,, ,

Telefonda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Bilim-Teknoloji 20.09.2023 - 16:30, Güncelleme: 20.09.2023 - 16:30 11216+ kez okundu.
 

Telefonda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Telefonda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?
Telefonda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır? Telefonunuzdaki bazı uygulamaları, başkalarının görmesini istemeyebilirsiniz. Örneğin, yetişkinlere yönelik uygulamalar, iş uygulamaları veya kişisel uygulamalar gibi. Bu uygulamaları gizlemek için, telefonunuzun ayarlarında veya uygulamanın kendisinde gizlilik ayarlarını kullanabilirsiniz. Android telefonlarda uygulama gizleme: Android telefonlarda uygulama gizlemek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Uygulamalar ve Bildirimler'e dokunun. Uygulamaları Yönet'e dokunun. Gizlemek istediğiniz uygulamayı seçin. Uygulamayı Gizle'ye dokunun. Bu işlemi yaptıktan sonra, uygulama ana ekranınızdan ve uygulama çekmecesinden kaldırılacaktır. Uygulamayı tekrar görüntülemek için, Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler > Uygulamaları Yönet > Gizli Uygulamalar'a gidin. iOS telefonlarda uygulama gizleme iOS telefonlarda uygulama gizlemek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Genel'e dokunun. Ekran Zamanı'na dokunun. Uygulamalar'a dokunun. Gizlemek istediğiniz uygulamanın yanındaki Kısıtla düğmesine dokunun. Bu işlemi yaptıktan sonra, uygulama ana ekranınızdan ve uygulama kitaplığından kaldırılacaktır. Uygulamayı tekrar görüntülemek için, Ayarlar > Genel > Ekran Zamanı > Uygulamalar > Kısıtlanmış Uygulamalar'a gidin. Uygulamanın kendisinde gizlilik ayarlarını kullanarak uygulama gizleme: Bazı uygulamalar, kendi gizlilik ayarlarını kullanarak uygulamayı gizlemenize olanak tanır. Örneğin, Instagram'da Profili Gizle özelliğini kullanarak profilinizin başkaları tarafından görülmesini engelleyebilirsiniz. Uygulamanın kendisinde gizlilik ayarlarını kullanarak uygulama gizlemek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Uygulamayı açın. Ayarlar veya Profil sekmesine gidin. Gizlilik veya Ayarlar bölümüne gidin. Profili Gizle veya Uygulamayı Gizle özelliğini etkinleştirin. Uygulamayı gizlemenin dezavantajları: Uygulamayı gizlemek, uygulamaya erişimi zorlaştırabilir. Örneğin, uygulamayı ana ekrandan veya uygulama çekmecesinden bulmakta zorlanabilir veya uygulamayı açmak için daha fazla adım atmanız gerekebilir. Uygulamayı gizlemek için dikkat edilmesi gerekenler: Uygulamayı gizlemek için kullandığınız yöntemin, uygulamanın gizlilik ayarlarına veya telefonunuzun ayarlarına bağlı olduğunu unutmayın. Bazı durumlarda, uygulamayı gizlemek için root erişimi veya jailbreak gibi özel izinler gerekebilir.
Telefonda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Telefonda Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Telefonunuzdaki bazı uygulamaları, başkalarının görmesini istemeyebilirsiniz. Örneğin, yetişkinlere yönelik uygulamalar, iş uygulamaları veya kişisel uygulamalar gibi. Bu uygulamaları gizlemek için, telefonunuzun ayarlarında veya uygulamanın kendisinde gizlilik ayarlarını kullanabilirsiniz.

Android telefonlarda uygulama gizleme:

Android telefonlarda uygulama gizlemek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Uygulamalar ve Bildirimler'e dokunun.
  3. Uygulamaları Yönet'e dokunun.
  4. Gizlemek istediğiniz uygulamayı seçin.
  5. Uygulamayı Gizle'ye dokunun.

Bu işlemi yaptıktan sonra, uygulama ana ekranınızdan ve uygulama çekmecesinden kaldırılacaktır. Uygulamayı tekrar görüntülemek için, Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler > Uygulamaları Yönet > Gizli Uygulamalar'a gidin.

iOS telefonlarda uygulama gizleme

iOS telefonlarda uygulama gizlemek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Genel'e dokunun.
  3. Ekran Zamanı'na dokunun.
  4. Uygulamalar'a dokunun.
  5. Gizlemek istediğiniz uygulamanın yanındaki Kısıtla düğmesine dokunun.

Bu işlemi yaptıktan sonra, uygulama ana ekranınızdan ve uygulama kitaplığından kaldırılacaktır. Uygulamayı tekrar görüntülemek için, Ayarlar > Genel > Ekran Zamanı > Uygulamalar > Kısıtlanmış Uygulamalar'a gidin.

Uygulamanın kendisinde gizlilik ayarlarını kullanarak uygulama gizleme:

Bazı uygulamalar, kendi gizlilik ayarlarını kullanarak uygulamayı gizlemenize olanak tanır. Örneğin, Instagram'da Profili Gizle özelliğini kullanarak profilinizin başkaları tarafından görülmesini engelleyebilirsiniz.

Uygulamanın kendisinde gizlilik ayarlarını kullanarak uygulama gizlemek için, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Uygulamayı açın.
  2. Ayarlar veya Profil sekmesine gidin.
  3. Gizlilik veya Ayarlar bölümüne gidin.
  4. Profili Gizle veya Uygulamayı Gizle özelliğini etkinleştirin.

Uygulamayı gizlemenin dezavantajları:

Uygulamayı gizlemek, uygulamaya erişimi zorlaştırabilir. Örneğin, uygulamayı ana ekrandan veya uygulama çekmecesinden bulmakta zorlanabilir veya uygulamayı açmak için daha fazla adım atmanız gerekebilir.

Uygulamayı gizlemek için dikkat edilmesi gerekenler:

Uygulamayı gizlemek için kullandığınız yöntemin, uygulamanın gizlilik ayarlarına veya telefonunuzun ayarlarına bağlı olduğunu unutmayın. Bazı durumlarda, uygulamayı gizlemek için root erişimi veya jailbreak gibi özel izinler gerekebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.