,, ,

Thincal Ne İşe Yarar? Thincal

Sağlık 27.12.2023 - 17:04, Güncelleme: 27.12.2023 - 17:04 3863+ kez okundu.
 

Thincal Ne İşe Yarar? Thincal

Thincal Ne İşe Yarar? Thincal
Thincal , etkin maddesi orlistat olan, obezite tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Thincal sindirim sisteminizdeki lipaz enzimlerine bağlanarak, bu enzimlerin öğününüz süresince almış olduğunuz yağları sindirmesini engeller. Sindirilmeyen yağ emilemez ve vücudunuz tarafından dışarı atılır. Thincal aşağıdakiler için kullanılır: Obezite tedavisinde: Thincal, obez veya aşırı kilolu ve buna bağlı başka hastalıkları da olan hastaların tedavisinde kullanılır. Tip 2 diyabetin tedavisinde: Thincal, tip 2 diyabetli hastalarda, kilo vermenin diyabet kontrolünü iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Thincal, yetişkinlerde kullanılabilir. Thincal, günde üç kez, yemeklerden sonra birer kapsül şeklinde kullanılır. Tedavi süresi, hastanın durumuna göre değişir. Thincal'ın olası yan etkileri şunlardır: Yağ ishal: Thincal'ın en yaygın yan etkisi, yağ ishaldir. Bu, sindirim sisteminizdeki yağların emilememesi nedeniyle olur. Yağ ishal, genellikle tedavinin ilk birkaç haftasında görülür ve zamanla azalır. Yağda çözünen vitamin eksiklikleri: Thincal, yağda çözünen vitaminlerin (A, D, E ve K) emilimini azaltabilir. Bu vitamin eksiklikleri, kan testleri ile takip edilmelidir. Diğer yan etkiler: Thincal, diğer yan etkilere de neden olabilir. Bu yan etkiler arasında, yağlı dışkı, gaz, karın ağrısı, mide bulantısı, kusma ve kabızlık yer alır. Thincal, aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanılmalıdır: Mide ülseri veya gastrit gibi mide-bağırsak hastalığı olan kişilerde Kronik böbrek veya karaciğer hastalığı olan kişilerde Kanama bozukluğu olan kişilerde Alerjisi olan kişilerde Hamile veya emziren kadınlarda Thincal, doktorun tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Thincal'ın çocuklarda kullanımı önerilmez. Thincal'ın hamilelikte ve emzirmede kullanımı yalnızca yararları risklerden daha fazlaysa kullanılmalıdır. Thincal, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Thincal kullanan kişiler, başka bir ilaç almadan önce doktorlarına danışmalıdır.
Thincal Ne İşe Yarar? Thincal

Thincal , etkin maddesi orlistat olan, obezite tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Thincal sindirim sisteminizdeki lipaz enzimlerine bağlanarak, bu enzimlerin öğününüz süresince almış olduğunuz yağları sindirmesini engeller. Sindirilmeyen yağ emilemez ve vücudunuz tarafından dışarı atılır.

Thincal aşağıdakiler için kullanılır:

  • Obezite tedavisinde: Thincal, obez veya aşırı kilolu ve buna bağlı başka hastalıkları da olan hastaların tedavisinde kullanılır.
  • Tip 2 diyabetin tedavisinde: Thincal, tip 2 diyabetli hastalarda, kilo vermenin diyabet kontrolünü iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Thincal, yetişkinlerde kullanılabilir.

Thincal, günde üç kez, yemeklerden sonra birer kapsül şeklinde kullanılır. Tedavi süresi, hastanın durumuna göre değişir.

Thincal'ın olası yan etkileri şunlardır:

  • Yağ ishal: Thincal'ın en yaygın yan etkisi, yağ ishaldir. Bu, sindirim sisteminizdeki yağların emilememesi nedeniyle olur. Yağ ishal, genellikle tedavinin ilk birkaç haftasında görülür ve zamanla azalır.
  • Yağda çözünen vitamin eksiklikleri: Thincal, yağda çözünen vitaminlerin (A, D, E ve K) emilimini azaltabilir. Bu vitamin eksiklikleri, kan testleri ile takip edilmelidir.
  • Diğer yan etkiler: Thincal, diğer yan etkilere de neden olabilir. Bu yan etkiler arasında, yağlı dışkı, gaz, karın ağrısı, mide bulantısı, kusma ve kabızlık yer alır.

Thincal, aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanılmalıdır:

  • Mide ülseri veya gastrit gibi mide-bağırsak hastalığı olan kişilerde
  • Kronik böbrek veya karaciğer hastalığı olan kişilerde
  • Kanama bozukluğu olan kişilerde
  • Alerjisi olan kişilerde
  • Hamile veya emziren kadınlarda

Thincal, doktorun tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Thincal'ın çocuklarda kullanımı önerilmez.

Thincal'ın hamilelikte ve emzirmede kullanımı yalnızca yararları risklerden daha fazlaysa kullanılmalıdır.

Thincal, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Thincal kullanan kişiler, başka bir ilaç almadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.