölgesi” gibi girişimlerin, ülkeler arasındaki ticaret hacmini artırarak ekonomik kalkınmaya katkı sunacağını belirtti. Teşkilat üyelerinin birbirlerini tamamlayan kaynak ve üretim güçleri ile geleneksel ticaret yolları üzerinde bulunan coğrafi konumlarının bir arada düşünüldüğünde, teşkilatın bölgesel rolü ve gücünün daha iyi anlaşılabileceğini ifade etti. Bakan Bolat, bu birlik ve dayanışma bilinci ile Türk dünyasının, küresel sınamalar karşısında daha güçlü ve etkili bir rol üstleneceğine inandığını belirtti.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TDT-Rekabet Konseyi’nin Türk dünyasında rekabet hukuku ve politikasında yeni bir dönem başlatacağına inandığını belirtti. Bu tarihi adım, serbest piyasanın düzgün işleyişi ve adil ticaretin teşviki için hayati öneme sahip.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat , Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu ’nun ev sahipliğinde ve Türk Devletleri Teşkilatı ’nın (TDT) koordinasyonunda düzenlenen bir toplantıda, TDT üyesi ülkelerin imza atarak kurdukları Rekabet Konseyi’nin, Türk dünyasında rekabet hukuku ve politikasında yeni bir dönem başlatacağına inandığını belirtti.

Bakan Bolat, bu tarihi adımın, serbest piyasanın düzgün işleyişi ve adil ticaretin teşviki için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Teşkilatın, 173 milyon genç nüfusu, 15 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) ve zengin doğal kaynaklarından aldığı güçle, TDT-Rekabet Konseyi’nin Türk devletleri arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini çok daha ileriye taşıyacağını ifade etti.

Bakan Bolat, yeni “Türk Yatırım Fonu” ve “Turan Özel Ekonomik Bölgesi” gibi girişimlerin, ülkeler arasındaki ticaret hacmini artırarak ekonomik kalkınmaya katkı sunacağını belirtti. Teşkilat üyelerinin birbirlerini tamamlayan kaynak ve üretim güçleri ile geleneksel ticaret yolları üzerinde bulunan coğrafi konumlarının bir arada düşünüldüğünde, teşkilatın bölgesel rolü ve gücünün daha iyi anlaşılabileceğini ifade etti.

Bakan Bolat, bu birlik ve dayanışma bilinci ile Türk dünyasının, küresel sınamalar karşısında daha güçlü ve etkili bir rol üstleneceğine inandığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.